Psychicky nezvládam štátnice

Príspevok v téme: Psychicky nezvládam štátnice
cica987

Dobrý deň. 20.8, v utorok mám štátnice. Ostala mi len jedna skúška. Ešte mám na učenie 5 dní, ale už to psychicky nezvládam. Včera som úplne prepadla depresii.. takmer celý deň som preplakala, namiesto toho aby som sa učila.

Ešte mám toho dosť, ale ak by som si k tomu poriadne sadla, tak viem že by som to zvládla. Ale už len myšlienka na to, že tam prídem a nebudem vedieť ma totálne deptá. Ruky sa mi trasú, je mi zle, najradšej by som všetko vyzvracala, aj to čo som nezjedla. Keď je to teraz takto, ako to bude v utorok?

v máji som takmer celý štátnicový deň preplakala. Neviete mi poradiť ako to zvládnuť? Nejaké tabletky na ukľudnenie alebo niečo podobné? Už som rozmýšľala aj na všetko sa vykašľať, že mi to za to nestojí, ale viem že keby som tam nešla, tak potom by som si to vyčítala, že mohla som to skúsiť :-(

Nie som ten typ, ktorý depkuje pri každej somarine. Kedysi som to zvládala v pohode.. ale posledný rok a pol je to strašné. Takéto stavy mám pred každou ÚSTNOU skúškou. Strach že pohorím, že ľudia si o mne pomyslia aká som sprostá. celé zle :-(

orchidejka

cica - akoby som citala svoje myslienky. ja mam dva dni po tebe statnice (uz v poradi stvrte priblizne od februara) a tieto stavy mam stale. clovek by si myslel ze ked som uz bola na tolkych statniciach, ze som zacelena, nenervacim a pod, ale cim vyssie cislo statnic tym sa viac bojim, pretoze tym je to vacsia zodpovednost. na zatial poslednych v maji som asi tyzden chodila ako bez duse, iba plac a neviem co vsetko mozne, cista troska - proste depresia. a teraz? vcera som mala tiez paradne stavy, plac, potom rezignacia a zase plac, rezignacia, potom ma hlava bolela, tak som isla spat :D ja uz normalne pri slove statnice placem. dnes mam narodky a ked mi niekto blahozela, ze nech sa ti podaria statky a dobojujes to, tak ja placem. viem, ze s tym sa nic neda urobit, len pretrpiet ako vsetko v zivote a bude. zatat sa, preckat tych par dni, naucit sa a dohnat zameskane (urobit vsetko pre to, ved je to poslednykrat) a budu z nas titulovani ludia :) co povies. stretneme sa tu buduci tyzden a napiseme si ako sme to zvladli ok? a podme sa ucit, lebo keby som ja mala dnes statnice, tak ma rovno vyhodia. vela sil ti prajem

TinaM

Zostatnicovala som teraz v juni a presne viem, ako sa citis. Tiez som par chvil preplakala. Ale vies, co som si na ukludnenie hovorila ja? Predsa som nestudovala 5 rokov na to, aby som si vytiahla otazku a nic nevedela! Aj keby co bolo, tak nieco si pamatat musim, z prednasok, alebo inych skusok. Okrem toho, niektory zo skusajucich si ma iste pamata, tak vie, ze nie som tupa.
A co je najdolezitejsie: sami skusajuci vedia, ze statnice a to, co na nich clovek "predvedie" nie je realnou ukazkou studentovho intelektu.
Ak mas cas, precitaj si toto: radomasaryk.blog.sme.sk

Ver tomu, ze tento clovek (tiez ucitel na vysokej skole, aj clen statnicovych komisii) nie je jediny, kto sa na statnice pozera takto.
Zelam ti vela sil, urcite to zvladnes, len treba vydrzat.

terezzza

Netrap sa, ja som statnice na prvykrat nedala a nezblaznila som sa, opravak som dala ani neviem ako. Hlavne je, ze skola ti za to nestoji aby si si takto nicila zdravie! Robis to pre seba, musis si verit a hlavne neopustaj sa! Ak si to dotiahla takto daleko, tak toto musi byt pre teba hracka. Hlavu hore! :)

zewa

Ozajstny strach ma len ten, kto vie, ze to nevie. Iny strach je, ked to vies a stale si myslis, ze to nevies (rozdiel je teda v tom, ci si sa ucila alebo nie). Ucitelia si aj tak vzdy budu mysliet, ze toho vedia najviac, tak maju v pazi nejakeho studenta. Mozno ta ta skola nebavi alebo je prislis tazka, hm?

Prezývka55

To ti moze byt u prdele ze nejaky ucitelsky sasek si pomysli ze si sprosta. Ucis sa pre seba. Ked to nedas mozes byt akurat smutna z toho ze si to nedala kvoli sebe a nie ze nejaky sasek si mysli ze si sprosta.
Nechapem take zmyslanie. A nakoniec ako keby islo o nieco, ved si sa nestavila hadam s kamaratmi ze ked to nedas tak ti odrezu hlavu alebo tak?