Sladké chrasty? - nie...kožná choroba vo vlasoch

Príspevok v téme: Sladké chrasty? - nie...kožná choroba vo vlasoch
pavlinka.

vyše mesiaca mám vo vlasoch nepríjemný ekzém (no nie je to ekzém) vytvárajú sa mi tam chrasty, v noci mi to mokvá, potom si to zmyjem a natriem, mám to čisté bez chrastičiek, no potom sa vytvoria nanovo. Vybrala som antibiotiká, trošku sa to zlepšilo a následne zase zhoršilo...dávala som na to MMS, teraz grepavit a olozol...myslím, alebo si to nahováram, že je to lepšie...som už z toho zúfalá...máte niekto niejaké skúsenosti s niečím podobným, viete mi poradiť? :) ďakujem

Zimmi

Synovi sa robili sladke chrasty vo vlasoch, najprv pupaky tvrde, potom s tekutinku a potom zlte chrasty aj na ploche niekolko cm... Zabrali na to az klinceky, luhovala som ich v liehu s trochou vody niekolko dni..ked som zacala potierat pupaky s tekutinou, behom dna sa vysusili a do stadia zltych chrast ani nepresli, potieram vzdy, ked objavim pupak, pokial objavim t rde pupaky, neprejdu ani do stadia s tekutinou..navyse sa pupaky objavovali stale menej ateraz po par mesiacoch sa objavia uz len vynimocne hned natriem a je po nich bez dalsich komplikacii, vyskusajte, urcite pomoze :) plus som krestan, takze pri kazdom natierani som sa proti vyskytu tohto ochorenia modlila ;)

Annie2

Áno mám. Od mala sa mi takéto chrasty tvoria. Najskôr malý pupáčik, no onedlho začne mokvať a vytvorí sa chrasta ako pri impetigu (sladkých chrastách) a veľmi to svrbí. Kedysi som bola kvôli impetigu aj vyše týždňa hospitalizovaná, takže preto viem, že to vyzerá aj sa to správa úplne rovnako. Lenže impetigo má byť jednorazová záležitosť a ja to mám celý život. Nič iné mi na to nezaberá, len kortikoidné masti, ktoré mi na to predpisuje kožná. Inak prvá kožná mi povedala, že to sa mi len zapaľujú chĺpky a druhá kožná mi zas povedala, že mám atopický ekzém. Zaujímavé je, že mi ani jedna nespravila žiadne testy. Takže sa chystám ísť k tretej kožnej a presvedčiť ju nech mi spraví nejaké testy. Inak ako píšeš, že sa ti to robí na hlave, tak aj mne sa to zvykne tvoriť na takých divných miestach - na perách, na nose, na ušiach... Je to svinstvo, lebo ak si to nenatieram tými masťami tak sa to zhoršuje neuveriteľnou rýchlosťou. Ak by som si to nenatierala, tak je zo mňa o rok asi jedna veľká žltá mokvajúca chrasta :( Lenže tie masťe nie sú na dlhodobé používanie a už vôbec by sa nemali aplikovať na tvár, je to blbé no. Moc sa mi nechce veriť, že by to bol ten atopický, lebo ešte nikdy som nevidela ani nepočula o takej forme akú mám ja.

Inak aj ťa to svrbí? Lebo mňa veľmi...