Večný kruh

Príspevok v téme: Večný kruh
lilly121

Už neviem čo mám robiť, som v zúfalej situácii an neviem ako to opísať. Tak v skratke.

Mojím problémom je záchvatové prejedanie. Trvá to už niekoľko rokov, strieda sa to s niekoľkými dňami hladovky ale potom znova to prejedanie. už som skúšala aj zdravé stravovanie, čiže jedlo 5xdenne v malých porciách, pravidelný pohyb, minimum sladkostí, posledné jedlo do 17.00. Bolo to fajn, aj som schudla 17 kíl ale zase to ide nahor, zase to prejedanie.

Momentálne vážim 93 kíl, najviac som mala 107, najmenej 49 a to v priebehu troch rokov so tak pribrala. Liečim sa aj na maniodepresiu, a ked som psychiatričke opisovala moj problém (vtedy som po každom jedle aj zvracala) tak to vobec neriešila. Prečo? Existuje na toto nejaká liečba? Lebo veľmi sa bojím že zase tak priberiem, aj doma mi to vyčítajú, najradšej by som bola, keby mi všade vytrčali kosti.

Prosím pomôžte mi.

kablica

Takze pribera sa z Kventiaxu, Serdolectu, Orfirilu i Lerivonu. Kedze mas az 4 lieky, z ktorych sa pribera, tak sa necudujem, ze si tolko pribrala. V kombinacii sa to vsetko este zhorsuje. Navyse Kventiax a Serdolect sposobuju neziaduce kolisanie hladiny krvneho cukru s naslednym pocitom zravosti. Neviem, preco musis uzivat az dvojkombinaciu antipsychotik, najma ten Serdolect sa mi nepaci, okrem priberania totiz vyvolava srdcove arytmie, ktore mozu viest v zavaznych pripadoch az k vaznemu stavu..
Mavas tak zavazne psychoticke fazy, ze to nutne potrebujes?
Na tvojom mieste by som na lekarku tlacila, aby to riesila a ked bude odmietat, skus sa poradit s inym psychiatrom. Na vlastnu past to vsak neskusaj vysadzovat. Ozaj-vyhni sa najma liekom s ucinnou latkou olanzapin (Zyprexa, Zalasta, Nikob a podobne), z olanzapinu sa pribera a "zerie" najviac plus vyvolava i cukrovku.

lilly121

užívm kventiax, serdolect, alventu, orfiril a lerivon. inak je pravda že odkedy sa liečim na BAP tak priberám

kablica

este mi napis, ake lieky na tu maniodepresiu uzivas, pretoze vobec nemusi ist o klasicke zachvatovite prejedanie, ale o zravost vyvolanu niektorymi liekmi.