Pretrénovanie

Príspevok v téme: Pretrénovanie
kobe8

Zdravím. Asi pred mesiacom som mal neskutočnú svalovku, keď som prišiel do posilky po pol roku. No ja ako dement som aj s tou svalovkou vykonával dalšie športové aktivity a nevenoval som regenerácii dostatok času. Odvtedy mávam také stavy, že sa mi začnú klepať ruky, triasť nohy, cítim sa slabý, cítim nevoľnosť. Na internete som vyčítal, že to sú všetko príznaky pretrénovania. Lenže mne tieto "stavy" trvajú už viac ako mesiac. Môže pretrénovanie trvať dlhšie ako mesiac ? Viete niečo v tejto situácii poradiť, alebo aspoň poradiť k akému lekárovi s týmto ísť ? Ďakujem za každý rozumný komentár .

fitMonka

Poznam taketo stavy z vlastnych skusenosti, ale mesiac ? O tom som este nepocula, si to musel poriadne prehnat... Pouzivas k cviceniu nejake doplnky ? Na regeneraciu su nevyhnutne aminokyseliny, aminokyseliny a este raz aminokyseliny :) Vyborna je kora bielej vrby proti bolestiam svalov, a popozeraj si nejake bylinky, ktore odburavaju kyselinu mliecnu zo svalov proti svaloviciam, pozri na nete... Pozri napr. napoj Blue od bhipu, ktory toto vsetko obsahuje, vyborna vec ku cviceniu

kobe8

Nepýtal. K mojej obvodnej lekárke je aj zbytočné ísť, tá si ani nevšimla roky začínajúcu skoliózu. Od nej môžem len rovno pýtať papierik k lekárovi, ktorý s tým niečo aj spraví. Aký lekár sa zamierava na takéto problémy ?

Slobodna

Cvičiť treba pravidelne, telu najviac ublížiš nepravidelným nárazovým a ešte k tomu aj tvrdým tréningom - presne tak ako si to urobil ty.
Pomoc:
acylpirín, vitamín C (okolo 1000mg denne), kvalitné bielkoviny (mäso, ryby, jogurt, cotage, strukoviny atď.), horúci kúpeľ v morskej soli, masáž.
To treba aplikovať hneď keď cítiš, že nastupuje svalovka.
S následkami pretrénovania, ktoré trvajú viac ako mesiac, som sa ešte nestretla. Skús hore uvedené, ak nepomôže cca po 2 dňoch a stav sa nezlepší, choď k obvodnému.
Pýtal si sa chalanov v posilke/nejakého trénera???