Helikobakter a Dieta

Príspevok v téme: Helikobakter a Dieta
Ttamara

Chcem sa opytat ludi.ktory tym presli..ci je potrebna dieta za pritomnosti HP.
Traviace prob.nemam, mna skor trapia kozne problemy na tvari. Vybrala som 3 kombin.antibiotik..ale bezo zmeny. Nevie niekto ci s tym ma suvis spominana dieta...alebo skor tie atb nezaucinkovali.
...Ant.rezistencia,co potom...

Mrs Smith

Ahoj Ttamara, myslím, že dôvodom by mohla byť aj rezistencia baktérie voči antibiotikám. Na stránke helikobakterpylori, v časti: aké lieky na helikobaktera vám predpíše lekár a prečo často zlyhávajú som sa dočítala o 25-30 percentnom zlyhaní pri liečbe antibiotikami. Vyskúšala by som radšej nejaké prírodné antibiotikum. Na helikobaktera je podľa mňa najlepší prášok zo stromu pistáciovníka. U nás ho dostať pod názvom masticha.

Ttamara

Tak zas az nieson typ.ktory sa napchava sladkym v nejakej tej vacsej miere. Mne skodi si myslim aj obycaj.keks.proste vsetko co ma cukor a to aj v tej malej miere.Ale to je uz tabu. Nikdy viac.
Rng k tomu hel. dik

RNG

Helicobacter pilori sa da rozmnozovat vo vyvare z masa(srdce a mozog) s pridavkom vytazku kvasnic v atmosfere CO2.
Tj nie je to vobec bakteria zivena sacharidmi a cukrami, nanajvys mukosacharidami, tukmi a bielkovinami.
To dava aj rozum, kedze tato bakteria rozklada zaludocny maz a steny zaludka, ktore su bielkovinneho(maso) charakteru
www.ncbi.nlm.nih.gov
Metoda s koloidnou striebornou vodou nan pracuje obvykle dobre, pri davkach 4 x 1/4 deci na prazdny zaludok asi 3 tyzdne po sebe. Pritom sa nijak neznicia probiotika v crevach a nema to ziadne skodlive postranne nasledy, ako mnohe dnesne antibiotika.
Niekto pouziva aj zluceninu zinku a aminokyseliny carnosonu, ktora je znama pod menom PepZin GI.
Udajne pomaha aj antimikrobialna latka z kokosoveho oleja, monolaurin(lauricidin) v davkach 3 x 5 gramov denne.Viaceri lekari co liecia alternativnymi metodami, nie schvalenymi liekmi to tvrdia a zatial som od nich este nepocul ziadne nepotvrdene spravy.
Oni totiz maju svoje kliniky, kde tieto nekonvencne metody s uspechom uplatnuju na mnozstve pacientov.

Ttamara

Premýšľala som, že či to bude postačujúce..vylúčiť sladkosti a zaradiť zeleninu.
Mám pocit, že najlepšia by bola taká detox.organizmu..lenže v mojom prípade ani veľmi nie. nakoľko mám kožné problémy. Tie kúry ako Clean Inside, Produkty natural Swiss atd..ani neviem, čo by som z toho mala vlastne zvoliť-,by mi mohli ešte zhoršiť prob. na tvári.,iba by som musela prerušiť liečbu. A držať dietu, vlastne nejesť..ani to.,+ nejaka zelenina.,ma nezbavia škodlivým v tele.

Ttamara

dakujem ebi777 :-)... za obsirnejsie vysvetlenie.
Mas pravdu.tak nejak to funguje. Takze moje novor.predsavzatie....posilnenie imunity nasledovnymi krokmi : ako prve vylucim slad.napoje.jedla obsah.cukor.sladkosti....
potom ..nasadum prebiotika na zvysenie i
munity..a budem sa vyhyba akehokolvek stresu.....
A viac zeleninky a ovocia.ak pride chut na sladke.

ebi777

cukor je výživou nielen pre kvasinky v našom organizme, ale i rôzne baktérie

je to taký kolobeh, začarovaný kruh:
cukor rozmnoží kvasinky v tele - rozmnožené kvasinky znižujú imunitu organizmu - znížená imunita podmieňuje rozmnoženie baktérií (napr. HP) - výsledkom je ešte viacej znížená imunita - a tým pádom väčeí rozmach kvasiniek

Ttamara

Pri mojej komb.ako hl.ant.bol Doxyhexal.
Ja som trochu obmedzena.lebo na tie silnejsie atb.mam alergiu.hlavne peniciliny.ofloxin.atd..
Rng radi nieco ako kolonoidne striebro....nepocula som o tom...kde to dostat v lekarni?
A cukor...ma nejaky vplyv na helik. ? Aj ked..je to jed pre organizmus...urcite sa s nim popasujem.aj ked to v mojom pripade nebude lahke.