Lietanie a obezita

Príspevok v téme: Lietanie a obezita
Tereza46

Ahojte, ešte som nikdy neletela lietadlom.
Som obézna, nosím veľkosť 46/48. Myslíte si, že sa zmestím do sedačky v lietadle a zapnem pás ? Má niekto podobný skúsenosti s lietaním? V MHD zaberám normálne jedno miesto :D, ale počula som, že sedadlá v lietadle sú menšie. Poprosím si normálne odpovede, Vaše skúsenosti. Názory hejterov ma nezaujímajú.

wreck

:-) vojdes sa bez problemov a platit za seba budes len jednu letenku. ak je moznost, urob si online check-in. tak si vies pozriet ako su v lietadle umiestnene sedadla a vies si vybrat vhodne pre seba.

male a stredne lietadla su na tom zvycajne horsie, ale tie sa bezne pouzivaju len na kratsie vzdialenosti. velke a obrovske stroje ako airbus a340 alebo a380 su na tom mierne lepsie, obzvlast ak si zaplatis nieco lepsie nez turisticku triedu (economy). napriklad business class. vtedy mas k dispozicii samostatnu sedacku, dlhu aj 180cm a siroku 60cm, a teda pohodlie neporovnatelne s turistickou triedou, kde su rozmery podstatne skromnejsie. ale musis pocitat s tym, ze taka letenka dosahuje aj vyse 100% ceny turistickej triedy.

najlepsi pocit som mal paradoxne prave v a340-300, lepsie nez v ozrutnom a380-800, zakazdym turisticka trieda. zvladnut sa to da, aj ked to nie je prijemne.

ak mas obavy, snaz sa rezervovat si sedadlo v tomto poradi: v ulicke, pri okne, v strede (vsetko jeden rad). vo vacsine lietadiel si mozes zdvihnut laktovu opierku a ziskat tak extra miesto. je mozne, ze ta letus(ka) bude musiet upozornit, ked pojde s vozikom s obcerstvenim, ale na to su oni zvyknuti.

ani o pas sa neboj. ten je povinny len pri starte, stupani a pristavani. ked lietadlo dosiahne letovu hladinu, mozes si ho odopnut. robia ich dostatocne dlhe aj pre velkost 46/48. odporuca sa mat pas zapnuty pocas celeho letu.

ak je to v ramci turistickej triedy, mozes sa presunut na miesto, kde su volne dve sedadla vedla seba. stane sa, ze let nie je celkom plny. najlepsie miesta v turistickej triede su nad kridlami, pri nudzovych vychodch. mas najviac miesta na nohy, ale nemozes mat pri nohach ziadne tasky ani nic polozene. navyse, musis byt ochotna spolupracovat s letus(ka)mi pri pripadnej evakuacii a musis vediet po anglicky.

zaver: nie je sa coho bat. :-)