Ked nie je co jest..

Príspevok v téme: Ked nie je co jest..
yalen

Je normalne, ze pridem z prace, byvam s rodicmi, platim normalne na domacnost, a ja nemam co jest..??
Su v chladnicke vajcia, alebo si mozem spravit chleba s maslom. Ale som znechutena. Ved toto nie je normalna strava. Nemame sa nejako zle, normalne si zijeme, cakame na vyplaty, ale vsetko je v pohode. Vzdy by sme mali co jest, ale nemame, pretoze v chladnicka je prazdna. A to normalne prispievam na vsetko peniazmi. Idem prostestovat, hladom! Som normalna? Ako rano vstanem do prace, ked nebudem mat z coho zit, ziadna vyziva... a nejako mi to nevadi, tak to asi mam aj anorexiu, ked z nahnevania sa radsej nejdem jest nic. Ale ved ani fakt nie je co. Maju ma za nulu doma. Kaslu na to. Keby som aj tyzden nejedla, asi si to nevsimnu. Ale ked pride brat domov na navstevu, stale je uvarene, vzdy je z coho vyberat. Aj by som uvarila, ale naozaj nie je v chladnicke z coho! Hrabe mi? Alebo som nula pre vsetkych? ALebo mam anorexiu ked mi nevadi moj protest?

kv

pocuvaj ty si nesvojpravna ci co ti je ?
v robote nemas obednu prestavku ?? napriklad vtedy mozes ist nakupit. alebo si nakup cez vikend na cely tyzden.
lenze u teba je skor problem ten ze si rozmaznana varenym jedlom. ja nic varene nejem a zijem .

Magy

mila yalen - ako som si stihol precitat celu diskusiu, nadobudol som presvedcenie, ze problem rozhodne nie je v chladnicke, ale medzi tebou a rodicmi. vola sa NEKOMUNIKACIA. ten musite poriesit!
to ze sa zavries do izby a trucujes ako male dieta, im neotvori oci a nebudu robit, na co sa tu nam, cudzim ludom, stazujes.
oni si z prsta nevycucaju, co ty chces, na co myslis, pokial neotvoris zobak.
ak byvas s niekym (kymkolvek), veci ako spolocne varenie, starostlivost o spolocnu domacnost, prispievanie na naklady na stravu, energie, najom a vobec vsetko, je nutne si poriesit otvorene, priamo a jasne. a bud sa na vareni jeden pre druheho dohodnete, alebo nedohodnete.
napriklad ze oni kupia a navaria pre teba cez tyzden, ked nemas cas kvoli narocnej praci a ty zase nakupis a navaris cez vikend pre nich.
pokial je problem ich zivotny styl, nazor ci sposob (ne)zdravej zivotospravy, ake jedla varia (ci skor nevaria), a nemienia pre teba varit extra, tak to zrejme vyzera, ze vase cesty sa rozchadzaju a je nutne si to poriesit tak, aby si netrpela ani ty, ani oni.
netusim aku mas pracu, ake su moznosti v praci co sa tyka pripravy jedal, stravovania, alebo hoci len ohriatia, ale moznosti je vzdy kopec, treba len vystrcit hlavu trochu vyssie ponad ostatne a rozhliadnut sa. ci uz sa dohodnut s nejakou kolegynou, s ktorou mas dobry vztah a ktora si nosi jedlo do prace, ze jej napr. prispejes nejakou sumou, pokial pri tom vareni toho urobi trosku viac a najete sa dve. alebo sa partia budete skladat na nejaku donasku, ak nejaka schopna je nablizku. a pokial ste akcnejsie, tak som si isty, ze dokazete s trochou sarmu a usmevu presvedcit prevadzkovatela nejakej blizkej restiky ci podniku s kuchynou, ze budete k nemu chodit po stravu pre viacerych, ak vam da trochu nizsiu cenu. a musel by to byt magor, aby vam nevysiel v ustrety a aj sam by si zvysil obrat.
ako vravim, moznosti je kopec, treba len pouzit to kilo a pol sivej hmoty, co mas medzi usami.
ale v prvom rade si pories vztah s rodicmi, lebo mam taky dojem, ze problem s prazdnou chladnickou je len vrchol ladovca vasich nezhod.

