Robím veci, ktoré nechcem robiť

Príspevok v téme: Robím veci, ktoré nechcem robiť
mnbv

Dobrý deň. Mám 21r. som chalan. Robím veci, ktoré nechcem. Napríklad chcem si nechať narásť vlasy, no po mesiaci, po dvoch sa dám ostrihať úplne na krátko. Vyzerám bez vlasov hrozne a aj tak to urobím, trvá to už rok, toto s tým strihaním. Alebo stále dávam prať oblečenie. Napríklad idem von, dám si tričko, vôbec ho nespotím ani nezašpiním a už si ho nedám lebo nie je vypraté a už som ho mal na sebe. Toto robím so všetkými vecami: mikiny, nohavice, tepláky dokonca aj tenisky periem každé 2 týždne. Matka platí byt, no bojím sa keď budem toto robiť, že sa nedoplatíme za vodu. Trpím soc. fóbiou, panickou poruchou, depresiami atď už cca 5 rokov, posledný rok aj OCD. A toto ma strašne ubíja takéto veci. Je toho oveľa viac, toto som napísal iba aby ste vedeli o čom točím. Dá sa mi nejako pomôcť? Či zase iba psychiater a lieky, ktoré mi nezaberajú? :/ Len mi prosím neraďte, že nemám na to myslieť. Alebo si mám nájsť nejaké koníčky. Koníčkov mám až dosť si myslím.

poetka

rob presný opak než to, k čomu máš nutkanie. Nechceš si vziať na seba to tričko, aj keď si ho mal len raz a nie je špinavé? Premôž sa, obleč si ho a rýchlo niekam vyraz, nech nemáš možnosť vyzliecť ho. Hoc len na prechádzku, ale aspoň polhodinovú. Vydrž to a pokračuj v tom. Dokiaľ budeš tomu ustupovať, dovtedy ťa to bude trápiť a obmedzovať.
A uvedom si, že nič zlé sa ti nestane, ak budeš nosiť takéto už raz oblečené oblečenie. Ani neochorieš, ani z teba neubudne. Všetko je len v tvojej hlave, ktoré robí nesprávne závery. Úplne najlepšie by bolo, keby si nejaké tričko nosil aj týždeň, hoci by ho už bolo cítiť. To len preto, aby si sa presvedčil, že nič zlé sa ti nestane a ani svet sa nezrúti.