Krásna pleť

Príspevok v téme: Krásna pleť
Saša

Ahojte, prosím, pomôžte mi. Som už doslova zúfalá. Od detstva mám vyrážky. Keď som mala takých 12/13 rokov tak to bolo hrozné, celé čelo som mala "ovyrážkované"... ale po čase sa mi pleť trocha vyčistila. Začala som jesť PANGAMIN ktorý mi naozaj pomohol ale časom sa mi to znova obnovilo. Teraz mám 16 rokov a neviem čo robiť s pleťou. Mám ju mastnú a mám vyrážky, popritom si každé ráno a každý večer pleť dôkladne umyjem, používam peeling, pleťovú vodu... tabletky nejem žiadne ale ani nechcem. Pijem veľa vody a mám dostatok spánku takže neviem v čom je problém. Určite ma chápete. Nevyzerá to pekne a rozhodne mi to na kráse nepridá. Ak si dám makeup vyzerá to ešte horšie. Ak ste mali podobný problém tak mi prosím napíšte, budem vám veľmi vďačná :))

Lili126

Pangamin som brala aj ja, ale kedže obsahuje kadejaké vit.B, vrátane B12, bola som veľmi pažravá :D ...

potom som skúsila zinok, po ňom som mala lepšiu pleť, dokonca mi po ňom lepšie trávilo, ako náhradu zinku v tabletkách môžeš užívať 1 lyžicu denne z tekvicového oleja, je to jeden z najväčších prírodných zdrojov Zn, a kadejakých iných stopových prvkov, minerálov, vitamínov

Lily126

na tvoju pleť by mohol zaberať francúzsky íl (kaolín) , prečítaj si o tom viac na nete, čajovníkový olej raz za čas, nekomedogénny krém, teda taký, kt. neupcháva póry a nespôsobuje komedá, teda čierne bodky, ideálny je hydratačný ... a samozrejme čas, aby si prešla týmto obdobím, keď sa hormóny ukľudnia,aj tvoja pleť bude vyzerať lepšie.
Make up použi hypoalergénny (napr. Dermacol), na čistenie pleti micelárnu vodu, nepoužívaj pleťové vody s alkoholom. Tieto veci veľmi pomohli mne, keď som bola v tvojom veku.