Poraďte mi proteín pre ženy

Príspevok v téme: Poraďte mi proteín pre ženy
Lilly89

Poraďte mi prosim, kto sa v tom vyzná, aky proteín sa mi hodí, kvalitnejší ale nie zas predražený, cca 35€ + - ........začala som jest zdravo, cvičiť a uz ma nebaví az mi je zle niekedy jest odtučnený tvaroh niekedy s nastruhanym jablkom, chcem zhodiť tak cca 10kg, cize newiem newyzam sa v tom, nechcem aby mi rástli teraz svaly, ale no viete aby som zhadzovala teraz, potom budem rysovať :) nestojím o ziadne múdre reči, chcem aby mi niekto seriózne poradil ked sa v tom vyzná, poprípade niekto kto má dobre skúsenosť :))) wopred wam dakujem

Lary

Neviem prečo sa nikto nevyjadruje k veci tak to skúsim.Protein je protein to nie su gaťky vs. slipy.Bez srandy pre ženy stačí 1gram bielkovín na kg hmotnosti tela .Aj ked sportuje.Chlap potrebuje od 1,5 až 3g bielkovín na kg .hmotnosti.Ak máš 70 kg tak plnohodnotné jedlo 3 krát denne pokryje tvoj bielkovinový príjem .Čiže kuacì staik z ryžou 35-až 45 g bielkovin a už si tam ráno vločky večer tuniak načo protein?Dobre po cvičení aminokiseliny ok......na lepšiu regeneràciu ale to su tiež bielkoviny.lebo bielkoviny sa štiepia na aminokiseliny .Jedine že chceš vynechať jeden chod a vtedy si dás zeleninový tanier a zapiješ proťàkom.Protein taký ktorý obsahuje aspoň 70 percent bielkovin.Čim vyšși podiel bielkovin tym lepšie .Ako to zistìš?Spýtaj sa v obchode alebo si precitaj na obale.ak jedna odmerka ma 25 gramov a bielkovin je 12 gramov a menej tak protein je 50 percentny.co je malo lebo su v nom sacharidy a to ty nechceš .A nemiešaj to z mliekom aj tak budeš lebo ......to je na dlho.Ani vločky jest ráno nebudeš.či? To je najdôležitejšie zo všetkého vločky vločky vločky.ps.namiesto toho tvarohu si môžeš dať cottagees alebo tuniaka vo vl.štave.

sisa54

ja mam oblubeny Plantforce Rice Protein, mam intoleranciu laktozy a vyhovuje mi, je aj bez lepku, kupujem si ho tu -odkaz odstránený-

,,??

odpovedám : síce nie som nejaký zástanca Vlada Z., ale neviem skade si nabrala, že propaguje ,,prekyslenie tela", ja som si to v jeho článkoch nikde nevšimol ?

odpovedam

v. zlatos je podla mojho nazoru konspirator :-) aj veci, co su dokazane ako nezmysly, propaguje. ja osobne ho za odbornika nepovazujem, ale uznavam, ze niektore rady ma dobre. je vsak zlozite overovat vsetko. napr. teoria o prekysleni tela je dokazana blbost, prekyslenie tela fyzicky mozne nie je, cize zlatosov argument o zakyslovani beriem ako jeho odborne zlyhanie (a vsetkych, co take nieco siria). po druhe - neviem si dost dobre predstavit, ako moze protein+voda dvihat inzulin.

takisto protein je vecou ciela, ktory chce clovek dosiahnut. pri chudnuti je lepsi izolat, ma menej tukov aj sacharidov. kvalitny izolat je plnohodnotny, preto si treba aj vyberat taky, ktory splna naroky na dobre zlozenie. je jasne, ze na trhu su take aj onake. ja osobne si aj glutamin doplnam i esencialne kyseliny, cize nedostatku sa neobavam...

ale vseobecne plati, ze protak je len doplnok stravy, nie nahrada stravy...ak ma clovek dobre zostaveny jedalnicek, tak ziadane vysledky dosiahne.

dixit

odpovedam, prepáč :-) aj mne sa to stáva, že ľudia podľa nicku myslia, že som chlap...

a čo sa týka toho koncentrát vs. izolát, ono je to vlastne diskutabilné, asi záleží, komu o čo ide (a samozrejme, že tá laktóza je dobrý argument, na to som pozabudla, keďže sama s tým problémy nemám). mňa svojho času presvedčili o tom, že si mám vyberať radšej koncentrát, tieto info (zo stránky vladozlatos.com):

"Vo svete sa mnohí špičkový odborníci (Mercola, Hofmekler, Rosedale…) zhodujú v tom, že koncentrát má síce tabuľkovo slabšie hodnoty, ale po biologickej stránke je podstatne plnohodnotnejší. Nie vždy "nadupaný" obsah bielkovín a aminokyselín v tabuľke je najväčšia pridaná hodnota proteínu. Srvátkové izoláty či hydrolyzáty sú zbavené niektorých veľmi dôležitých nutričných látok včítane alkalických minerálov, vitamínov a hlavne tukov (napr. CLA - Conjugated Linoleic Acid). Tie sa procesom izolácie úplne vytratia a znehodnotia. To znamená, že izoláty a hydrolyzáty sa stávajú pre organizmus veľmi okysľujúce a tým pádom málo výhodným zdrojom bielkovín a aminokyselín.

Izoláty či hydrolyzáty dokonca môžu zvyšovať hladinu cukru v krvi, pokiaľ ich konzumujete napríklad po tréningu s vodou. To má za následok vysokú stimuláciu inzulínu, ktorý je protagonistom rastového hormónu, ktorý má ďaleko väčšie anabolické účinky na organizmus, ako inzulín. Primárnou biologickou úlohou inzulínu nie je ale znižovať hladinu cukru v krvi, ale uložiť extra dostupnú energiu do zásob. Čiže do tuku. Čím viac inzulínu sa vylúči, tým viac tuku naberiete. Jedinou výnimkou sú vytrvalostní športovci, ktorí po tréningu môžu použiť aj trochu sacharidov s proteínom (napr. hrsť piškót) ale tak či onak len spolu s koncentrátom nie izolátom či hydrolyzátom.

A nie len pre športovcov, ale aj pre bežných ľudí má príliš veľká konzumácia kyselinotvorných potravín negatívny účinok na svalovú hmotu a tkanivá. Najviac sa v izolátoch a hydrolyzátoch strácajú fosfolipidy, imuniglobulíny (ktoré sú zdrojom glutamínu) a spomenutej mastnej kyseliny CLA."

odpovedam

dixit, izolat je lepsie stravitelny nez koncentrat a ma aj vyssi podiel bielkovin, nad 90%. takze koncentrat kvalitnejsi nie je. a som zena ;-)