Črevá (možno niečo pre RNG)

Príspevok v téme: Črevá (možno niečo pre RNG)
eva2574

ahojte, chcela by som sa opytat,ci nema nahodou niekto rovnake problemy ako ja,teda hlasne skvrkanie criev po jedle, nafuknutie, neustale vetri,sem tam bolesti zaludka, krce...je to hrozne,vyskusala som cokolvek od rascoveho caju,robili mi aj testy na celiakiu,ale negativne...dnes som si kupila psyllium,kedze mi bola odporucana vlaknina a jedine co sa stalo je ze mam hrozne vetri...je to neprijemne.jedavam aj activiu ale nejak nie vzdy mi zaberie

irmuska

mne na problémy s vyprázdňovaním bolo lekárom doporučené konzumovať 4lyžice pšeničných otrúb (kúpiš v bio obchodoch, cca 0,50 €)- a pomohlo. zamiešať s jogurtom, ovocím, do akejkoľvek kaše. keď som jedla niečo iné a nehodili sa mi, tak som to normálne zapila vodou. a lekár povedal, že nejesť jablká a banány, zapekajú- aj jablká ! tiež som sa čudovala. dnes si už dám v pohode aj toto ovocie ani otruby už nejem každý deň. začala som s touto kúrou v júli, jedla som to naozaj každý deň asi do polovičky septembra a teraz už v pohode. ale je pravda, že sa snažím jesť zdravo, nejem žiadne sladkosti z normálneho obchodu (kupujem v bio-obchodoch hlavne tie bez cukru alebo ak je tam cukor tak nie z pšeničnej múky), je pravda, sú drahšie ale sú super! nejem napr. biele pečivo, koláče a pod. jem obyčajný chlieb alebo grahamové rožky alebo špaldové. chlieb taký, kde je aspoň časť ražnej múky a pečiem a varím zo špaldovej.koláčom a bábovke zo špaldovej sa nič nevyrovná !

nika 007

na dobré trávenie je najlepšia vláknina. Mám tiež problémy s trávením, mala som veľké problémy, krvácala som po stolici, u lekára som bola, avšak môj problém spočíval v tvrdej stolici. Najskôr som skúšala psylium, zo začiatku som to v pohode vypila, no potom som to už nemohla ani cítiť tak som si začala kupovať celozrnné sušienky VANESKY s vlákninou, slivkou a kyselinou listou. Odvtedy mám stolicu ako má byť a vyprázdnovanie je u mňa každý deň. Fakt odporúčam. Je to dostať v bioobchodoch, ale i v niektorých potravinách.

RNG

Sorry, ze sa musim opakovat, ale ludia su dnes natolko nesustredeni a nevsimavi, ze casto jedenkrat nieco uviest nestaci.

RNG

Inac nafukovanie z nestravitelnych pre nas nestravitelnych cukrov(zelenina, fazula, ovsenne vlocky...) sa da riesit enzymom alpha galactosidase, ktory sa dnes predava aj sam(Beano), aj ako cast zmesi enzymov, odporucam napr Yarro-zymes plus, co je dost silna zmes pancreatinu a alpha galactosidazy, na pomoc traveniu a absorbcii zivin , beries s jedlom.

RNG

Prehananie je skodlive, to je reakcia criev , ked sa tam dostane nieco neziaduce. Pravidelniost stolice treba ale za kazdu cenu dosiahnut, inac to ma dlhodobe vazne skodlive ucinky na zdravie.
Potlacanie chodenia na velku potrebu je velmi skodlive, mam priklad aj v rodine, kde to vyvolalo u syna mojej neteri zapchy a natolko otravenie criev, ze musel podstupit uz 2 operacie na odstranenie z toho odumretej casti tenkeho creva.
Nevedel sa odtrhnut od pocitacovych hier a takto si nerozumnostou poskodil zdravie na cely zivot.

katka29

Simka skôr si myslím, že problém je kombinácia vločky + mlieko, ktorá je celkom dosť ťažko stráviteľná...mňa z toho tiež neskutočne nafukovalo, tak so mazačala jesť vločky zaliate vodou namiesto mlieka..

simka111

Ja každé ráno vypijem pohár čistej vody, potom už asi mesiac pijem každé ráno nalačno viac než pohár čerstvo vytlačenej jablkovej šťavy z domácich jablk, niekedy pijem aj hroznovú šťavu... asi o 30 min. si robim raňajky, a to sú jemne ovsene vločky, uvarene v sušenom ovsenom mlieku s medom, bananom a škoricou... no niekedy ma nafukuje... ked som nepila štavy tak som s tým nemala problémy, može to byť tým, že sa mi čistí črevo alebo mam tie vločky jesť z väčším odstupom ?????

eva2574

je mozne,aby som si jednoducho len vsugerovala ze nepotrebujem ist na vecko?proste niektori ludia co poznam sedia za pc a zrazu to na nich pride tak ze nevydrzia a musia na vecko utekat.ja som tento pocit nemala uz riadne dlho.stale len pridem na vecko a musim to doslova zo seba vytlacit.

RNG

Panzytrat je vyrobok farmaceutov, kde z prirodneho zivocisneho pancreatinu vybrali velku cast enzymov amylazy a proteazy, a nechali tam extremne vela lipazy. Odporucam brat radsej potravinovy doplnok, kde je pancreatin v plnej sile, ako napr v tom spomenutom yarro-zyme
Niekomu na zlepsenie vyprazdnovania pomoze brat lyzicu olivoveho oleja(ako hovorila moja stata mama, "creva si treba vymastit"), mne napr po dlhych letoch, ked sa zo mna odpari privela vody a pri sedeni stolica vo mne prilis stvrdne, mi pomoze zjest 2 jogurty, lebo som na stare kolena jemne alergicky na mliecne produkty, takze ma to sice neprezenie, ale zmakci stolicu a stimuluje peristalticky posuv.
Tak isto , a to odporucam kazdemu, treba brat extra mikrovlakniny, to podpori probioticku floru a spolu s hromadou vody aj posuv=motilitu v crevach.
Znova zdoraznujem, telo potrebuje hodne vody,lebo malo vody moze tak isto sposobovat zapchy, premnozenie mikrobov v crevach, bolesti hlavy a celkove zamorenie tela.
Pod vodou myslim cistu vody, nie caje, ine tekutiny a sladene drinky, ktore skor odvodnuju, nez spravne hydratuju telo.