Podráždenosť, nervy, búšenie srdca

Príspevok v téme: Podráždenosť, nervy, búšenie srdca
lorrines

Prosím poradte mi niekto...v poslednej dobe som sa nejako zmenila. Kedysi som bola taký vyrovnaný typ, všetko som v sebe dusila ked som mala napriklad zlosť ale teraz? Stále som podráždená, mám nervy, ked sa mi niečo nedarí hned som totalne vulgárna do vsetkeho bucham. Prejavila sa vo mne nejaka agresivita (nieze na niekom, ale uz sa mi miestami trasu ruky) a stále mi buši srdce. Nič neviem prekusnut. Normalne sa nespoznavam. Mám zajst za psychologom?
Neviem ci ma na to vplyv aj ja kopa veci co mame teraz v skole ale..nezvladam to...

- mira

Trpíš nevyrovnanosťou, nárazovým príjmom a nárazovým výdajom energie. Potrebuješ stabilizovať hladinu energie. Potrebuješ zároveň zregenerovať pečeň a nervový systém. Energiu prijímaš v extrémnej forme. najhoršie pre teba je vo forme cukru, z ktorého sa veľmi rýchlo energia uvońuje a vo forme mäsa, ktoré je nadmerne posiľňujúce.
Pre teba je potrebná energia, ktorá sa pomaly a plynule uvoľňuje a rovnomerne zásobuje mozog, ktorý tak môže rovnomerne a bez nárazov pracovať. To je energia polysacharidov. Polysacharidy sú vo veľkej miere obsiahnuté v obilninách. Porebuješ ich v celozrnnej forme, aby si záskala i B vitamíny na regeneráciu nervového systému. Mali by tvoriť aspoň 60 % objemu stravy.
Zbytok by mala tvoriť zelenina a trocha strukovín. tie majú pomalú energie, ktorú potrebuješ.
Okrem mäsa a cukru sa vyhýbaj i ostatným živočíšnym produktom : vajciam, syrom a mlieku, potrebuješ si zregenerovať pečeň. No a vyhýbaj sa aj chemickým aditívam, liekom a pesticídom.

tabletka555

Ahoj, ak už dostaneš nervy, skús si to uvedomiť, skôr než do niečoho tresneš alebo povieš. Pomáha to, skús ísť v tú chvíľu nejako do hĺbky a nič neurobiť. Niekedy je proste jednoduchšie vyventilovať stres tak ako to robíš, ale takto neprídeš o nervy.
Mne sa veľmi páči tento výrok: “You will not be punished for your anger, you will be punished by your anger.” Buddha