Moje dni - moje utrpenie

Príspevok v téme: Moje dni - moje utrpenie
strasnavec

Ahojte, mám taky problém. Počas mojích dní je to pre mňa utrpenie. Mám strašne silnú menštruáciu a v noci nemôžem spať inak ako na chrbte aby som nepretiekla. Dávam si Always vložky nočné tie dierkované a ani to mi nestačí lebo keď si ľahnem na bok hneď pretečiem. Tým že ležím celý čas len na chrbte a skľúčená tak ma bolí strašne chrbát, zobúdzam sa aj 4 do noci a utekám na záchod sa prebaliť. Cez deň trpím bolesťami a som unavená pretože som s boľavým chrbátom a nevyspatá.

Ženy ako to riešite vy ? Ako v noci spíte ? Alebo čo mám robiť aby to celé bolo pre mňa pohodlnejšie. Tampóny na noc sa bojím používať a zástanca antikoncepcie tiež veľmi nie som po posledných škandáloch s infarktami a pod. Ďakujem za vaše názory.

sob rudolf

Aj mne veľmi pomáha citrónová šťava, pijem ju od prvého dňa menzesu, tak 1-2 citróny denne, zvyčajne jeden ráno, jeden večer. Ale mám výhodu v tom, že milujem kyslé:). Inak tabletky vitamínu C mi nikdy nepomohli, ani keď to boli tie s postupným uvoľňovaním.

snilka

ano citron pomaha, ale je lepsie ho pit vo forme citronovej stavy, aspon tri dni pred zaciatkom menstruacie, je mozne ze pri zvysenom prijme vitaminu C bude menstruacia niekolko dni meskat... no neviem ci pomaha na krvacanie, ja mam skor problemy s krcmi a vtom mi dost pomoze:)

phoe

Nepomaha na silné krvácanie citrón? Niekde som čítala, ze sťahuje cievy a potom slabšie krvacas. Ale ja takéto problémy nemám, tak som neskusala. Asi by som to riešila tamponom a budikom po troch hodinách

TinaM

Cakam, ze mi niekto vynada, ake je to nehygienicke a nebezpecne, ale ja som po 10 rokoch prebdetych noci pocas menstruacie (presne kvoli pretekaniu) uz raz nevydrzala a dala som si na noc tampon a intimku. Spala som ako babatko! A od vtedy to prve dve noci vzdy riesim takto. Tampon si dam tesne pred spanim. Ak sa pocas noci zobudim, vymenim ho, ak nie, tak hned rano. Ja osobne si to neviem vynachvalit-ziaden strach, mozem sa prevalovat kolko chcem. Mozno to tiez skus, ak nosievas tampony. (Nocne always su na nic, su gumove a citila som sa vzdy strasne ponizujuco-ako keby som nosila plienky)

strasnavec

Dve vložky za sebou som si dávala ale ja mám skor problem ze preteciem z boku... :( Je to dost neprijemne pre mňa a tie bolesti ma ani tak netrapia ako ten nepohodlny spanok :( Niekedy sa mi az plakať chce keď neviem zaspať v noci a rano skoro vstávam a najhoršie keď konečne zaspím a o hodinu nato sa zobudím a pozriem na hodinky 3 hodiny rano alebo potom zas 5 hodín :( A v škole na prednáške keď mám sediet vyše hodiny a akonáhle vstanem tak sa to spustí...no neviem čo s tým

vitavi

Nahradiť tuhé živočíšne tuky a stužené "rastlinné tuky" panenským olejom je dobrá voľba. Pomáha i znížiť množstvo alebo ešte lepšie vylúčiť potraviny živočíšneho pôvodu vrátane syrov a vajec a nehradiť ich jemnou stravou na rastlinnej báze a rybami.

iskra

na bolestivu menstr. mam odskusany Borakovy olej 1000 mg. bravala som ho kedysi denne mozno aj rok v kuse, no teraz iba par dni pred a pocas menstruacie a bolesti bud ziadne, alebo len take fakt velmi mierne, ze v pohode sa da fungovat. predtym som mavala velmi silne bolesti a bez ibalginu som bola vyradena z fungovania.

%

Moja priateľka si dava dve vložky na noc. Jednú si dá viac dozadu a druhú na ňu ale viac dopredu. Prvé dva noci tiež spáva len na chrbte aby nepretiekla z boka a chodi spávať neskor aby ju nebolel chrbát z 7 hodinového spánku na chrbte. Niekedy si dá tampón a natáča si budík na noc aby si ho vymenila včas.

strasnavec

Nela41 ja som u lekárky bola vravela som že mám silnú menštruáciu a že mám ju dlho a bolesti a ona vravela že to sa da riešiť antikoncepciou. Zasa brať nejaké iné hormonálne pleti nie je pre mňa žiadnou výhrou. Mám problémy s pleťou a hormónmi by sa to asi ešte zhoršilo. Inak nedostatok železa mám potvrdený a obvodná mi predpísala mesačnú kúru železa. Teraz sa snažím ho dopĺňať za pomoci doplnkov.

kabel aj nad tym som už určite premýšľala :D a prosím ktoré väčšie sú od always modrých ? :D

Nela41

Treba ísť k lekárke okamžite. Ja som mala tiež tieto problémy. Tu nejde len o to, že si zašpiníš plachtu alebo že sa cítiš nepohodlne aj keď viem aké to je. No tvoje telo stráca aj potrebné živiny, železo.. Ja som bola kvôli tomuto silno anemická, stále bledá ako smrť a unavená, slabá.. treba to riešiť naozaj.. nemusíš brať antikoncepciu stačí sa s lekárkou porozprávať a vybrať to, čo ti bude vyhovovať najviac, no nenechaj to tak môže ti to veľmi uškodiť.