Zly jedovaty stary clovek - som na konci so silami

Príspevok v téme: Zly jedovaty stary clovek - som na konci so silami
nesmiemvstat

Žijeme s rodinou (mama - babkina dcéra, nevlastný otec, brat) v babkinom dome. Asi 10 rokov. Babka je starý veľmi zatrpknutý človek a z toho vyplývajú aj jej ďalšie vlastnosti - je zlá, tvrdohlavá, zahľadená do seba, nepočúva... nedá sa tu v krátkosti popísať vlastne ani slovami možno ani nijako vyjadriť ako dokáže slovami ublížiť...koľko krát nám krivdí, koľko krát... JA SA UŽ ZBLÁZNIM, bože pomoc. Som nervami v koncoch, ruky sa mi trasú, z práce odbieham cez deň domov skontrolovať či nie je zase nejaký problém, budím sa keď počujem hlasy v dome či sa niečo nedeje. je veľmi jedovatá, uráža, kričí... potom príde jej druhá dcéra, ktorá žije vo vzornom manželstve - muž inžinier, syn miništrant a ohovára nás, prekrúca všetko a neustále nás očierňuje. už keď som chodila do školy si ma ráno vyhliadla a hned spustila aki sme nemozni, aki su nasi nemozni... ked som vlastne doma uz rano ani nejedla ani nic a utekala prec, tak si vyhliadla brata a toho bombardovala a vylievala si na nom svoju zlost. vymysla si, ze sme jej ukradli peniaze (policiu nechce zavolat), niekedy hovori, ze dom na nas ani neprepise lebo by sme ju vyhodili (nikto po nej nechce aby ten dom prepisovala ale taketo reci pocuvat, nikdy by to mama nespravila...)snazime sa postupne ten dom (stary a velky) zrekonstruovat ale vsetko je problem. najhorsie je, ze sa ide nieco v dome vymenit, povie sa jej co a ako, povie ,,robte si ako chcete,, a potom tvrdi ze sme ju okaslali a ze ona nas 10xokasle... je rozvedena, v rodine asi s kazdym pohadana, so sestrou sa desatrocia nebavi lebo ju vyhodila z tohto domu, s druhou ,,lebo jej nikdy nic nedala,,... my sa to snazime mat na vedomi, ze so svojou povahou nemala lahky zivot, ze je to stary clovek navyse...ale proste sme uz vsetcia na konci so silami. neda sa s nou porozpravat oduje sa ako male decko, zahra scenu ze ,,ona uz len aby umrela ze na to cakame,,. tak moc nam krivdi a hadze polena, nikdy nepodpori...ale najhorsia je ta psychika, mama aj brat to vzdy tazko niesli a ja vidim na nich, ze sa im to zapisalo do duse cele tie roky. ja si to tak isto ponesiem so sebou.neznesiem viacere hlasy, zvysenu hudbu, trha so mnou ked tresnu dvere, som uzlik nervov uz cele roky.ona vlaste ani netusi ako ma to od strednej ovplyvnilo. ako moc ma to ovplyvnilo.
preco sa neodstauhujeme? nie je kam. byvali sme kedysi vo vlastnom dome, nasim sa moc nedarilo tak dom predali, prisli sme sem byvat a peniaze z predaja domu sa investovali do rekonstrukcie tohoto. uver nasi nedostanu, z platov si tiez moc dovolit nemozeme, budu mat 50 rokov. ist niekam do podnajmu? babka je majitelkou tohoto domu, stale nam nepriamo dava najavo ,,ked sa nepaci chodte si,, a ze jej by bolo lepsie bez nas. kazdy je v napati, co s nami bude. co si este vymysli ako nas ocierni a ublizi. ked nieco v dome menime zle je, ked nic nerobime je tiez zle. rok sme bojovali za to aby sme aspon v nedelu mohli mat teplu vodu a tak. to je zhruba tak vsetko ale je este tolko udalosti, tolko detailov, tak moc toho.
myslim si, ze riesenie neexistuje. hladam si psychologa, keby zajtra nejdem do prace tak v momente si idem kupit flasu vodky lebo ja uz nechcem byt ani ziva. nic necitit, chvilku si vydychnut. som v koncoch. som mlada ale som kopka nervov, zaluby konicky mi uz davno nic nevravia - naco aj ked myslou som doma ci sa nic nedeje. nic nema zmysel.

malicka linka

Pozrite si prefikana svokra to je univerzalne na vsetko ako si poradila nevesta Jenifer Lopez.
Ignorovat nepripustat bublinu okolo seba nedat sa zatiahnut,odist.
Nejakú príučku.

co???

