Čo s chuťou na sladké?

Príspevok v téme: Čo s chuťou na sladké?
Tenebris

S váhou bojujem už dlhé roky a naozaj by som to rada dotiahla už k riadnym výsledkom. Zdravý štýl ma baví, milujem zeleninu a ovocie, v zdravých veciach sa vyžívam a ak každý deň necvičím cítim sa zle. Lenže mam stále pocit že tie tuky nie a nie poriadne dole.
Problém možno aj je že mávam často chuť na sladké, najmä poobede. Väčšinou to dopadne tak že si aj niečo dám,ale jedine nejaké tie racio sladkosti. Aj dnes som zjedla kukuričné sucháre polomáčané v čokoláde. Chcela by som sa spýtať ako ste vy zvládli boj nad sladkým? Doprajete si aj vy niekedy "zdravé sladké", je to až také zlé ?

Ďakujem za všetky názory

0vecka

2 Ladvinkaaa a to si nejedla vobec nic sladke? ani ovocie? ja som vydrzal rok bez priemyselneho cukru teda ak tak len ovocie a tak no teraz som sa k tomu zase vratil... podla mna to neni az tak o zavislosti ako si ludia myslia.

Ladvinkaaa

Cukor je navykova latka, v podstate legalna droga, Igor Bukovsky to vyjadril celkom logicky - vraj zavislost od sladkeho mame v sebe, zial, prirodzene, pretoze uz materske mlieko je sladke a nam ako babatkam poskytuje ta sladkasta chut pocit pohody, bezpecia, atd. Takze ako predist chuti na sladke? Jednoducho odolat. Si clovek, nie zvieratko, urcite si mudry clovek, takze sa jednoducho zapri a vydrz nejest NIC sladke. Uvidis, ze po 2 - 4 tyzdnoch ta nutkanie jest sladke uplne prejde, len treba vydrzat tie prve dni, presne ako pri odvykacke. A potom nezacat :D Je to tazke, ale oplati sa :) Pred par rokmi som bola tiez dobra zavislacka a odvykala som si tak, ze som si v nedelu povedala: do piatku vydrzim nezjest nic sladke. V piatok som si nieco dala a potom som si znovu povedala: do piatku o dva tyzdne si nedam nic sladke. A stalo sa to, ze ani ten piatok o dva tyzdne som uz skratka nemala chut :) DRZIM PALCE

pásomnička

ked dostanes chut na sladke, daj si lyzicku medu popripade trochu hroznoveho cukru. polomacany polystyren velmi zdravy nie je.

v najhorsom pripade si umy zuby :) ked mas chut na sladke, vacsinou je to tym, ze telo si ziada nieco a cukor to vacsinou nie je (pri normalnom stravovani) ..skor si pyta vodu, alebo nejaky vitaminm v tomto pripade je to mozno nedostatok chromu popripade esencialnych mastnych kyselin. skus lanove podrvene semena, kup si chrom, papaj lososa a orechy pomahaju dost :)