Časté močenie

Príspevok v téme: Časté močenie
Andrejka9995

Ahojte, potrebujem súrne radu. Posledné dni mávam problémy s častým močením. Idem na toaletu, vycikám sa, dojdem do izby a opeť mi treba ísť na záchod. Potom, po chvíli mám problém, že mi tŕpnu nohy a nejde sa mi vycikať nech robím čokoľvek. Občas mám pocit, že tam dole nič necítim. Moj tatino má cukkrovku. Čítala som, že aj toto možu byť príznaky.
Prosím Vás, pomožte mi, strašne sa bojí. :(

spaceboy

ahoj, nemal by si sa omeskat navstivit lekara, moze ist o viacero roznych problemov, ci uz o prechladnutie, problem s oblickami, infekcia mocovych ciest alebo mocoveho mechura, oblickove kamene. Nieco o castom moceni si mozes precitat tu, aj to, ze by si mal pit dostatok tekutin magazin.atlas.sk . Je vsak aj mozne, ze mas cukrovku. Caste mocenie a trpnutie noh je jednym z priznakov. Mal by si ist za vseobecnym lekarom a tiez endokrinologom.

Andrejka9996

Bohužiaľ nemám možnosť ísť k lekárovi momentálne. Vedeli by ste mi poradiť ako sa mám stravovať ? Alebo nejakú diétu ?

luciano

Pravdepodobne trpíš neurologickým ochorením, ktoré sa nazýva Retencia moču. Treba navštíviť neurológa, ktorý ti predpíše liek Karbachol, prípadne iný liek, ktorý ti určite pomôže.

j11

U mna to nie je az take extremne, ale tiez mozem povedat, ze mocim dost casto. Niekedy ma to riadne stve. U lekara som s tym nebol.

Andrejka9995

Je pravda, že moj stravovací režim je veľmi zlý. V podstate zjem cez deň len ovocie, občas niečo teple, niekedy chleba. Vedeli by ste mi poradiť nejakú jednoduchú dietu ?
Ďakujem za odpoveď.

vitavi

Na príčine je nevyvážená strava, obdobne ako u cukrovky, a to chemikálie, povzbudzujúce látky, sladkosti, ovocie hlavne tropického pôvodu, ovocné šťavy, potraviny s vysokým obsahom tuku a nadmerný príjem bielkovín.