okoloiduciXY

ešte raz opakujem, nikto nevraví že si nič a ani nič podobné. a áno, zažil som to viackrát. akurát s tým rozdielom, že nebolo z čoho variť alebo chodiť na nákupy. a ako vidíš, ešte žijem. akurát si ešte neodpovedala na otázku, či si sa s nimi o tom rozprávala. myslím že tým by si to vyriešila.

yalen

nie som urcite jedina, na koho doma doslova seru. ja im to vlastne ani nemozem vycitat, ked som NIč. som asi sibnuta alebo co. asi to tak je bezne, teraz mam fakt blbe obdobie, tazko v praci to je. vela robit ako debil, inak keby ste citali od zaciatku, vedeli by ste aj ine detaily, mne sa nechce uz opakovat. zbohom

yalen

toto nie je vypomoc? toto nie je vymena s mamou v kuchyni? ved peciem pre vsetkych na Vianoce. a co? nespravam sa dospelo? len po tej dlhej sichte nemam chut na pastiku, a nevladzem uz vlastne ani nic. dik ze ste ma pochopili. prajem zazit!

yalen

ja si to rada vymenim, ale ked robim od siestej rana do 19,30 a vytrasena od hladu pridem, a tam nic, cesta z roboty peso pol hodina, konecne sprcha, od rana idem konecne doma jest, a nie je co? kedy som si mala kupit? kedy uvarit? inak, akurat som dopiekla. nasi davno spia.... takze tak sa dospeli nespravaju?

okoloiduciXY

nikto nevraví že si nula a nerob zo seba obeť, len sa na to pozri z iného uhla. rodičia si chcú po robote tiež oddýchnuť a mať čas pre seba, starali sa o teba celý život. čo tak si to na chvíľu vymeniť? rozprávala si sa s nimi vôbec o tomto?

arriva

Chovas sa jak zduta pubertiacka. Tak sa nenajedz, a čo, od hladu neumries, akurát budeš nasrata a nepríjemná, urazena na celý svet, ktory ťa ma aj tak v pazi. Čo ďalej, hm ? Takto sa dospelý clovek nechova.

yalen

ja nejedavam, ked pridem po 12tich hodinach z prace domov a doma je len suchsi chlieb a maslo alebo mlieko.... to je problem, ze nikomu na tom nezalezi, keby som cely den po robote a bez jedla idem spat, lebo proste nie je naozaj nic v spajzi, v chladnicke. dnes som tahala len do pol osmej vecer, takze este som mala zamiesit na knedlu a dat piect maso? mimochodom, doteraz vypekam v kuchyni, na Vianoce. Ja nevravim, ze mame nepomaham. Ale ani z palmarinu a praskoveho cukru sa nenavari hlavne jedlo varene. Cize len peciem momentalne, a som hladna, lebo som necakala, ze po vcerajsku zase nic nebude doma. a ako vravim, od siestej rana do pol osmej, este kym som prisla z prace domov.....nemala som kedy predbehnut maminu s nakupom. bohuzial. Ale dobre, poradili ste mi, som nula, neporiadna a leniva dcera. A teraz idem este piect spodne casti k ulikom. caute, potom uvidim, ci neupadnem do komy :P

Jane_3sto18

Kupuj si potraviny sama pre seba. Kúp si niekde starši chladničku, ak na to máš, alebo nejaký minichladiaci box, izbu si zamykaj, tam si nechávaj veci na jedenie a oni, nech si žijú z čoho chcú.
Ja tiež nejedávam poriadne, aj ked máme v chladničke výber jedál rôznych druhov, mne proste nechutí, ked mám blbú náladu.