Brať alebo nebrať antikoncepciu?

Príspevok v téme: Brať alebo nebrať antikoncepciu?
Pauli000

...aj by som chcela ale aj nie... Mám 18 rokov mám priateľa takmer 2 roky. A keby som mala teraz niekedy začala brať antikoncepciu tak aj sa bojím žeby som v budúcnosti potom nemohla otehotnieť ale na druhej strane by to bolo lepšie ako kondomy. Priateľa som sa aj pýtala aký má názor a povedal že nech sa ja sama rozhodnem, že aj keby som nebrala že jemu nasadiť si kondom nerobí problém. Chcela by som vedieť váš názor. ďakujem

delira

stále existuje niečo také ako sexuálna zdržanlivosť, ak sa nechcem k nikomu viazať a nie som pripravená mať deti

delira

Určite nebrať, ešte dospievaš a hak môže môže mať vplyv na správny vývoj pohlavného ústrojenstva. Sú to umelé hormóny a nič umelé nie je dobré.

HAK nie je prevencia proti potratu (ak zlyhá, tak prvé, čo ženu napadne je práve potrat), pretože sama pôsobí pôsobí potratovo, len to nie je tak na očiach.

Vďaka HAK môže dôjsť k chemickému potratu, k čomu sa jej výrobcovia aj priznávajú v popise účinkovania ich výrobkov. Keďže tento účinok nemôžu zamlčať, tak ho aspoň pre ukľudnenie žien zahmlievajú a zavádzajúco interpretujú. Hovoria, že ich tabletky bránia otehotneniu a nepôsobia, ak je už žena tehotná, ale na druhej strane dodávajú, že ich preparáty môžu spôsobiť vypudenie oplodneného vajička. Veď je zrejmé, že v druhom prípade už k otehotneniu - počatiu došlo a tabletka má za cieľ tehotenstvo ukončiť.

Najlepšie na tom všetkom je, že HAK predpísaná za účelom zabránenia otehotnenia sa označuje ako liek a čas jej brania ako liečba. Ak žena môže otehotnieť, tak je všetko OK, lebo je zdravá, tak aký liek potrebuje, čo v jej tele treba naprávať? Čudujem sa, že v dnešnej dobe sa nikto nezamýšľa nad tým, že zdravotníctvo, ktoré má prinavracať zdravie, podáva bez medicínskeho dôvodu zdravým ženám preparáty, ktoré majú znefunkčniť ich správne fungujúce, a teda zdravé pohlavné ústrojenstvo. Medicína ustúpila tlaku farmaceutických firiem, ktoré majú najväčší záujem na tom, aby čo najviac žien bralo a čo najdlhšie platilo za "lieky", ktoré ani nepotrebujú a ktorým si zamorujú organizmus. A to len zo strachu z dieťaťa, ktoré je tým najkrajším plodom skutočnej lásky dvoch ľúbiacich sa ľudí.

lilyiankaa

tak hlavne preto, že to odo mňa nikto nevyžaduje a za ďalšie, ak by som aj otehotnela, nevadilo by mi to .. nemusím brať hak proti otehotneniu ....ale nechcela by som ju už aj z dôvodu, že som sa vyše roka dávala dokopy po Hak .. t.z., že sa mi po vysadení sa mi zhoršila pleť, vlasy (vypadávali mi a mastili sa mi)

lautida

Su aj ine moznosti antikopcie ako v tabletovej forme.Napr naplaste,tycinka pod kozu,Nvnutromaternicove teliesko.Najlepsie sa je ist poradit k lekarovi o vhodnom druhu antikoncepcie nakolko nepoznam tvoj zdravotny stav a niektore druhy su kontraindikovane.Ak si zdrava zena tak je to rozhodnutie na tebe.Ale pozor su to synteticke hormony ktore maju mnozstvo neziaducich ucinkov,vsetko ma svoje za aj proti.

lilyiankaa

je to len na tebe, či Hak začneš brať .. na tvojom priateľovi sa mi páči jeho prístup, že ťa nenúti uživať ju a že sa ty sama máš rozhodnúť, či ano či nie ... ja som ju brala vyše 4 roky a teraz ju už rovnako dlhý čas neberiem ..a ja by som si už tabletky nikdy predpísať nedala ..ale tým ťa neodrádzam ..