Depresia - užívanie prírodných andidepresív

Príspevok v téme: Depresia - užívanie prírodných andidepresív
mary66

Dobrý deň, prosím Vás o radu. Moja dcéra sa dlhodobo už od roku 2005 lieči na úzkostnú depresívnu poruchu. V roku 2005 jej psychiatrička prvykrát predpísala Seroxat -užívala ho asi rok počiatočná dávka 30 mg denne neskôr 20 mg denne + xanax SR. Lieky je zabrali a dva roky bola v poriadku. V roku 2008 mala znova problémy bolesti hlavy, závraty, slabosť v končatinách - znova jej lekárka predpísala seroxat, no dcéra ho brala asi len 4 mesiace, bolo jej lepšie tak ho sama vysadila. O pol roka na to otehotnela a tehotenstvo prežila vo veľkom strese nakoľko sa rozišla s partnerom počas tehotenstva, predčasne porodila a po štyroch mesiacoch bola úplne na dne v hroznom psychickom stave - psychiatrička jej predpísala antidepresíva - generikum seroxatu nepamätám názov, bolo jej z toho veľmi zle, potom je predpísala mirzapine - z toho skoro vyskočila z okna, bola úplne mimo, vôbec nevedela kde sa nachádza. Potom sa vrátila k seroxatu a xanaxu so začiatku pomohol, ale nikdy jej nebolo celkom dobre. Brala ho tri roky a stále jej bolo zle, psychiatrička jej seroxat v decembri 2012 vysadila a predpísala jej tritico. Za tri týždne vysadila seroxat a prešla na tritico, ale to čo sme obidve prežívali to nikomu neprajem. Mala také strašné abstinenčné príznaky - strašné bolesti hlavy, triaška, závraty poruchy videnia, že po porade s psychiatričkou sme sa ku seroxatu vrátili a od marca 2013 sme ho postupne vysádzali po osminkách a teraz od 11.9.2013 sme ho celkom vysadili. Bolo to ťažké obdobie, ale dcéra ho prekonala a berie už len denne jednu tabletu frontinu 0,5 mg (berie ho od decembra 2013). Chcela by prejsť úplne na prírodné antidepresíva už som jej objednala 5 Htp, ale prosím Vás o radu čo a ako mám začať užívať Buď 5 htp, alebo výťažok z ľubovníka a k tomu nejaké vitamíny. Má sa občas celkom dobre, raz jej je horšie ale hovorí, že sa to dá vydržať, len sa bojí aby sa jej to znova všetko nevrátilo. Ďakujem za skorú odpoveď

bambi369

mne najlepsie zabera bud tryptofan alebo 5-HTP zvyknem to striedat a obcas pauza, kupujem od vitariana sunday natural, ovela lepsie spim a mam viac ok naladu a nie apatiu

luciano

Vážim si veľmi fundované rady RNG, ktoré však majú jeden nedostatok. Látky, ktoré propaguje sa prakticky nedajú nikde zohnať a keď sa aj dajú, tak sú hrozne drahé. Preto sme my, obyčajní smrteľníci, závislí od liekov, ktoré nám platí poisťovňa a ktoré nám predpisujú psychiatri.
Mary66, akosi sa mi vôbec nepozdáva liečebná stratégia Tvojej dcéry. Ja by som asi zmenil psychiatra a nechal si predpísať najnovšie moderné lieky, ktoré nemajú takmer žiadne negatívne účinky a pritom sú veľmi účinné. Je to napríklad Valdoxan, ktorý nielen potláča depresiu, ale aj upravuje spánok. Alebo taký Coaxil s účinnou látkou Tianeptín. Coaxil je jediné AD, ktoré je neuroprotektívne, to znamená, že regeneruje poškodené neurónové spojenia v mozgu. Tieto dve antidepresíva majú aj tú vlastnosť, že po vysadení nie sú po nich žiadne abstinenčné príznaky.

RNG

Nuz na prirodne antidepresiva treba spravne zlozenie a spravne davky, nie len tak hala-bala podla reklam vyrobcov.
A hypericin a hyperforin neadresuju vsetky typy depresii, len niektore spojene s nizkou hladinou serotoninu, norepinephrinu a mozno niekomu pomozu aj pri nedostatku GABA.

onnnnnnnnnnn

za lubovnik a 5htp a podobne sracky som vyhodil 200 e

antidepresiva / legalne drogy / v lekarni 20 centov staci si vybrat

lubovnik nezabral ked tak tak trosku
antidepresiva zabrali trosku viac

RNG

Inac telo vie vyrobit serotonin nielen 5-HTP, sle hlavne z tryptophanu, ktory sa nachadza v roznych mnozstvach v roznych potravinach.
A to potom vlastne jedenim roznych potravin s chemickymi AD vzdy kombinujeme prirodne antidepresiva s chemickymi.
en.wikipedia.org Obsah L-tryptophanu v roznych potravinach najdes napr
www.whfoods.com
alebo ovela podrobnejsich tabulkach
nutritiondata.self.com

Tak ked lekari neodporucaju brar 5-HTP alebo L-tryptophan s chemickymi antidepresivami, tak by si sa musel vyhnut jedeniu znacnej casti jedal, co ho obsahuju, nie?
To je dobra somarina, vsakze.

RNG

Ja neodporucam kombinacie prirodnych a chemickych antidepresiv najma z dovodu, ze ked chemicke sposobia problemy,ktorych je hromada uvedenych a velmi caste, tak to lekari rutinne zvalia na neskodne doplnky. Tak im to do hlav natlacili v skolach.

jedulka

nebo Frontin, to je jedno.Dcera ušla velký kus cesty a tohle je málo AD aby si mohla nějak zvlášť ublížit.

jedulka

ano,když bere triticco at nejí tyhle látky.Ale ono to není až tak hrozné.Když by jí mělo být špatně tak ať si klidně AD veme.Nic by se jí nemělo stát.Teda soudím podle sebe!Tady pozor, co mě nic neudělá může dceři ublížit.Je to velmi individuální.Ale nic špatného nečekejte,prostě jí nebude dobře a to už dobře zná,tak se vrátí zase zpět k AD.

mary66

ďakujem za vaše rady. chcem sa spýtať či som to dobre pochopila keď berie dcéra ešte frontin tak by to nemala kombinovať s prírodnými antidepresívami ako je 5 htp, alebo výťažok z ľubovníka?

RNG

Davka ucinnych latok z trezalky/lubovnik bodkovany/st Johns Wort je 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. Toto najdes len v malo extraktoch z lubovnika, spomeniem aspon jeden z firmy Paradise herbs, kde v troch kapsuliach najdes potrebne mnozstvo ucinnych latok. Samozrejme to neodporucam kombinovat s chemickymi antidepresivnymi liekmi a spomenutu davku len obcas, narazove, podla potreby.Nie je navykova a ucinok citis asi po 2 hodinach a trva vyse 8 hodin.
Skor treba adresovat spravnu stravu a zlepsit si travenie, ktore by malo poskytnut vsetky potrebne ziviny na tvorbu dostatku neurotransmiterov a odstranit stres a napravit spankovy cyklus, co k tymto problemom znacne prispievaju.Pozri cez Google.sk pod rng stres a tiez spanok.