Psychiater a drogy

Príspevok v téme: Psychiater a drogy
anjel1971

Už dlhšie chodím k jednej psychiatričke, doteraz som s ňou bola spokojná, ale v poslednej dobe mala súkromné problémy a mám pocit, že začala drogovať. Neviem, či sú to len nejaké "ľahké drogy" ale na niečom určite fičí. Môžu byť príznakmi užívania drog, napr. že aj po celodennom ordinovaní prekypuje energiou, vôbec nepotrebuje odpočinok, v kuse rozpráva a niekedy sa mi zdá, že je až nepríčetná?

loreen

Anjel1971, vidim, ze sa o pani doktorku skor bojis, ako odsudzujes, co je v dnesnej dobe rarita. Vacsina ludi sa stara iba o seba, ostatni su pre nich lahostajni. Ver mi,ak je to fakt taka dobra lekarka, ako pises, nemaj strach, ona ma tie lieky (povzbudzovace) urcite pod kontrolou a nestane sa zavislou.

poznam

poznam psychologicku, ktoru som nikdy nevidela unavenu, stale je usmiata a srsi z nej obrovska pozitivna energia. a pritom co o nej viem, nema vobec lahky zivot. podla mna je ale taka preto, lebo robi robotu ktora ju bavi a naplna. to cloveku dodava tu energiu. ale neviem ako je to s tvojou psychiatrickou, ci sa sprava divne, alebo je len stale plna energie az je to neprirodzene. mozno si dava kokain, to povzbudzuje. oni k tomu maju pristup, tak to moze cloveka provokovat.

Meretseger

Možno je bipolárna, ako vraví jedulka, aspoň si porozumiete:) No čo, aj ja som svojho času chcela ísť na psychológiu, a to som bipolárna, emočne nestabilná a režem sa, a aká by som možno mohla byť dobrá :D Len zvláštna. To určite.

jedulka

ale to je úplně normální úďo :-)))Moje bývalá psychiatrička,byla ve své době taky hospitalizovaná na PL a když jsi na ní mluvil/la tak otáčela oči v sloup.Nevím jak se to řekne slovensky:-)Můj obvoďák má BAP, ale tak si alespoň rozumíme :-)Moje internistka má těžké deprese a taky žije a pracuje.Nemůžete temhle lidem vzít to jediný co vlastně umí:-)Ale když se ti nelíbí nic ti nebrání najít si jinou:-)

zewa

:)))) toto uz je aka fantazia..
Moja sestra je tiez taka naspeedovana cely den a nic neberie. Ona sa zobudi a ide v takom tempe cely den, usmiata, plna energie a vecer o osmej odpadne do postele. Aj moja psychiatricka je plna energie a usmiata stale, ale myslim, ze je to o tom dostat sa do bodu, ze robim iba to, co mam rad a co mi robi radost. A vam sa nestava, ze myslite na sto veci naraz, a medzitym mate este vyplut zo seba zmysluplnu vetu? :)

ta3

nuz aj psychiatri su v prvom rade tiez iba ludia s problemami ako ma kazdy iny, len sa niekedy trochu cudujem, ze odbornik by mal dobre poradit nielen pacientom, ale aj svoju situaciu lepsie zvladat, zrejme to ale nejde, vztahy su velmi zlozita vec a tu nnejde iba o postoj jedneho, ale aj toho druheho a ich vzajomnu interakciu, poznala som psychologa, ktoreho manzelka tiez psychologicka robila v manzelskej poradni, ona riesila mna a mojho manzela pred nasim rozvodom, po nejakom case som ostala prekvapena, ze aj tito manzelia - obidvaja odbornici na vztahy sa rozviedli, povolanie psychiatra - dobreho psychiatra je velmi narocne, mali by ho vykonavat iba dusevne zdatni jedinci

anjel1971

Chodím k nej počas jej ordinačných hodín ale väčšinou až neskôr poobede, ked už má za sebou kopec pacientov. Nezdá sa mi, že chudne a nezdá sa mi ani unavená, ale možno sa mýlim a za tou energiou bude iba veľká dávka kofeínu alebo nejaký ten redbull. Nahlasovať to určite na VUC nebudem, nechcem jej robiť problémy, v konečnom dôsledku mi je jej aj ľúto, lebo ináč to je dobrý človek aj odborník. Ale možno by sme boli prekvapení, že koľko psychiatrov je závislých a nemyslím tým iba na drogch, ale aj na alkohole...

M8cr6

povec jej že by si potrebovala niečo na energiu a na zrychlenie myslenia čo ti poradi :D nezda sa ti, že chudne napr.?

stonka

a ty sa s nou rozpravas po pracovnej dobe, ci ako to mam chapat?
Ak mas pochybnosti o jej psychickom zdravi, obrat sa na jej nadriadeneho, pripadne, ak ide o sukromnu psychiatricku s vlastnou ambulanciou, skus VUC.
Nadialku ti nikto nedokaze zodpovedne povedat, ci nieco berie, alebo je to len reakcia na stres, alebo o co vlastne ide.