Posmešky - HP

Príspevok v téme: Posmešky - HP
Seve

Ahojte. Mám taký jeden problém,týka sa mojich blbých spolužiakov.Nastúpil som na novú školu a keďže som vždy bol skôr taký chladnejší typ,celkom som nezapadol.Našiel som si dvoch kamarátov,ale zvyšok triedy ma berie za čudáka.To by mi až tak nevadilo,keby sa partia z našej triedy (zopár chalanov a báb) nerozhodla,že im na mne niečo vadí. Začalo sa to tým,že si robili srandu z môjho mena- Severín.Jedna z tej skupinky je fanúšička Harry Pottera a tu sa to celé zvrtlo.Prirovnávajú ma k tomu Snapeovi..vraj meno...a potom si už nachádzali veci,aby ma k nemu mohli prirovnávať:čierne vlasy,orlí nos....normálne som už na HP alergický.Keď idem po chodbe počujem ako na mňa kričia: Odoberám Chrabromilu desať bodov! alebo: Výborne, pán Malfoy!
No je toto normálne? Skúšal som sa nimi rozprávať,ale viete si predstaviť ako to dopadlo.Ja nie som slaboch,ale toto ma už skutočne hnevá a neviem,čo mám robiť...Najradšej by som spálil všetky HP knihy a zničil všetky filmy.. čo im mám ešte povedať?
Prosím,už naozaj neviem,čo robiť.

berrycherry

Ja si myslim, ze tu uplne plati oko za oko zub za zub. podobne situacie som zazila ja na zakladnej, prestahovali sme sa a v novom kolektive to nikto nikdy nema lahke. pre spoluziakov som bola zaujimava, takze svoju naklonnost prejavovali tym, ze mi robili zle a baby ma za to, ze sa venuju mne (tahaju za vlasy, smeju sa, guluju, hadzu do mna papieriky) nenavideli. mala som to o to horsie, ze som vzdy bola velmi drobna, takze lahky terc. pametam si, ako som simulovala choroby, len aby som tam nemusela ist, ako bol pre mna kazdy den v skole hrozny, hoci som bola cista jednotkarka. vies ako som to postupne vyriesila? proste som sa im vzoprela, zacala som sa im vysmievat, zhadzovat ich,slova su velmi silna zbran. ked mi jeden spoluziak hodil za krk sneh, prisla som k nemu a dokopala som ho tak ze na druhy den mal cele lytka od modrin. bolo to na hodine nabozenstva a poznamku dostal on :D este som mu stihla pripomenut, ze taky hlupak, ktory sa nevie naucit zlomky, mi nesiaha ani po paty.ked ma raz jeden spoluziak akoze chytil za zadok a vychvaloval sa tym celej triede, prisla som za nim a ukazala som mu, co je to chytit za zadok. chytila som ho tak, ze bol cerveny do konca vyucovania. ked mi spoluziak vyhodil von slovnicek z anglictiny, vyhodila som mu von celu tasku. poznamku opat dostal on. postupne si ma baby oblubili a chalani ma zrali, nadobudla som sebavedomie, ktore som vtedy stratila. trochu som obvinovala rodicov z toho, ze mi to urobili (ja to svojmu dietatu nikdy nespravim, ze ho vytrhnem z kolektivu a supnem do noveho este v takom vekuu...) ale napokon to bola pre mna skvela lekcia! lenze ako to spravit ked si chalan? dievcata mlatit nemozes, takze mozes pouzivat slova. este aj dnes, ked riesim problem s nejakym idiotom, reagujem co najtichsim tonom ale zato slovami, ktore rezu ako britva. ziadne vulgarizmy, skratka treba spoznat slabost dotycneho a intelegentne to vyuzit :) napriklad ked babe povies, ze je tucna, zarucene ju dostanes do takych komplexov, ze ti da do konca skoly pokoj. mozno toto nieje najferovejsi a najspravnejsi sposob, lebo ludom by sme nemali vedome ublizovat. v prvom rade vsak nesmieme ublizovat samym sebe a ked si nevies rady, treba zabojovat :)

anonym6666

Kasli na nich,ja som bol taky istý že som nezapadol lebo som introvert,čiže tiež som mal asi troch kamaratov z triedy,uvidiš ked vindeš zo školy ako sa budeš dobre citiť,deti su v dnešnej dobe debilné zato som si vždy rozumel len zo staršimi.

lost

Presne tak, ved kto by si uz len robil srandu z mena napr Mercedes, Ferrari, Lamborghini, atd atd.. ?
teda vtedy mohli :D
ale dnes?

