Chcem iba spať

Príspevok v téme: Chcem iba spať
Guajarica

a nemôžem :( Už asi týždeň nemôžem spávať, niekedy nezaspím vôbec, inokedy okolo 4.tej, 5. a o 7 musim byt hore.. spavat chodievam do polnoci, cez den som neskutocne unavena, spim za bdenia, moj mozog vobec nepracuje, nedokazem sa na nic sustredit a je mi hrozne.. v januari mi diagnostikovali poruchu štiznej zlazy, ale musim cakat do poly aprila na vysetrenie, dovtedy si mozem piskat.. je to neskutocny napor na psychiku a navyse, pocas dna som neschopna nijakej cinnosti. ja nechcem nič, len konečne sa vyspať..

jaga11

hranicna velkost je vraj vpohode, nechali to tak, ze sa casom uvidi. vraj velkost musi presiahnut stanovenu hranicu, a vtedy sa s tym nieco podnika. povedala, ze keby ma aj poslali do lubochne, tak ma vratia spet, lebo je to len na hranici...hmmmm. bola som na iris diagnostike, samozrejme, ze bol najvacsi problem s hormonami, dostala som na to tabletky, pomohli, to mozem povedat a som stastna, ale neviem, ako velmi bol ten problem zviazany so stitnou zlazou.

olivienka

jaga, to si mala zlé hodnoty hormónov, ale keďže podľa sona si tú žľazu nemala zrovna zväčšenú, tak to bolo akože v pohode? :DD

jaga11

tiez si podla rad RNG kvapkam jod na brucho, vsakovalo sa to velmi rychlo, teraz uz vydrzi 24hod. ale nepomohlo mi to na unavu a zvysenu potrebu spania, hoci sa neviem dobre vyspat. bud nemozem zaspat, ked mozem, tak sa budim niekolkokrat a nie zaspat, alebo vstavam o 4-5hod a znovu nie zaspat. na sono ma objednali hned, to bolo pred par rokmi, ked mi zistili problem v krvi, ale sono vyslo hranicna velkost, tak s tym nerobili nic. teraz znovu problem, neviem co presne, na sono sa objednam, ked pridem na sk. ale lekarka hovorila, ze to bude do tyzdna.

olivienka

Guajarica, drž sa... je hlúposť, že ťa objednali až na apríl, mne keď u praktického dr. zistili z krvi zvýšenú činnosť šž, tak ma endokrinologička objednala hneď na termín cca o 2 týždne, aj keď viem, že má pacientov viac, než stíha, ale tie stavy sú hrozné a nie je to žiadna sranda... snaž sa byť hlavne v kľude, stres tomu škodí (ako aj všetkému), neviem, či pracuješ alebo študuješ, ale šetri sa

olivienka

naozaj teraz má veľmi veľa ľudí problém so šž (vrátane mňa), mladých aj starších... ale nakoľko to súvisí s Černobyľom, to si netrúfam odhadovať. možno toho bolo veľa aj predtým (málo jódu a selénu, atď., ako vraví RNG :)), len sa to menej sledovalo

nirv

Áno, v hriboch toho bolo najviac...aj zvieratá, ktoré jedli zamorenu stravu a my potom tie zvieratá ...nikto nič. A ked buchla Fukusima, vsetko sa aspoň hneď riešilo.

nirv

Pritom stačilo ľudí varovať a dať im jod, monitorovať poškodené oblasti....pamätám že roky potom rástla mega zelenina...a všetci ju jedli.

jaga11

tiez som si to pozrela. nieco strasne, najhorsie, ze sa to drzalo v tajnosti a hovorilo, ze to nic nie je a nic nikomu nehrozi, a pritom sa mohli robit opatrenia, aby sa vyhlo roznym nasledkom radiacie. spominam si, ze potom, po funuse, niektori ludia hovorili, ze bolo nebezpecne sa hrat s loptami, zbierat huby a pod. lebo tam bola radiacia horsia.

jaga11

zijem v zahranici a moja najblizsia susedka slovenka ma ten isty problem. je z vychodneho slovenska a tiez prezila cernobyl. asi si pozistujem viac, tiez sa mi to zda zaujimave.