Muchy a psík

Príspevok v téme: Muchy a psík
SaSi

Dobrý deň, máme psíka, ktorý je stále vonku, a začína mať problém s muchami. Muchy mu sadajú hlavne na ušiach zozadu, takže aj keď potrasie hlavou, muchy mu tam zostanú a doslova ho jedia. Vždy keď tam má muchy, má tam aj krv. Keď mu to vymyjem, má to chvílu dobre, ale muchy prídu hneď ako odídem znovu sa tam \"usadia\". Zatiaľ som to vyriešila len provízorne, dala som mu tam vatu a prelepila páskou, ale pochybujem že mu to nasledujúcu hodinu vôbec vydrží. Nepozná niekto nejaký účinný liek proti muchám? Vďaka.

Deria

Scalibor nedostat v kazdom obchode. Inac ten nesmrdi, no co uz, skoda. S tym druhym nemam skusenost ale tento vybal a nechaj ho par dni vetrat predtym, nez ho havovi zalozis,lebo dostane pecku nielen do tela ale aj do nosa.

SaSi

Kúpila som dnes obojok, ale nie Scalibor, pretože taký nemali. Vzala som Beaphar. Myslela som že to bude bez "vône" ale smrdí to, aj keď to cítiť iba keď si to dám pri nos. Dnes ho okúpem a za 2-3 dni mu dám obojok. Ak máte nejaké skúsenosti s týmto obojkom a podelíte sa s nimi, ja budem len rada. Vďaka...

Deria

No ved skus. Ja pouzivam pre mojich psov uz roky len Scalibor, uz len preto, ze nielenze je ucinny ale na rozdiel od iných protiparazitnych obojkov sa ta chemia zo Scalibora nevstrebava do krvi ale sa rozlozi na pokozke psa. Keby psik reagoval nan nejako alergicky, psik sa okupe a je po probleme. Ak je vsak to svinstvo uz v krvi, uz sa ho psik len tak nezbavi.
Prv, nez obojok zalozim psovi, nechavam ho zopar dni vybaleny vetrat, aby na psa neposobil agresivne. Pritom je dokazane, ze Scalibor je najmenej agresivny zo vsetkych.

Deria

No tak som sa dozvedela, ze tieto muchy piju krv a väcsinou sa zdrzuju tam, kde je hnoj a pod. Vraj ucinny je obojok proti blcham a kliestom - Scalibor. (Pozor, nie obojok a nejaky spot on sucasne, to by bolo moc pre psika, je to silna chemia.) Ak sa na uchu tvoria chrasty, mozu byt pod nimi nakladene vajicka. Treba ich vzdy opatrne zoskrabkat a ocistit repíkom.

Táňa :D

Ahoj, môžeš mu kúpiť sprej- originálne pre psy alebo mu kúp obojok na hmyz a kliešte- môj pes mal podobné problémy s tou háveďou, tak som mu kúpila ten obojok- je napustený v takej smradlavej tekutine( ty to samozrejme necítiš ale hmyz to odpudzuje) a tiež to môže byť aj tými horúčavami.