Neuróza ... asi?

Príspevok v téme: Neuróza ... asi?
Samuel92

chcel by som len radu niekoho kto si tým prešiel , už som aj objednaný k psychiatričke ale názor druhých s podobným problémom nieje nikdy zlý ... takže dosť som si načítal o asi všetkých psychických chorobách a vyšlo mi Neurózne ochorenie spôsobené stresom ... mám občas návaly úzkosti , niekedy neviem zaspať ... neviem sa odviazať od toho \\\'vnútorného nepokoja\\\' a stresu ... nemávam ani depresie , len zlú náladu (skôr skleslosť lebo nebývam agresívny) ... nieje to až také zlé aby sa to nedalo zvládnuť (celkom mi pomáha sedatif pc a magnezium ako vitamín) ale po rokoch som sa už rozhodol niečo s tým robiť preto lebo mám novú prácu a nechcem byť týmito pocitmi obmedzovaný ... takže ak má niekto skúsenosť s takýmito problémami bol by som vďačný za názor ;)

vitavi

Neurotické a psychotické stavy sú typickým následkom zavedenia dnešnej živočíšnej a cukrovo-chemickej stravy.
Opustili sme tradičnú stravu z obilnín a zeleniny, ktoré zabezpečovala trvalé rovnomerné zásobovanie mozgu kvalitnou čistou energiou z obilnín a odstránili sme zo stravy minerály a vlákninu, ktorá zabezpečovala harmonické fyziologické pochody.
Nárazový prísun glukózy do mozgu z jednoduchých cukrov a následný prudký pokles jeho prísunu pôsobením inzulínu spôsobuje depresívne a chaotické stavy.
Trpí mozog striedaním stavu nedostatku a nadbytku "paliva" a s ním celá nervová sústava.
K týmto stavom prispievajú i povzbudzujúce alebo utlmujúce lieky, ktoré stav z dlhodobého hľadiska zhoršujú.

Riešením je zaviesť do jedálnička tradičné kaše a jedlá z neobrusovaných obilných zŕn a tepelne upravené zeleniny, tiež kvasené surové. Je ich veľa druhov a jedálniček je pestrý. K tomu malé množstvo strukovín, semienok, tradičných koreniacich byliniek, ochucovadiel a veľmi malé množstvo ovocia, najlepšie tepelne upraveného.

Takto sa stav zakrátko začne naprávať a človek nadobudne pokoj, rozvahu a optimizmus bez toho, aby si to musel vsugerovať.

el_samulko

tak sorry že takto neskoro ... dopadol som tak že mi predpísala slabšie AD - teda na úzkosť a stres ... nedal som si zatial ani jednu tabletku lebo príznaky ustáli , ale dneska (neviem či je to alkoholom zo včera alebo nový symptóm) sa objavilo také 'čudné videnie' neviem ako by som to inak nazval ... a viaže sa to aj s tým že ináč vnímam veci , zdajú sa mi také neskutočné (najhoršie je na tom že si to všetko uvedomujem) čiže na večer si dám tabletku a zajtra napíšem čo a jak dopadlo

Quasimodo

najdite si ženské tie vás zbavia tých stavov. príliš sa sebou zaoberate treba venovať pozornosť na nežnejšie pohlavie a tie vás chorôb zbavia mihnútim čarovneho prúta

klasik44

Zdravim Samuel92, s podobnymi problemami, uz zijem X rokov a fakt je to boj, skusil som sedatifPC, L-theanin ale nic moc, ale mierne zlepsenie som dosiahol s vitaminom B (stresvit, stresplex, no nebolo to nic prevratne. Nad psychiatrom som uz aj ja uvazoval, no zatial to zvladam, desi ma predstava aby som sa mal dopovat nejakou chemiou(AD), skor by som skusil, nejakeho dobreho psychologa, lebo v podstate kazdy psychicky problem prameni v hlave..
Bol by som Ti vdacny keby ze mi napises ako si dopadol u psychiatra, nejaky odborny nazor/zaver na dany problem..
Ak chces poslem Ti svoj mail a mozme popisat, zatim...