Príliš stará na kreativitu?

Príspevok v téme: Príliš stará na kreativitu?
Mayka

Zdravím, mám 23 rokov a mám pocit akoby som svoj tínedžerský vek premrhala nad hovadinami a nevenovala sa dosť svojej kreatívnej stránke. Kedysi som spracovávala, editovala videá, strihanie, pridávanie hudby a pod. Bavilo ma to a ľuďom sa moje výtvory páčili. Lenže potom sa mi pokazil počítač a prestala som s tým. Ale už niekoľko rokov nad tým tuho premýšľam a už mám kopec nápadov popísaných kadetade, ale maker už na novšie počítače nefunguje a Sony Vegas stojí veľa (cracknúť mi nejde:/). Preto si naň a na lepší počítač plánujem zarobiť, lenže kým sa mi to podarí prejdú možno o dva-tri roky. Ďalej ma zaujíma kreslenie, písanie a chcem sa tomu viac venovať a pomaly sa učiť od začiatku. Odrádza ma však to, že je kopec talentovaných mladých ľudí a ich výtvory sú fenomenálne (viem, že také niečo nikdy nedosiahnem) a nie som na takéto kreatívne začiatky už stará? Nie je to len mrhanie energie a strata času? Čo si myslíte vy? Mám do toho ísť alebo sa radšej sústrediť na školu, a iné veci?

Mayka

Ďakujem to ma tak povzbudilo :) Možno predsa len za to nič nedám a aspoň budem mať dobrý pocit, že som niečo skúsila.

ALOHALILO: Mne nejde ani tak o to preraziť, len chcem aby sa to čo vytvorím aspoň niekomu páčilo ale keď vidím tie výtvory iných tak ma to tak odrádza vôbec s tým začať....ale chápem, že ty to máš zložitejšie, budem ti držať palce, pretože nakresliť niečo pekné je skutočne zložité, aspoň u mňa.. tam musím skutočne začať od úplných začiatkov...možno pomôže ak sa nebudem tak zameriavať na ostatných...

ALOHALILO

Ja idem mat 20 a tiez som sa kedysi venovala podobnym veciam ako ty, teraz po skole zacinam odznovu, mam dost volneho casu, ale ja sa zas venujem kresbe a malbe kedze chcem v buducne ist na vysoku kde to treba ovladat a celkovo ma to bavi uz od mala,len pocas strednej som to zanedbala,nebola som totiz na umeleckej. A tiez ma niekedy frustruje a odradza moj vek,najma ked zacinam odznova a viem ze niektori sa tomu venovali tiez od mala a este aj celu strednu kazdy den s pomocou ucitelov, na skole kde bolo taketo zameranie. Je to tazke ak chces s tym niekam prerazit,lebo konkurencia je velka,ale nie je to nemozne,len to chce cas kym sa v tom zdokonalis. Ale pokial ta to bavi a pinasa ti to radost a potesenie tak nikdy nie je neskoro zacat robit to co mas rada. Fakt. Venuj sa tomu,zozaciatku to pojde tazsie,ale po dlhsej dobe uvidis vysledky,zdokonalis sa pokial tomu budes venovat cas. Este mas cely zivot pred sebou, vek je v tomto pripade uplne nepodstatny,kreativita sa da rozvijat, treba iba chciet a venovat tomu cas.