Zápcha

Príspevok v téme: Zápcha
brokoko

Ahojte, trápi ma zápcha, už asi týždeň som nebola na veľkej. Mám z toho také nafúknuté a tvrdé brucho a stále mám pocit plnosti. Každý deň skúšam ísť na záchod ale ono to furt nejde...Viete mi niečo prosím poradiť? Existuje niečo okrem liekov, preháňadiel? Nejaké domáce triky? A čo môže zápchu spôsobovať?

brokoko

Dakujem pekne za rady, jedálny lístok mám práveže velmi dobrý, jem veľa zeleniny, ovocia, pečivo a sladké vobec, akurát nepijem velmi veľa. Skúsim teda niečo z vašich rád, pretože to je veľmi nepríjemné už :/

redka

a aj by nepomohlo nic z toho co napisali predomnou tak skus aj klystir.. musi to ist von... otrauvjes si tak telo ked ten odpad drzis tak dlho v sebe....

philips

Každé ráno, keď vstaneš si daj pohár teplej vody, kúp si Psyllium a zapíjaj ho veľkým množstvom vody. Čerstvé ovocie, zelenina, pohyb, pitný režim. Prípadne kapustová šťava, ľanové semiačka, sušené slivky namočené cez noc vo vode.

Po stolici skúšať každé ráno ísť na záchod približne v rovnaký čas a vydržať tam aspoň 5 minút a nezáleží na tom, či to pôjde alebo nepôjde.

Ak by si chcela z lekárne, tak buď laktulózu (nenávikové preháňadlo, zadržiava vodu v čreve) alebo glycerínové čípky.

rovinka

Ojojoj, radím Ti kúpiť si vlákninu v prášku v lekárni, rozpustiť vo vode a vypiť. A hýbať sa, nesedieť. Toto je veľmi nepríjemné, môžu byť z toho s veľkou pravdepodobnosťou hemoroidy. Netlač na WC? keď to nejde, môžeš to ešte zhoršiť.
A do bodúcnosti si uprav jedálny lístok - viac zeleniny, ovocia so šupkou, menej pečiva, viac pohybu, a veľa vody.