Zlomená dôvera, čo dalej

Príspevok v téme: Zlomená dôvera, čo dalej
coteraz00

caute, potrebovala by som poradit od ludi ktori zazili nieco podobne ako ja. mala som 5 rocny vztah, podrazil ma, strasne sklamal, oklamal, ... potom si uvedomil co vlastne spravil a 3/4 roka sa snazil aby sme boli opat spolu. teraz sme spolu ale pre mna je fakt dost tazke znova mu verit a verit ze sa nic podobne uz nestane. zacinam byt dost podozrievava a paranoidna.. chce to len cas? prezil take nieco niekto? da sa znova nadobudnut 100% doveru v toho druheho?

V.Nyzlova

Vies, ja osobne si myslim, ze ono stejne ti nejake rady nic extra moc nedaju. vypocujes si to, precitas si to, ale stejne sa zariadis podla seba. Pretoze vztahy su stejne doopravdy prilis individualne. Mozno tak bol vychovavany. Ja osobne prave taku skusenost mam od rodiny. Ked robim oslavu,zavolam vsetkym, ze je oslava vtedy a o tolkej a kazdy pozrie do kalendara a povie ok, ok, prideme. Pride den D a rano mi 2 z nich volaju, ze nemozu, lebo toto a lebo tamto. A to ma ide porazit. A to su dospely. A ja som ale v tomto bola vychovana tiez. Ked som sa spoznala s priatelom, tiez som cas moc neriesila. Spavala som do 10-11h rana. A on presny opak. Sme spolu skoro 5rokov a on snad nikdy nikam neprisiel neskor, no a aj ked nemusi, tak vstava max. o 7,30h. Kazdy den, aj keby sa vratil z party o 4h rano, on stejne vstane rano max. o 7,30h. A vies co? Jemu to moje "ranne" vstavanie samozrejme vadilo, i to, ze som nechodila nacas a pod. A docela dlho mi trvalo pochopit, ze by sa to asi malo robit inak. Dnes som momentalne nezamestnana a vstavam o 6-7h rano, vsade chodim s 10min. predstihom. Ale tiez mi to trvalo. Ale to nie, nechcem ho obhajovat, skor ti len chcem ponuknut iny pohlad na danu situaciu.

Vlastne, mozno ti na nom vadi vela veci, mozno by si na nom vela veci rada zmenila. A jemu sa to mozno zda, ze na neho zrazu vybafnes toho vela a potom uz asi ani sam nevie, co skor. Ani ja bych si nevedela zapamatat vsetko, ak by toho bolo moc.

Na druhu stranu, skusala si mu povedat, ze by stacilo, aby sa ti ozval a povedal, ze v meste stretol kamosa a napr. sa s nim dlho nevidel a chce s nim posediet? To by som pochopila,keby zavola.

Hlavne samu seba nestavaj do role, ze ty si teraz ta dolezita. Ze on musi okolo teba chodit po spickach.
Ano, prisiel, prosil ta, snazi sa, ale ono stejne nejde vsetko naraz, chce to cas.
Nie je to tvoj vztah, ale VAS vztah.

A co najma som ti chcela napisat je, ze pokial mas pocit, ze by si mozno bola stastna s niekym inym, tak si skus vybehnut s niekym inym a uvidis, ako to budes citit. Nebran sa spoznavaniu novych ludi a uvidis, ci ti ten tvoj vyhovuje.

Ale je fer voci nemu, ked uz mu sancu das, aby si vedela, ci mu ju opravdu chces dat.

Moc ti drzim palce :)

fero11111

co tu spletas ci je abo neni skareda to co akoze skaredy ludia si musia enchat nejake veci pacit ci co ? dakus mimo ne?

dsfg

"raz mu volam ze kedy pride, dohodneme sa ze si este povybavuje nejake veci a zavola mi a pride. o 4 hodiny mu volam ked uz bol vecer ze co teda, a on ze no som s kamosom na pive..."
Dievca preboha, ty kde mas cest a oci? Toto by som v zivote neurobil babe, ktoru milujem - ocividne na teba kasle - spamataj sa kym nie je neskoro! Ked je taky teraz, tak si ho predstav, ako na teba bude kaslat za 10 rokov (ciste hypoteticky, lebo tak dlho spolu urcite nebudete). To si taka skareda a zufala alebo co, ze si toto nechas?

