Vyber partnera

Príspevok v téme: Vyber partnera
jess

ahojte, moja otazka znie, ako velmi dolezite je pre vas pri vybere partnera jeho socialny status, praca, plat ?
stretavam sa coraz castejsie s nazormi, ze napr. chalan ma slusne miesto napr 900 cisteho plat a ma nazor ze by nemohol chodit s len predavackou napriklad, zeny to iste, je to normalne ?

Stevo32

Niektorí tu smutne konštatujete že lásky už niet, žijeme v takej a onakej dobe. Ak tomu uveríte potom ju nebudete naozaj schopní nájsť. Preto sa ja vás pýtam a ste vy schopní lásky ? Alebo ked hladáte spriaznenú dušu ste vy schopní byť spriaznenou dušou ? Ved to nie je len o požiadavkách ale aj o tom čoho ste vy schopní.

dlaha

Akoze, nevadilo by mi kebyze ja som na nejakom vyssom poste napriklad a stretnem muza co je predavac.. proste to beriem ako istu etapu/obdobie zivota, ktore sa moze kedykolvek obratit..

Skor je pre mna podstatne vidiet tu snahu, to napredovanie,, ci uz nejskymi kurzami alebo zaujimanim sa o nieco, cim by sa mohol odrazit.

Ak samozrejme povie, ze vrchol mojej kariery je byt predavac, tak asi zial nie, to by som netolerovala..

Nepotrebujem ani partnera manazera na nejakom poste,, proste nech robi to coho bavi - moze byt napriklaad ucitel.. oni nezarabaju vela, ale je to uctihodne povolanie tiez, ma nejake poslanie.. a pritom sa nehladi na prijem..

mikulas2014

no zuzka ked citam tvoj prispevok obavam sa ze si jedna z tych zien ktore svoju neschopnost alebo lenivost zarobit viac skryvaju za otrepane frazy ako "muz sa ma starat o rodinu". mozno je to tym ze si z akeho prostredia ale mam tichy dojem ze ty by si ani tej starostlivosti o domacnost a deti moc nedala.
ale vsak kazdy sa zariadime ako vieme.

zuzka121212

no kedze sa chlap ma starat o rodinu, tak nebudem predsa ja zarabat 1000 a chlap 400 a este bude cakat ze navarim, upracem, ozehlim, operiem... ved tych 1000 si treba aj patrične zasluzit, nikto vam vysoky plat neda len tak za nic. Bud ma clovek namahavu pracu, alebo je v nej nonstop.. no a ja sa oderiem od rana do vecera v robote, aby som zarobila 1000eur a este sa starala o domacnost, a chlap odrobi 8hod. dostane 400, pride domov a vyvali nohy na gauč, zapne futbal a caka ze nieco dostane pred nos?? samozrejme ze musia byt tolerantnejsi k tomu, ze maju zarabat viac ako zeny, lebo zeny robia este aj v domacnosti po prichode z prace, co sa o 90% muzoch povedat neda :)

popolusiak

je to normalne ale co sa tyka penazi tak muzi k zenam su daleko tolerantnejsi ako zeny k muzom, takze viem si predstavit ze sa najde viac muzov ktori zarabaju 1000eur a chodili by aj s takou co zaraba 400 eur, ale zien ktore zarabaju 1000 eur a chodili by s muzom ktori zaraba 400 eur je takmer zanedbatelne minimum

Fleur-de-lis

normálne je dnes všeličo, čo má napríklad podľa mňa do normálneho ďaleko.
Mne to zaváňa trochu vypočítavosťou, neviem. Sociálny status môže ovplyvniť to aký človek je. Ale nemusí. Môžeš nájsť aj smetiara s dobrými, slušnými a úctivými spôsobmi... A nájdeš pracháča, ktorý sa chová ako "gadžo". Takže kto koľko zarába by som veľmi neriešila, skôr sa zamerala na povahu, spôsoby a hodnoty človeka.
A že by mňa niekto nechcel lebo by som preňho zarábala primálo, no dobre pre mňa, človeka s takými hodnotami aj tak nechcem :)

qmka

Ano je to normalne. Tiez by som nechcela predavaca. Ono sa to na zaciatku nezda, ale potom su z toho same problemy, ked si nie su partneri viac-menej rovnocenni.

pingui

no. všetci máme nejako rozdané karty v živote. niekto má viac toho, niekto toho. je prirodzené, že keby sme mohli ísť po vyššom plate, tak po ňom siahne. niekoho ale dotyčná práca tak napĺňa, že po lepšie platenom mieste nesiahne. a tak je to aj s ľuďmi. proste ak je tam srdce, tak na peniaze sa nepozerá.

Delete

Táto spoločnosť je ovládaná mamonom...no s tým nič nezmôžeš. Môj názor je, že by sa mal každý správať tak, ako uzná za vhodné. Láska??? Čo je to vlastne v dnešnom svete? Z chemickej reakcie sa nenaješ, nebudeš bývať, nebudeš jazdiť... Všetko to pekné je už dávno v tomto svete zabudnuté alebo potlačené natoľko, aby to ľudia časom zabudli. Riadim sa srdiečkom a vždy som sa ním riadil. Prečo je to tak? Pretože sa väčšinou učíme opakovaním a kde majú naše deti vidieť niečo také ako skutočnú lásku ak ju nevidia vo svojom okolí??? Nepoznané len tak nevymyslíš. Ale povedal to zhrnul správne. Ale či je to správne...podľa mňa to problém je ale len môj :)