Rady ohladom krcnych mandli

Príspevok v téme: Rady ohladom krcnych mandli
gepard

mam nasledovny problem neustale mi zatekaju hlieny do hrdla, mam velmi slaby cuch, kazia sa mi zuby a velmi casto mam problemy s mandlami - ked si na ne pritlacim tak mi vypadavaju take biele bodky (asi hnis), toto sa mi stava velmi casto a pritom nemavam ani horucku ani ine priznaky nejakej choroby aj ked som bola chora a bola som u lekara nikdy na mandle nic nepovedal zdali sa mu vzdy v poriadku a pritom mi z nich po pritlaceni vzdy vypadavali tie biele hrudky, taktiez mam v nose streptokoka, tieto problemy s mandlami mavam uz od detstva, teraz mam 24... myslite ze vsetky tieto priznaky suvisia s mandlami? rozmyslam ze si ich dam vybrat avsak jedine laserom pretoze sa to vraj lepsie hoji ani to tak velmi neboli, neviete mi poradit kde na slovensku robia operaciu mandli laserom a kolko to stoji?

pokusss

skus alternativnu medicinu. napriklad albertovu alebo niekoho podobneho. mandle by som nedal len tak vyhodit az keby to potvrdilo viac lekarov a bolo by to nevyhnutne.

Eliska123987

Ahoj, rada by som sa podelila o svoju skusenost. Hodne som pracovala a nemala som nijak moc vela casu na to, aby som chorobu vylezalo, co ma doviedlo k tomu, ze som tento rok trpela casto na anginy a pod. Vzdy mi dala doktorka antibiotika a tym to haslo. Alebo mi vravela, ze som v pohode, pricom som sa tak ja necitila. Hrdlo som mala neustale cervene, opuchnute, jedine co, tak mi po ATB mandle trochu odpuchli a to bolo tak vsetko. Ten hnis ako spominas sa nazyvaju čepy na mandliach, ja som to mala stale a strasne to cloveku strpcuje zivot, i zapachom z ust, zial. Po skusenosti s p. Dr. som sa rozhodla zmenit lekara, lenze to bolo to iste, nijak som si nepomohla, znova ma len dopoval liekmi, teda ATB a mne uz z toho byvalo cim dalej tym dalej horsie a horsie. Nechutilo mi jest a bolo mi skor na zvracanie uz z toho. Tak som aj tohoto lekara vymenila a zasla som za jednou pani Dr, ktora uz len jak sa mi pozrela do krku, tak mi vypisala papier do nemocnice na odstranenie mandli. Nevravim o tom, ako som pocas liecenia navstivila pohotovost, pretoze tym, ako mi krk puchol, tak sa mi tzv. zatvaral a ja som nemohla dychat. Zijem v Brne a hrozne si musim pochvalit Vojensku nemocnicu, tam ma dali dokopy. Donutili jest a pod. Nakoniec sa na sale zistilo, ze som mala pod mandlami na kazdej strane po 2 uloziska abscesov a flegmon, takze mi vzali i istu cast tkaniva z hrdla. Jako lahke to nebolo, ale uz mam za tym a je mi neskutocne dobre. Pokial by si nasiel rozumneho lekara a odporuci ti vyber mandli, chod do toho. Ono sa to stejne hoji v pohode do tyzdna, jasne, bude to aj boliet, ale das si nejake lieky a si v pohode. Ja som teda nemala, lebo mi z toho vsetkeho uz bolo zle od zaludku. Jedine co by som maximalne doporucila, su probiotika k antibiotikam biopron 9 tusim. Velice pomahaju, ale nie ine, ale tieto, su urcene prave k antibiotikam a mne s tym nebyvalo az tak spatne, ked do mna napchali tolko antibiotik. Drzim palce, ale verim ze to zvladnes i bez lasera ;)

prezyvko

nikto predsa o vyšetrení na diaľku nehovorí. lekárov očividne navštívila veľakrát bezvýsledne a momentálne sa rozhoduje o odobratí mandlí, takže si myslím že čím viac názorov, tým lepšie.