Po 4 rokoch vo vzťahu sa cítim nešťastná..

Príspevok v téme: Po 4 rokoch vo vzťahu sa cítim nešťastná..
hayleei

Zachvilku to uz bude 4. rok co sme s priatelom vo vztahu. Po Silvestri som zacala pocitovat trapenie a zamyslela som sa o com vlastne nas vztah je. Nemame takmer nic spolocne a az teraz sa to zacalo pre mna vyplavovat na povrch.
Priatel je krestan, spolocensky typ, rad sportuje a chodi na turistiku zatial co ja nabozenstvo a kostoly neuznavam, mam len par priatelov a moje zdravie mi sport velmi neumoznuje.
Vadi mu na mne ze nemam rada jeho kamaratov ale mne to tak pripada ze su to len alkoholici, snazim sa ako tak chodit do kostola aj ked nechce pochopit ze to pre mna znamena strata casu. Pred casom sme zacali spolu hravat aj wowko ale teraz ked sa mi pokazil PC mi uz tie vecne keci o tom zacali vadit.
Mam pocit ze nase konverzacie su len o sexe alebo wowku a vsekty ostatne nas nudia navzajom.. Som nestastna, mam sa snazit este zachranit 4 roky vztahu sa o tom porozpravat, alebo sa mam nato vykaslat a zacat novy vztah s niekym s kym si budem viac rozumiet?
Vas nazor?

R75P

haylei:hmm vidím že niečo podobné ako aj ja riešiš aj ty ja som s priateľom dlhšiu dobu a tiež chcem rozchod len neviem ako to urobiť mám ho veľmi rada ale už iba ako kamaráta už spolu nemáme ani sex ani bozky on sa síce snaží sa ku mne dostať ale mna už nepriťahuje viem že skôr či neskôr to skončí a je mi to veľmi ľúto lebo on nieje typ čo ostáva kamarát a mna na nom ako na kamarátovi záleží no spoločný život si s ním už neviem predstaviť:(Takže ti radím ak to dokážeš tak sa s ním rozíd lebo čím to budeš natahovať tým to bude horšie

MultiLevel

A ja som si po prvych riadkoch myslela, ze to pise moja kamaratka :D Tak isto je 4 roky zadana, nestastna rovnako ako ty. Vie, ze s priatelom okrem par veci a zalub nemaju takmer nic spolocne...Totalny rozdiel vo vnimani sveta, buducnosti. Samozrejme, nezistila to vcera, vie to uz od zaciatku. Len stale dufala, ze sa to zmeni :)
Vidim to na nej, ze cim dlhsie rozchod odklada, tym horsie sa jej do toho ide. Baby, akoby ste nevedeli pochopit, ze v istej faze si ludia prosto musia dat zbohom. Rozist sa da aj v dobrom a za vsetko co ste spolu zazili si podakujte. Nie je zle ist si za svojim stastim. Mate moznost stretnut obaja partnerov, ktori k vam budu skutocne pasovat, a s ktorymi budete stastni. Len smelo do toho :)

hk

Nesnažte sa zachraniť manželstvo pomocou deti,veľký omyl-najviac budú trpieť deti,teraz to bude bolieť ale menej.Čím skorej tým lepšie,nesnažte sa niekoho prerobiť to sa nikdy nepodarí!

Agnes998

Ja tiez neviem co je to wowko. Hold jazyku dnesnych mladych nerozumiem. Ale pride mi divne, ze je tak velky krestan a pritom ma kamosov alkoholikov a o 106 sexuje. To vacsinou nejde dokopy. Asi bude jeden z tych, co pacha "hriechy", potom ide vzdy do kostola, pomodli sa, vyspoveda, panbozko mu odpusti a moze dalej pachat hriechy. No a k tebe, prehodnot si, co je pre teba dolezite, ci ti ten vztah viac dava alebo berie. Ci je to u vas teraz len docasna kriza, alebo nieco vazne. Napis si na papier jeho pozitiva a negativa, potom si to precitaj a pozri, co prevazuje. Nerozhodni sa zo dna na den ale zvazuj dlhsiu dobu. Ty sama vies, aky je a co ste za tie 4 roky spolu prezili.

jacki

no ja si myslim,ze ak si nestastna,a nemas s priatelom skoro ziadne spolocne zaujmy,a nerozumies si s nim tak to podla mna nema vyznam.Skus novy vztah,s niekym,s kym budes stastna,a budete a budete mat aspon spolocne urcite zaluby.

hayleei

dakujem za nazor
v podstate mate pravdu som mlada a nemame zavazky no aj tak ten pocit ked som uz na jedneho partnera zvyknuta 4 roky..
uz som mu nieco jemne naznacila tak uvidime ako to dopadne

lilyiankaa

ak by si sa takto mala trápiť aj naďalej, tak ho opusti .. ešte nie ste zobratí a nemáte žiadne záväzky, tak bude rozchod ľahší, aj keď určite bolestivý ... musíš si zvážiť či s ním ostať alebo nie .. aj keď ty asi tú odpoveď už vieš ...
ps, čo je to wowko??

Maoam

musis sa rozhodnut sama, z vlastnej skusenosti ti mozem len poradit, zvaz volbu odchodu a hladaj k sebe kompatibilnejsieho partnera

si urcite este mlada, zivot je prilis kratky na to a nie si povinna zotrvavat vo vztahu, v ktorom nie si stastna a kde je ocividne, ze sa k sebe nehodite

ak nemate spol. dieta a pod. tak niet o com, je to bolestive, ale dospeli ludia by mali byt v stave riesit svoje problemy (hoci aj s externou radou podla zavaznosti) a aj robit rozhodnutia

nebude to lahke, ale poznam z okolia strasne vela pripadov, dokonca rocniky 50+, ktori zacali novy zivot s novym partnerom a nelutuju...ani jeden jediny

daj na svoju intuiciu, citak, to je vzdy spravne, co sa vztahov tyka