Darovanie krvi - odpadnutie

Príspevok v téme: Darovanie krvi - odpadnutie
darca

Pred par mesiacmi som bola prvykrat darovat krv a niekolko minut po tom som odpadla. Prislo to z nicoho nic, ked som sa uz citila dobre. Do par sekund som sa z toho spametala a uz bolo vsetko v poriadku. Chcem chodit krv darovat pravidelne, no mam trochu strach aby sa to neopakovalo znovu, nie kvoli sebe, ale nechcem aby mali ostatni so mnou tazkosti. Ako sa mozem tomu vyhnut? Vody som vypila dost aj som jedla, tak neviem kde nastala chyba.

darca

bol som darovat akurát 18. krát a taká motolica do hlavy...aj som asi odpadol...doteraz vždy v poho, dokonca som bol darovať aj trombocyty (krvné doštičky), kde to trvalo rovnú hodinu a pritom som cítil pri návrate krvi späť, že je chladnejšia..a ustál som to aj napriek tomu, že odmalička ihly nemusím, takže stačí väčšia pauza a idem znova a to isté odporúčam všetkým
BTW benefity: 1.dobrý pocit, že pomáhaš;2. deň voľna, ktorý ti zaplatia;3. stravenka; 4. občerstvenie; 5. obvykle príjemný personál; 6. zamestnanecké benefity (u nás každých 10 odberov = 50 €)7. Jánskeho plaketa - pre tých, ktorí sa chcú popýšiť(mám nárok, no nežiadam)

Ivana.

Ahoj \"darca\". Tento týždeň som bola tiež 1. krát darovať krv. odpadla som po cca 10 - 15 minútach. Dávali mi glukózu cez infúziu. Tlak som mala pred odberom 122/84, pri odpadnutí 60/50. Dávali ma 2 hodiny dokopy.
Darovanie krvi vnímam ako pomoc pre iných, nie pre seba.
A naozaj by som to tiež ešte chcela skúsiť...

darca

no co som egoista, myslim hlavne na svoje zdravie ;)to ze pomozem inemu je pre mna vedlajsia vec, ktora celkom potesi

darca

predpokladam ze zelezo som mala v poriadku, kedze to kontroluju este pred odberom, inac by ma nepustili... podla mna by som s tym nemala prestavat, ja darovanie krvi vnimam ako pomoc hlavne sebe, darovanim si clovek trenuje vydrz tela pri vacsej strate krvi, a to ze som odpadla pri obycajnej strate 400ml beriem ako signal ze s tym treba nieco robit, a nechat telo nech si na to zvyka, aby som mala vacsiu sancu prezit ak by som mala nejaku nehodu :)no lahsie sa to pise ako uskutocnuje, kedze mam z toho stale strach

Lulita

telo dostalo sok, mozno by si mala prehodnotit, ci je dobre darovat rv, ked mas take problemy, nemas nahodou hranicne hodnoty zeleza?

darca

Tiez som si najprv myslela, ze to bude kvoli mojmu strachu z injekcii, krvi... no odpadla som asi pol hodinu po darovani, takze to nebude asi pricina. Dakujem za rady a pojdem vyskusat znovu ;)

neskusena

pi vela vela vody, kludne aj liter tesne pred darovanim.
mozes si dat kludne aj nieco lahke do zaludka.

je normalne, ze ludom byva zle, dokonca aj chlapom ako hora, ktori 10x darovali pride na 11 krat zle. Takze skus este raz o par mesiacov a uvidis.