Šumivy vapnik (calcium)

Zunzu

A co toto?ked zjem surovým mak je mi dve hodiny zle.kamen v bruchu.trochu ma aj svrbi v ústach...po makovniku mi zle nie je(hoci pali zaha)...je to alergia.ale zaujíma ma aj to,ako sa mení mak tepelnou úpravou a hlavne ten vápnik,ci sa horšie vstrebáva ci vôbec...mam naštudovaní aj raw dôvod stravu,tak tam jasne uvádzajú ze vsetko co prejde tepelnou úpravou je naprd.nase telo to neprijíma,ja s tým uplne nesúhlasím ale niektoré veci tam maju logiku

Ivka 1

Danyy mail som dostala a odpoviem ešte dnes.

Čo sa týka zostatku maku v stolici, mak je vo všeobecnosti ťažšie stráviteľný. Je veľmi dôležité, ako bol pomletý a či bol tepelne upravený. Do cestovín sa mak tepelne neupravuje a keď nie je pomletý na jemno,v tráviacom trakte sa nerozloží a stolicou odchádza z tela v nestrávenej forme. Podobne ako iné druhy semien. Na niekoho mak dokonca pôsobí ako laxatívum.

Slavomiro

zavinova< presne aj to to mam po zjedeni vela maku take iste doslova makove ho*no prepacte za vyraz :D
Ivus co je to nejaka ta porucha vstrebatelnosti????

zavinova

Ivka a co znamena ked zjem tie spominane makove rezance a o den dva mam taku stolicu ze na hajzelpapieri normalne vidiet akoby nestraveny mak. Proste akoby len preletel cez creva a nestravil sa. Znamena to ze mam nejaky crevny problem alebo je to normalne?

Ivka 1

Ľudské telo môže mať prospech zo živín nachádzajúcich sa v usadeninách hlboko pod morským dnom, pretože až 4 % hmotnosti našich tiel tvoria tieto minerálne látky. Naše telá si ich nemôžu vyrobiť, takže ich musíme získať z potravy, alebo z potravinových doplnkov. Nature-Min je moderný multiminerálny prípravok, ktorý využíva nové biologicky dostupnejšie formy minerálov, na dosiahnutie ich maximálnej absorpcie. Poskytuje minerálne látky a stopové prvky v perfektne vyváženom pomere - čo je podstatné pre ich efektívny účinok. Tým, že využíva minerálny základ z prírodných usadenín z morského dna a chelátovaných morských rastlín a živočíchov, poskytuje väčšinu minerálnych látok, ktoré sú vlastné ľudskému telu.
S vajcami by som bola opatrná, môžu byť kontaminované.

Zunzu

RNG NÁM NA TO NEODPISE?mne sa zdajú ulity zo slimakov nieco ako škrupinové vajec a čítala som ze to sa nevstrebe ľudom...

Ivka 1

Jasné na vit.D som zabudla :) Odporúčaná denná dávka 5 mg , by mala stačiť na vtrebávanie vápnika.
Množstvo maku a medu si môžeš upraviť podľa chuti 2 PL pomletého maku a l lyž.medu. Nemusíš ho však konzumovať denne - to by sa Ti rýchlo sprotivilo.
Zdroje vápnika môžeš obmieňať.
Nature Mine bohužiaľ v lekárni nekúpiš , dá sa objednať cez internet alebo mi napíš na mail,ak budeš chcieť.Zabudla som na sardinky v konzerve - nebude Ti to možno chutiť ale je ich potrebné jesť aj s kosťami. Hlávková kapusta je tiež veľmi dobrý zdroj vápnika.