Tetania

Príspevok v téme: Tetania
LienkaL001

Dobrý deň, mám 21 rokov a približne pred pol rokom mi zistili tetaniu, pred tým som ani netušila, že niečo také existuje, no teraz ju mám a liečim sa, raz je mi lepšie a raz horšie... tetania je však dlhodobá liečba... Beriem Magne B6, Vápnik, snažím sa jesť veľa zeleniny a ovocia, aby som prenajímala čo najviac vitamínov a minerálov... Pri tetanii je dôležitý aj vitamín D- takže trávim veľa času vonku na slnku a prechádzkami... Chcela by som len vedieť či má niekto podobný problém ako ja? Hlavne, taký mladý a podeliť sa o rady :) Pretože ja osobne nepoznám nikoho...

Email: LienkaL001@gmail.com
(Prešovský kraj)

RNG

Mineraly nestacia, treba brat aj vitaminy D-3(2000 az 5000 IU) a K-2(MK7, 200 mikrogramov) inac sa mineraly neabsorbuju a nezabuduju do zasobarne=kosti.
Zialbohu, na Hawaii zistili vyskumom, ze az 20% ludi sa ani na slnku nevytvori dost vitaminu D-3, ktoreho hladina v krvi by podla novsich vyskumov mala byt ad 65 do 85 nanogramov na mililiter.
Preto ho odporucam doplnovat kazdemu, najma tetanikom a tym co maju osteopeniu a osteoporozu.

Nejedna sa o ziadnu liecbu ale len o doplnovanie toho, co v tele chyba z akychkolvek dovodov.

Na hyperventilacnu tetaniu treba ludi co najviac destresovat, lebo tato je z prudkeho nervozneho dychania, cim sa znizi hladina CO2 v krvi a teda nervy nemozu dobre vodit elektricke signaly.
Viac pozri pod mojim nickom a slovom tetania na google.sk
Tam je toho napisane viac, a tierz pozxri na temy stres, spanok, travenie a podobne. To vsetko jedno z druhym suvisi.
Stres je doslova moderny zabijak a kto ho neznizuje, skor ci neskor na to doplati zdravotne.

ja1313

Ahoj, ja mám 18 a tetaniu mi diagnostikovali asi pred rokom. Jeden večer som mala neskutočné bolesti, stŕpli mi ruky a nohy a bolelo to tak, že som sa nedokázala pohnúť ani postaviť z postele. Kým to úplne odoznelo, trvalo to asi týždeň. Odvtedy sa to našťastie nevrátilo, ale rozhodla som sa ísť k doktorovi. Po veľa vyšetreniach mi diagnostikovali práve tetaniu s tým, že je to vlastne nevyliečiteľná choroba, môžu sa vlastne len zmierňovať jej prejavy. Ale vraj už sa párkrát stalo, že sa počas života úplne vytratila, resp. prejavy sa úplne zminimalizovali. Ja mám tzv. hyperventilačnú tetaniu, čiže nemala by som sa veľmi zadýchať, pretože práve vtedy sa mi to spúšťa. Z toho vyplýva, že akékoľvek náročnejšie športy alebo fyzická činnosť je pre mňa katastrofálna, pretože za pár minút začnem hneď pociťovať hrozný tlak na srdci, tŕpnu mi končatiny atď. Ako už vieš, žiadne lieky na to vlastne nie sú. Užívajú sa len nejaké výživové doplnky. Každý deň užívam MagneB6 a omega-3 mastné kyseliny. Niekedy, keď cítim, že mi je horšie, dám si aj 3 tabletky magnézia za deň a potom sa to zlepší. Keď som mala horšie obdobie, povedala som si, že skúsim teda jesť prevažne len čerstvú zeleninu a ovocie ako mi to odporučila aj doktorka. V podstate dva týždne som nejedla ani nič iné a cítila som sa najlepšie za celý ten čas. Lenže dobre vieš, že zelenina ani ovocie ťa nezasýti na dlhú dobu, tak som sa po tých 2 týždňoch vrátila k strave ako predtým, ale snažím sa každý deň zjesť aspoň nejaké čerstvé ovocie alebo zeleninu a zatiaľ prežívam.. :D :)