coteraz00

dakujem za rady.
V.Nyzlova: on sa snazi, ale podla mna malo, este aj po tolkom case stale robi tie iste chyby ze porusuje sluby, stane sa to v priemere asi kazdy tyzden.. nieco slubi a bud zabudne alebo na to kasle. a nehovorim o malickostiach. raz mu volam ze kedy pride, dohodneme sa ze si este povybavuje nejake veci a zavola mi a pride. o 4 hodiny mu volam ked uz bol vecer ze co teda, a on ze no som s kamosom na pive.. tak chcel prist alebo nie alebo co? a taketo podobne sa dost casto stavaju.
jeho slovo nic neznamena, proste mu neverim ze splni to co povie, aj ked ma pekne reci jeho skutky vravia nieco ine, niekedy slub splni, ale viackrat skor nie.
to mi len naznacuje ze mu proste nemozem verit.

naomi: ako si napr. ty citila ze ten vztah neni ok? my ked sme spolu je nam super, aj si rozumieme, ale necitim sa celkovo v tom vztahu az tak stastna :( a casto sa pristihnem ako snivam.... o inom...

V.Nyzlova

Moja osobna skusenost je takato. Chodila som s chlapcom 2,5roka, podviedol ma, rozisli sme sa, po 2mes. sme sa k sebe vratili, odpustila som, no po pol roku mi urobil znovu to iste. Tak sme sa uz nadobro rozisli. Teraz mam priatela, tiez sme spolu takmer 5rokov. Nejake situacie prisli, ked mi ublizil, ale nie fyzicky, ani tam neslo o neveru. No podla mna to zavisi na kazdom, ako sa k tomu postavi. Osobne si myslim, ze pokial sa opravdu snazi a ako pises 3/4roka, mala by si prestat byt paranoidna, inak ho stratis. A pokial vam obom na tom vztahu opravdu zalezi, prenes sa cez tu nedoveru, pretoze toto tvoje paranoidne upodozrievanie ta casom dovedie stejne k rozchodu. Tak ak chces, kludne v tom pokracuj, ale uz teraz ti vravim, je to skoda casu, lebo sa aj tak rozidete. Je to ako s alkoholikom. Ten, ktory tomu prepadol a opravdu sa snazi s tym prestat, tak je potreba ho podporit, aby s tym znova nezacal a nedupat neustale po nom, pokial vidiet, ze sa snazi. Vies, ani teba by nebavilo, keby sa snazis a niekto ti stale podkopava nohy. Je mnoho typov ludi, niekto by neveru odpustil, ini zase nie. Ty sama si uvedom, ako si na tom ty.
Neviem o ake klamstvo sa jedna, ale stejne, zavisi to od toho, ako sa s tym vsetkym dokazes vyrovnat ty sama. Pokial mas pocit, ze na to, aby si mu odpustila potrebujes este cas, tak mu to povedz, nech to i on vie.
A krom toho, ja 100% doveru nemam ani v sebe samej, takze to snad ani v zivote nejde. Dievca, neries to tak moc, zivot je moc pekny na to, aby si nim takto mrhala. Nevravim, ze mu mas hlupo verit, ved si nechaj tzv. otvorene zadne dvierka, uvidis, mozno ich zacnes casom zatvarat :) Vela stastia prajem :)

NAOMII

Toto, ako keby som o sebe čítala. BOhužial, dôvera sa nedá vybudovať ani za rok, ani za dva. I ja som bola oklamaná , sklamaná, podvedená. Vrátila som sa po pol roku ku nemu späť, a bolo to pekné, ale len chvíľku. Snažil sa, ale teraz sme po 2 rokoch v takom štádiu, že už v tomto vzťahu nevládzem. Je to ako nočná mora. Neváži si mňa, ani môjho syna o rodine a priateľoch ani nehovoriac. Už mu neverím a nikdy nebudem!Urobila som najväčšiu chybu svojho života, že som sa opäť k nemu vrátila :-(...... Vždy budeš váhať a podozrievať, to je tvrdá realita. Pokiaľ nemáš vo vzťahu 100% istotu, že ten vzťah je ok, tak radšej zo vzťahu preč. Chvíľku to bude bolieť, ale prebolí. Stačí ak si dáš na papier jeho + a - , a bude ti to jasné hneď. Nezakrývajte si oči pred realitou, a odpovede typu, však sa to zmení, sú iba na oklamanie samých seba!!!

Luciinka

Ja som to nedokázala.. Vrátila som sa k nemu a po roku a pol mi spravil znova to isté. Teraz, pol roka po tom čo sme sa druhý krát rozišli ma znova prosí o dalšiu šancu ale ja sa k nemu nedokážem vrátiť a jeden z hlavných dôvodov je ten, že by som mu už znova neverila.
Ten rok a pol čo sme boli spolu po prvom rozchode bol síce krásny ale ja som bola prehnane žiarlivá a neskutočne paranoidná. Nehovorím že sa to nedá, určite existujú výnimky a sú pári ktoré dokázali spolu prekonať takéto veci.. Ale určite to nebudeš mať ľahké