Rodičia

Príspevok v téme: Rodičia
bezmocnost

Mám problém z rodičmi ... vôbec sa o mňa nestarajú .. vôbec ich nezaujímajú moje problémy. Najradšej by som sa niekam odsťahovala .. odišla by som ale nemám kam .. mám 18 rokov. Doma mám pocit ako keby som im bola iba na obtiaž .. Nedávajú my vôbec žiadne peniaze. Bolia ma zuby ani ani zubára mi nezaplatia oblečenie sa na mne pomaly rozpadáva a stále sa vyhovárajú na to že nemajú peniaze .. ale hlavná vec že cigarety majú stále .. takisto aj na oblečenie pre mamu sú peniaze stále a ja sa cítim už ako žobrák .. nemôžem si ani dovoliť ísť s kamarátkami niekam sadnúť alebo zabaviť sa lebo nemám nikdy peniaze ... nemôžem sa s rodičmy ani porozprávať ak ma niečo trápi lebo icgh to jednoducho nezaujíma .. už neviem čo mám robiť .. nezvládam to .. mám depresie a často myslím na samovraždu .. proste to už nezvládam .. pomôžte my .. neviem čo mám robiť .. ďakujem ..

Magy

aj ked si uz plnoleta, ale pokial studujes a dostavaju na teba pridavky, su povinni ti zabezpecit adekvatnu zivotnu uroven a starat sa o teba.
to si musis vydupat sama u nich.
kazdopadne si ale myslim, ze je to aj dobra lekcia a dovod sa osamostatnit, zacat brigadovat a zarabat na seba, zacat byt financne nezavisly. vek na to mas, uz ide len o to, ci aj volu a rozum.

SilvusaS

skus sa znovu s nimi porozpravat. nemas v rodine naozaj nikoho, kto by ti mohlo pomoct?
Obratit sa na nejake krizove centrum, ak studujes, a nemas ukoncene stredoskolske vzdelanie skus detsku linku, ak aj si uz dospela, ale ak studujes, a rodicia dostavaju na teba vyzivne,ani to ti nedaju? Alwbo skolska poradkyna, psychologicka? Nic take? neviem ako inak by som ti poradila.