To by bola sranda, ak by si napr o 5-10 rokov mal vlastnu automobilku a bola by pomenovana po tebe, co? :P

teda ta unikatnost mena je super vec, cize meno je uplne super podla mna tiez..

ovela lepsie ako Emanuel napr.. ale to sa ich nechcem dotknut..

Kvety zla

Meno Severin je absolutne uzasne! Mal by si byt nanho hrdy. Moj brat ma tiez trochu nezvycajne meno a spravil si z toho "trademark". Ja nikoho s menom Severin nepoznam, mozes si na tom vybudovat... "meno".

Je tiez dolezite kolko mas rokov. Ja osobne som najhorsie obdobie co sa spoluziakov tyka mala na zakladnej skole (8. rocnik cca?), na strednej to bolo lepsie a na vyske je to super. Pointa je, ze cim si starsi tym viac sa ceni originalita a individualita. Teraz sa ti spoluziaci posmievaju, no z nich vyrastie len sedy priemer. Pravdepodobne nejde len o tvoje meno - decka si zvyknu vyberat za "obet" ludi, ktori su jednoducho ini. A to je ta sranda, prave to ze si iny je tvoje plus. Ja som osobne vzdy mala rada "zvlastnych" ludi, lebo su zaujimavi, a clovek sa s nimi nenudi. Uvidis, polepsi sa to cele :) Co sa tyka kamaratov, kvalita je vzdy dolezitejsia ako kvantita. :)

A co sa tyka toho ako prezit sucasnost. Zalezi aj od tvojej povahy. Ale celkom super sa da z toho spravit akoze ta vlastne chvalia. Snape je totizto uplne skvela literarna postava (mimochodom aj on bol ako mlady sikanovany). Pravdepodobne sa ta jednoducho spoluziaci trochu boja.... Tak si z nich urob srandu. Ked na teba zacnu kricat: Odoberám Chrabromilu desať bodov! tak zakric nieco naspat. Napriklad: "Ako sa opovazujete Potter? Zostavate po skole!" alebo "Za toto odoberam Biflomoru dvadsat bodov!" - pridaj sa k nim. Ked uvidia ze ta to netankuje tak ich to prejde.

Alebo ich jednoducho ignoruj a opakuj si: su to debili a debilmi aj zostanu cely zivot, ale ja som vynimocny a dosiahnem cokolvek, co chcem!
Pretoze je to pravda, viem to z vlastnej skusenosti. Paradoxne, z ludi, do ktorych sa takto navazaju, to robi ovela silnejsie a odolnejsie osobnosti (a ani nevies kolko slavnych osobnosti bolo sikanovanych v mladom veku!).

Vobec nepomoze ked im zacnes odvravat alebo utocit nazad, pretoze to ich iba viacej postve k tomu aby ta trapili. Ale ked ich budes mat v trubke tak proti tebe nebudu mat zbran. A samozrejme ucitelia a riaditelia su znacne nekompetentni v tomto hladisku.

sponka

Lulita : napr. aj za to,ze ked sa rozpravam s ucitelkou, jednu moju vetu obmeni tak,ze ja son namyslena a sebecka ,ze som o nich nieco zle povedala,ze som bonzovala a pod.

tbl555

ahoj, s tým sa nedá nič robiť, pretože v tomto veku im už nemožno prikázať, aby sa tak k tebe nesprávali a poslúchli, ale ešte nie sú ani vyspelé osobnosti, že by sa vedeli ovládať sami.
Pretrp to, skús sa nad to nejako povzniesť, aj keď chápem, aké to je. Aj môjmu spolužiakovi to robili, celú strednú.

Seve

ndgdf : to ani nie je ich posadnutosť,to tá jedna baba im nahovorila a superžartík bol na svete... :( potom im len stačilo nájsť si ako ten Snape vyzerá a hááháá aké vtipné..