Neurobila som 1 predmet na VŠ, čo dalej

Iba Katka

Skús sa spýtať, že či vieš opakovať ročník. Na rôznych školách je to rôzne, najčastejšie som sa stretla s tzv medziročníkom, kde chodíš do školy a máš len ten jeden predmet. No musíš si zaplatiť školné, kedže na slovensku je platené, ale hradí ho štát, na bc. 3 roky, na ing/mgr 2 roky. Ak ideš do medziročníka tak sa ti štúdium predlži na 4 alebo 3 roky a jeden rok treba uhradiť zo svojho vrecka...

1Barbora

Ja študujem na UPJŠ v KE a pokiaľ máš prenesený predmet do ďalšieho ročníka tak naň máš 2 pokusy. U nás sú termíny na skúšky aj v auguste, ale to Ti povedia na študijnom oddelení.
Žiaľ, ak máš kreditový systém štúdia ako u nás, tak ak ani vtedy nespravíš musíš zo školy odísť a na rok znova prijímačky a môžu Ti uznať predmety z 1. ročníka a potom by si išla znova do 2. ročníka a tak.

Slobodna

Najdôležitejšie je, či ti vyjdu kredity - na štúdijnom ti to povedia. U nás to bolo napr. tak, že máš nárok na tretí pokus- dekanský termín, ale to si musíš vybaviť na svojej katedre. Absolventi vedia, že všetko sa dá koniec koncov nejak vybaviť, len treba hľadať možnosti, informovať sa na štúdijnom, naštudovať štúdijný poriadok, nepanikáriť ale skúšať vybaviť.

zewa

Na niekotrych univerzitach sa to da. Utekaj na studijne, za prodekanom. Popytaj sa na moznosti. Mozno keby veduci katedry suhlasil, tak by to slo. Hlavne to zacni riesit hned.

daniellka26

No ak si opakovala už ten predmet, že si si ho presunula z prvého ročníka, tak už ho opakovať nemôžeš. Ale vyskúšaj si zistiť, či sa nedá opakovať ročník, na väčšine školách sa to dá, ale ten rok si musíš zaplatiť, nie je to nič moc, ale aspoň nebudeš musieť isť zase od prváku. Alebo možno ešte vyskúšať, či sa nedá nejaký dekanský termín vybaviť, ak vás je viac. Choď na študijné a skúšaj, prípadne sa opýtaj starších študentov na tvojej škole.