Revízny lekár

Príspevok v téme: Revízny lekár
Iveta Michael

Od roku 2009 som čiastočne invalidná /45%/ a tento rok ma čaká posudková komisia.
Môj problém spočíva v tom že sa mi doposiaľ nepodarilo zistiť priamo cez Sociálnu poisťovňu,ako mám postupovať keď chcem zároveň požiadať o zvýšenie I.D.Od nich sa prakticky nič nedozviete..Ďalej.. môj lekár ktorý ma prvý raz posudzoval odišiel do dôchodku,druhý raz ho zastupovala lekárka ktorá bola ľahostajná a ,,vybavila,, ma za 5 minút ani sa nespýtala ako sa cítim..cítila som sa mimoriadne špatne..odišla som s plačom a viem od mnohých ľudí že ona má naozaj veľmi zlú povesť (podplácanie?)..chcela by som sa jej vyhnúť,môžem ju odmietnúť?

A v závere,už si nespomínam aký je ten postup..na posúdenie môjho zdrav,stavu ma vyzvú oni sami alebo sa mám ja informovať?
Vďaka za všetky odpovede.:)

Iveta Michael

tak rozhodnutie aj mne prišlo v rovnakom termíne..ale plný nemám lebo to závisí najmä od diagnózy pravda...ja budem rada keď mi ho trochu zvýšia a na to mám skutočne pádne argumenty aj releventné dôkazy:)

Iveta Michael

pán d.

nuž áno,dôchodcovia sú nešťastníci ale nie tí Ficovi:)

ja bohužiaľ mám ešte dosť veľa rokov do ozajstného dôchodku a najhoršie na tom je že sa mi toto vôbec nepočíta..hm..som totiž dlho nezamestnaná,tie brigády a krátkodobé práce sa do toho nepočítajú tiež..evidencia na ÚP neprichádza v úvahu,nepotrebujem ich šikanovanie ked nárok na nijaké prachy nemám..

...ale podplácať lekárov neviem a ani nebudem,ani náhodou..vydrbancov:)

Iveta Michael

Ddana...ale ja s tým nemám najmenší problém,len som nevedela ako to urobiť:) vďaka!

Neobávam sa že by mi nezvýšili pretože mám v zálohe aj iné riešenie,ale neverím že by mi chceli siahnúť aj na to minimum čo mi uznali:)

pan d.

Kym ti pride rozhodnutie z Blavy, tak to potrva aj taky polrok. Vyhodou je to, ze sa medzitym naucis obzierat napr. korienky rastlin, drevnu koru, jedle chrobaky a pod. Len tip:)

pan d.

Na Slovensku, resp. u nas to chodi tak, ze ak mas nejaku dobru diagnozu, tak musis este podplatit, inak ti daju len polovicny invalidny dochodok. Tak z polovicneho, ako aj z celeho nevyzije nikto, ani genius. A zo starobnych dochodkov detto. Cize dochodcovia su vlastne nestastnici.

Ddana

Iveta,neviem či ho môžeš odmietnuť, ale môžeš podať odvolanie. Ja som so sebou bojovala takmer dva roky, či si žiadať zvýšenie, aby som neprišla aj o to čo mám. A oplatilo sa, zvýšili.

Iveta Michael

Ddana..áno toho som mala na mysli,ďakujem!

No a s tou lekárkou..vtedy zastupovala toho môjho lekára čo išiel do dôchodku,no dúfam že už bude niekto iný na jeho mieste..keby zas ona môžem ju odmietnúť,príp.trvať na tom aby ma posudzoval niekto iný..alebo sa nedá nič robiť a musím ju strpieť..?