Anemia

Príspevok v téme: Anemia
daska12

Zdravim

Chcem sa opytat, najprv teda zacnem co preco pisem. Cvicim, venujem sa fitnessu 2,5roka, co si vazim, no s drinou v posilke som prisla o nejake mineraly a vitaminy co sa odrazilo teraz na krvnych testoch. Nedostatok zeleza a taktiez vit. b12.

Zelezo sa mi sice zlepsilo zpred nedavnych vysledkoch vdaka repovej stave, to nie je az taky problem, ale mam ho este nie v najlepsej norme.

Doktorka z hematologie mi predpisala injekcie b12, nemam problem ich brat, ale z casti aj ano, prave pre to, ze sa z nich pribera, resp. davaju cloveku chut na jedlo,zlepsuju ju no a tym padom sa bojim o narusenie svaloveho tkaniva, a znicim si povest fitnessky.

Preto sa chcem spytat, ak pojdem na kotrolu, ci doktorka zisti ze som b12 uzivala n inej forme - strava- vajce maso mlieko a pod. ?

dala mi dost silne davky 1000mikrogramov -5injekcii v jednej skatulke, cize mam pocit ze by ma zjazdila ze take mnozsvo v mojom tele nie je, ze?

poprosim o nejake rozumne rady ak sa v tom vyznate, co mam robit.

P.s. Odpoved ocakavam najma od RNG .

Dakujem

mjokli

musia ti odobrat biopsiu , teda vzorky z tenkeho creva , len hadickou to lekar nezisti a nemoze 100 percent potvrdit diagnozu , tu na zaklade odobratych vzoriek vyhodnotia v labaku

daska12

cakala som cca 3tyzdne na vysledky ..ked som bola na hadicke do zaludka,cize gastro ...to znamena ze vyskedky nemuseli byt 100%ne?

mjokli

to vysetrenie v krvi je specialne, to nie len krvny obraz tam ti to nezistia , to trva aj mesiac kym poslu vysledky to ti urcite standartne nerobili , to je specialne vysetrenie naviac , tak ju mozes mat

daska12

mjokli,ahojky :)

Krvne testy mam uz za sebou, celiakiu nastatsie nemam. akurat tie znizene hodnoty zeleza a nejakych vitaminov :)

mjokli

daska12 , moja dcera mala podobne anemiu tak ako ty a doktorka jej zistila , ze ma celiakiu aj ked nemala ziadne ine problemy ani so zazivanim , takze asi ju mas aj ty nechaj si urobit testy na lepok , ked prejdes na bezlepkovu nemusis uz ani chudnut a bat sa ze priberies

mjokli

daska12 , moja dcera mala podobne anemiu tak ako ty a doktorka jej zistila , ze ma celiakiu aj ked nemala ziadne ine problemy ani so zazivanim , takze asi ju mas aj ty nechaj si urobit testy na lepok , ked prejdes na bezlepkovu nemusis uz ani chudnut a bat sa ze priberies

daska12

Ratka

dakujem krasne za povzbudenie, aj ty sa pekne drzkaj , nech si zdravucka :)

rivapataqaaa

dakujem ti velmi pekne, inak citala som si o potravinach s obsahom zeleza, no takmer uplne som zabudla na sosovicu a ta mi chuti, dakujem za pripomenutie a taktiez informaciu po kramach, toto som si ani neuvedomovala,fakt.

DAKUJEM DIEVCATA :)

rivapataQQQA

aj z nesprávnej stravy dlhoročnej diety ked vylučiš hocičodlhodobo z jedálnička možeš trpeit chudokrvnostou.Maso, cvikla,šošovica a železo v tabletkách a možeš aj bravčovu pečienku,a hlavne po krámoch ked stratiš vela železa v krvi.

Ratka

ahoj Daška,

ja beriem B-12 už asi 6 rokov. Zo začiatku 3x týždenne, mesiac. potom pauza mesiac a znova.Pred tromi rokmi som otehotnela, vtedy sa mi výsledky naozaj upravili veľmi pekne, lekárka povedala,že tehotenstvo mi prospelo.
teraz už beriem len 1 inj. mesačne.prajem ti veľa šťastia,naďalej športuj ako ti to vyhovuje, je to super a neboj nebude to také strašné s tou chuťou do jedla. ešte raz veľa šťastia.

daska12

Kardinal, nechapem co tu riesite. Za to ze som spomenula povest fitnessu, je len preto, ze mi je luto mojej 2rocnej driny v posilke ! Neviete co to je, snaha dodrziavat vsetko okolo toho, moznost trenovat a privyrabat si krasne peniaze , tak aj fitnesska musi nejako preboha vyzerat.... ALE ZDRAVIE JE URCITE PREDNEJSIE preto sa nebranim pichanim b12, robim to pre seba a svoje zdravie , neviem o tom ze by som psiala ze sa im vyhybam, nie. Doktori su na to aby nam pomohli ja sa na mudru nehram ani nic, co mi je povedane a predpisane to uzijem.

Ratka :)

Dakujem ti za chapave reakcie :) bola som teda dnes na injekcii, mam chut do jedla ale jem tie zdravsie varianty, cize zatial to problem nie je bala soms a vacsieho apetitu, kto vie mozno sa dostavi a mozno nie. A ak by aj ano, budem vo faze naberania cize aj mi to vyhovuje z hladiska posilovania. A vlastne aku dlhu dobu si brala b12? neviem ci si spominala, mozno si nepamatam ,nakolko mam dost prace a nestiham sledovat net :/