Betain HCL - dávkovanie

Príspevok v téme: Betain HCL - dávkovanie
|AnonyM|

Takže dnes som si bol vyzdvihnúť u lekárničky BETAIN HCL 9 Pepsín a chcem sa opýtať na dávkovanie.

Mám reflux žlče do žalúdka následne do pažeráka /resp. mal som/. Ale stále cítim miernu stálu bolesť pod hrudnou kosťou. Po uživanie probiotik sa mi to trochu zlepšilo ale ta bolesť hoci je už slabšia tak ju pociťujem vždy.

Na balení betainu píšu že mam uživať jednu tabletu pred jedlom.

RNG

AnonyM, doplna sa schodok co u kazdeho moze byt iny. Ked ti nestaci na zastavenie kvasenia v zaludku jedna kapsu;la, zpober dve alebo dokonca az tri, ako musim brat ja teraz po druhej zaludocnej chripke tento rok, co mi doriadila parietalne bunkly v zaludku, co kyselinu vyrabaju. Dne mi asi netvoria ziadnu kyselinu, tj musim si doplnit skoro tolko, ako je normalne zdravy zaludok schopny vytvorit co je zhruba obsah az 2000 mg betainu HCl.

|AnonyM|

Takže dnes som pred obedom zobral jednu kapsulu betainu s pepsinom. Stav sa mi nejak vyrazne nezlepšil len som mal trochu kyslo v ustach.
Inak paly nemam jednine čo ma trápi tak je neustala bolesť žaludka a nafukovani hlavne po obede. Pravdou je že dnes po užiti kapsuly betainu ma nenafukuje ale grgalo sa mi aj tak. Mal by som skusiť užiť 2 kapsule pred jedlom?

RNG

Inac ten reflux zlce vyzaduje mikrovlakniny, do ktorych sa ta zlc nasiakne a odide spravnym smerom, ked v dvanastoniku a tenkom creve nie je prilis burlive kvasenie.A pri dostatku kyselin sa to obvykle nestava.

RNG

Nuz davka doplnku kyselin zavisi velmi na tom, co ti este zaludok produkuje a ake velke jedlo zjes. Moze to byt od 500 mg az do 2000 mg betainu HCl s pepsinom.To si musis sam vyskusat, od mensej davky vys, pokilal ti prblem v zaludku neprestane(tj nafukovanie a paly)
Ja uz mam velmi slabu produkciu kyselin pre to musim uz z kazdym jedlom brat aspon 2 kapsule, najma sa mi to velmi zhorsilo po zaludocnej chripke, celkom slabuckej, ze som si ani velmi neuvedomil, ze som ju mal, bola kombinovana so zahlienenim a zapalom hornyc dychacich ciest, takze som si vlastne neuvedomil, ze tam bol aj virus zaroven
S jednym jedlom , celkom malym som zabudol zobrat Betain HCl a nasledovala otrava zaludka, co som vyriesil koloidnou striebornou vodou ale odvtedy musim brat extra viac kyseliny, aby som sa tomu vyhol.
Dve kapsule uz beriem s kazdym jedlom,zialbohu, neskor o hodinu po velkom jedle si pridam este jednu, ked citim, ze mam "tazky zaludok"
Mozno sa mi to casom zlepsi, ale v mojom veku je to uz nepravdepodobne.