Asi ma roztrhne

Príspevok v téme: Asi ma roztrhne
hanaa

Nemam kam smerovat svoje momentalne pocity a kedze je to tu anonymne, zneuzijem trochu tento system.
Ja tak moc nenavidim svoju pracu, nechcem tam chodit, som z nej na praskoch. Neznasam tie nevychovane, drze decka plne arogancie a namyslenosti, absolutnej nekritickosti aj s ich rodicmi, ktori za boha nechcu pripustit, ze ich dieta zdaleka nezvlada skolu pre "normalne" deti a potrebuje pomoc pripadne prisnejsiu vychovu a tych, co nechavaju dospievat deti ako samorasty a este mi pridu vynadat, ze ako si dovolim im dat znamku aku dam. To uz kde sme? Krista, tak nech si ich ucia sami doma, ked maju na to vzdelanie. Asi ma dnes porazi. Debilny system a doba keby si nemozem najst inu robotu lebo vsade chcu informatikov a prekladatelov. Som takaaaaa nasrataaaaaaaaaaa!!!!!

salamandra

nemyslím, ze chyba je len doma. decká sa velmi rychlo pridruzia k niecomu "zlému". sama mam dceru siedmacku, nehovorim, je drza a papulnata aj doma, ale zhodou okolnosti bolo rodicko pred dvomi tyzdnami a tam som sa dozvedela, ze decka... ci dobré ci zlé, vsetky zacnu tahat za jeden koniec. aj dieta, co je doma milé a slusne a poslusné, v skole robí prolémy...
učitelka povedala... no aby som to zjdnodusila... decká skušaju a hladaju hranicu, po ktoru az môzu zájst...
tiez to zavisi od toho, ako to ucitel zvladne a aké hranice naozaj stanoví

olala!

salamandra, chyba je v prvom rade DOMA, V RODICOCH. Nie som ucitelka, ale dnesne decka mat na krku, ked po tebe idu nabudeni rodicia, to je bremeno, ktore stahuje ku dnu. Disciplina nikomu nic nehovori. Pomohol by poriadny stipajuci remen, najlepsie namoceny a na holu, lenze to je zakazane :-D

salamandra

Nečítala som tu ani jednu odpoveď, ale po prečítaní tejto témy ma napadá len jedno: keď je tolko detí debilných, nevychovaných, drzých a neschopných mať dobré známky.... nie je chyba v učiteľovi???

Magy

zewa - to by bolo nadlho, ze preco uz nie. dostal som prilezitost ist von, nabrat skusenosti a aj lepsie zarobit - tak som siel. a situacia sa vyvijala tak, ze som nemal dovod sa vracat.
teraz uz sa orientujem uplne inym smerom, ktory ma naplna dnes tak, ako kedysi to ucenie.

zewa

Ked to niekoho ubíja, tak načo tam zostávať? Druhá vec je, kam inam ísť.
Magy a prečo ten minulý čas "učil som"?
Dnes sa robí všetko, aby bol spokojný zriaďovateľ a rodičia. Ale nikoho netrápi, ako sú na tom učitelia.

Magy

zewa - nic v zlom, ale dost ubohy pristup.
policia je skorumpovana - treba z nej odist. skolstvo je v dezolatnom stave - utec odtial! nemocnice ledva ziju - chod robit lekara do zahranicia...
TOTO JE RIESENIE???
netvrdim, ze dnesne deti su anjeli, aj legislativa je v tomto dost nahovno a nedava vela moznosti ucitelovi pouzit svoju autoritu voci najhorsim nespratnikom...
ALE!
Je to len a len na osobnosti a autorite ucitela, ako si zriesi hodinu, zaujme ziakov, zamestna, vytvori si vztah k nim, kde bude ucitel respektovany ale zaroven ho budu mat ziaci radi. a samozrejme vztah k praci, ci to berie ako pracu - nutnost nieco robit a uzivit sa, alebo ako povolanie (poslanie) a robi to s radostou, nadsenim a tento postoj a energiu prenasa aj na ziakov.
tiez som zazil niekolko typov ucitelov a da sa to, na niektorych spominam dodnes s uctou a laskou (a to nie su prazdne slova), lebo vedeli co robia, bavilo ich ucenie a toto nadsenie preniesli aj na nas, dokazali si zriesit aj poriadok v triede, aj zaujat kazdeho individualne. lenze to nesmie ucitel byt prilis makky, alebo nudny... potom je jasne, ze mu decka skacu po hlave alebo vystrajaju.
byt ak nie rovno skvely, tak aspon dobry ucitel znamena mat talent a schopnosti ziskane rokmi rovnako, ako byt dobry maliar alebo hudobnik, alebo trebars uspesny manazer. didakticka teoria nacucana v skole a titul Mgr. rozhodne nestaci.
na margo protiutokov - ano, ucil som, takze viem ake je to, ked mas v skupine normalnych aj nespratnikov. da sa to.

Zaran

Byť dennodenne v kontakte s dnešnými drzými,nevychovanými,rozmaznanými spratkami,nechcem byť v tvojej koži ale treba zaťať zuby a vydržať,viem,mne sa to píše ľahko ale mysli na to,že dneska robotu šibnutím prútika nezoženieš.