Koktaví kamoši

Príspevok v téme: Koktaví kamoši
Zaran

Pekný večer.V skratke.Mám 2 spolužiakov,obaja sú fajn kamaráti,veľa sa rozprávame,problém je však v tom,že obaja koktajú,pričom jeden sa po čase "nakazil" od toho druhého,ale to je na dlho,preto sa pýtam,mohlo by sa to koktanie niejakým spôsobom prenieť aj na mňa?Alebo by som s nimi mala radšej prerušiť kontakt?Mám ich rada ale chápete,nechcem dopadnúť rovnako.Poprosím seriozne rady.Ďakujem.

dazdovka666

No radsej by som koktala, ale mala dobrych kamaratov ;)
Najlepsi bol ten priklad s grcanim - ked vidim, ze niekto hodi tycku, hodim ju tiez, lebo je to odporne a nie preto, ze by som bola nejaka prehnane "empaticka" :D

Zaran

Všetci traja máme 16 rokov.
mirka-o tom žeby ten druhý svoje koktanie len predstieral,silne pochybujem,pretože aj ked číta a pritom kokce je na ňom vidieť že má na seba akoby nervy,že sa zas strápnil(ja si to nemyslím)
Mimulus-pokiaľ viem,ten prvý koktá od druhého ročníka základnej školy a ten druhý sa s nim najprv vôbec nebavil a žiadnu rečovú vadu nemal.Koktať začal až ked začal sedieť s ním(dva roky)samozrejme postupom času :)

Mimulus

mirka169 - Ak sa trošku zamyslíš nad tým o čom som písal ja, milli11 a anjelik* tak ten tvoj posledný príspevok bol úplne zbytočný. Ja som to možno nenapísal dobre ale ak nájdem na nete nejaký článok tak ho sem dám.
milli11 to napísala najlepšie.

mirka169

Mimulus: Niekedy som chodila vonku s kamaratkami. My sme všetky fajčili, no jedna nie. Mala teraz začať aj ona fajčiť len preto že všetci fajčili? Dokonca ani nikdy cigaretu neochutnala. A nikto ju nikdy pre to neodcudzoval.
Myslim si že keď niekto ma niekoho rad a chce s nim byť kamarat neodpiše ho kvoli tomu že napr nefajči, nema rad šport a pod.

anjelik*

Bytosti, ktoré sú vývojovo staršie a sú aj hlbšie, sa dokážu prispôsobiť bytostiam *mladším*. Je to dané mierou súcitu, ktorý v sebe majú. Nedaj sa pomýliť tým, že kamoši majú mladučké telá, nikdy nevieš, kto sa v tom tele skrýva.A tak niekedy vekovo mladá bytosť môže mať za sebou toho ďaleko viac, ako ten, kto už má vo vlasoch šediny. Nemyslím, že by koktanie bolo nákazlivé, ale viem, že sa aj deti dokážu rozprávaním priblížiť práve tomu, kto hovorí najhoršie a tak sa maznajú. Je za tým aj túžba neublížiť vlastným duševným stavom, ktorý je spravidla nie ten najmilší a najlepší. Stačí pozorovať babičku, ako sa prihovára malému vnúčikovi. Občas by som skutočne rada vedela, čo si to dieťa myslí, keď to počuje. :o)))
Je za tým samozrejme aj prijateľnosť, keď ten, kto je prijateľný, je vyhodnotený ostatnými ako priateľský. Lenže to nutne neznamená, zmeniť sa vnútorne, iba pochopiť, že ostatní sú len takí, akí vedia byť. ;o)

Mimulus

Alebo by si mala rada určitú skupinu ľudí, ktorí by napríklad fandili nejakému športu, ktorý ty nenávidíš. Začala by si mu skôr či neskôr fandiť aj ty len aby si bola do skupiny prijatá. Viem je to niečo trošku iné ale podstata tam je.

Mimulus

mirka169 - predstav si, že na Zemi by všetci ľudia škúlili a len ty by si sa narodila normálna - bola by si považovaná za hendikepovanú a vylúčili by ťa zo spoločnosti. Musela by si sa prispôsobiť.

mirka169

Možno ten druhy len chce zo seba robiť ****** ... ako napisal Marsmeloun toto robia deti do 10 rokov.. a keď ma viac tak ešte mu asi hlavička poriadne nevyspela