poradim ti vrat jej to...aspon vmalom meritku a ulavi sa ti...ja byvam tiez z takym SATANOM v jednom dome a mam z nej psychycke probelemy nespim,a tiez sa budim ze ci nieje zas nejaky hluk v dome a tak ved to asi poznas.Pravdu ma len ona a ostatny su hlupy.Nasa je este k tomu extremne setrnliva a sertri na vsetkom jedle elektrike,vode a tak ,keby najde hovno posypane praskovym cukrom tak ho zie alebo niekomu ponukne pretoze je skoda toho cukru.To sa nezmeni ona je uz raz taka Jebnu*a.No a k tej pomste aspon mne sa ulavilo teraz ma uz dooperovane obidve nohy nebolia ju uz tak ale uz nemoze byt furt v zahrade a spravat sa ako neznicitelny robot vyrobeny TITANU.tak teraz casto cita tak jedneho krasneho vecera som si isiel spravit jest a uz v posteli som premyslal ako jej to avratit aspon trochu lebo uz som mal z nej sialnene stavy.Tak som chytil jej Okuliare a pekne noczikom som jej poskriabal okuliare presne v strede .Takze teraz ked cita ma tam skrabance skvrny a ozaj by sa mi s takymy nechcelo citat.Ale ona cita jebnu*a :D....ona ich vymeni az ked sa rozpadnu tak nech si cita..no a na druhy den mi to nedalo tak ma napadla este jedna vec tak na okne v kuchyni ma take male planty neviem coho to ma pripravene na sadenie do zahrady tak som jej to popolieval Slanov vodou....do 30 min boli planty K.O.......a konecne mam trochu lepsi pocit ako som mal za tie roky co tu byvam . nepoviem to nikomu v rodine sme velka rodina staci ze to viem ja a viem ze ju to serie ale ona to neda najavo. Amen este sa tesim co vsetko jej pokazim....xD

Anastazia105

Ahojte.Musim reagovat na tento prispevok a hlavne na komentar Hanka9.Nemyslim,ze pani,ktora pise tento problem ,osie...a' staru pani,ale pise o svojom psychickom rozpolozeni.Zila som vo vztahu s chorou starou zenou,a slovo zly je velmi slabe na to co som tam prezivala na to co robila susedom aj inym ludom,cele roky.Cim ludskejsi,laskavejsi clovek tym ona horsia.Po pol roku som zistila,ze sa u nej jedna o hystericku psychopatiu.S takym clovekom sa neda ani vyjst ani zit.Je to ciste Zlo,bez kuska empatie,citu,vsetko zahra tak ako jej vyhovuje.Myslim,ze poruchou trpela od detstva len sa to zakryvalo.Vysoka inteligencia a nizka emocionalna inteligencia,niekedy nesuvisi so starobou,ale s poruchou osobnosti.Uctu si zasluhuju aj mladi nielen stari kazdy z nas.Priatelovu darovaciu zmluvu na byt chcela napadnut ked sa so mnou nerozide,lustrovala mu kamaratov,peniaze,ucty ked nebolo po nej mala kolapsove stavy,manipulovala jej rodinu,lekarov proti nam.Myslim,ze vsetko co robila bolo vedome.Bol to dekompenzovany,psychiatricky stav +zla vychova u nej od detstva,aj jej sestry boli zle.S partnerom sme sa nakoniec rozisli,lebo nezvladol neustaly napor,vydieranie manipulaciu matky a jej rodiny.Ja som sa po konflikte s nou uz uplne zrutila a odisla prec.Takze netreba chranit a oslavovat psychopatov,ale normalnych ludi.Priatel nesmel chodit za mnou,pomahat mi,vsetko zakazala pod hrozbou samovrazdy.Ano aj taketo je zlo.Podotykam,ze moj priatel jej vsetko platil,lekarov,dva byty,upratovacky....ale to je na dlho.Clovek nezije preto,aby bol zniceny len preto ze je niekto stary a chory.Su ludia ktorym date srdce na dlani a znicia ho.O

kafe

bože dievča, vy by ste si tak krááásne mohli žiť, ale vy sa zubami nechtami držíte babky. Prečo? Ja fakt zííírám. Keby ste 10 rokov žili v podnájme, mali by ste aspoň SVATÝ POKOJ a žili si po svojom, v pohode, tak ako sa vám páči. Síce v neistote ale v KĽUDE! To je proste niečo na nezaplatenie. Ale vy ste sa nechali radšej terorizovať, urážať a držíte sa vágnej vidiny akejsi istoty, ktorá je ale stále IBA vidinou. Realita je taká, že u babky máte ešte väčšiu neistotu (o nepohodlí ani nehovorím) ako v podnájme. Akože zobuďte sa a začnite niečo robiť, lebo to bude ešte horšie! A ako spomínajú príspevky podomnou, babka zomrie a vy budete musieť aj z tohto domu odísť s holým zadkom. Tvojej mame aj s priateľom by som dala dve poza uši, že vystavila teba i s bratom takejto otrasnej atmosfére. Je to rovnaké akoby vás týrala.

Teraz konkrétne k tebe. Prestaň sa hrať na nejakého spasiteľa, že ak neodbehneš cez obed z práce domov, babka to neprežije, alebo sa zrúti dom. Si predstav že babka prežije aj bez teba a dom tak isto bude stáť i bez tvojej "podpory". Si v práci - babka je v poriadku, skontroluješ ju po práci. Nepchaj sa tam za ňou. To, čo považuješ za svoju povinnosť a vraj dôvod prečo neodídeš - chrániť mamu i brata a tisit situaciu - je síce pekná, ale ty im vôbec v ničom svojou prítomnosťou nepomáhaš. Neklam samu seba! Oni trpia ako kone, je jedno či si tam prítomná alebo nie. Možno keby si sa aspoň ty pozbierala a povedala mame že to nezvládaš a musíš odtiaľto odísť, lebo sa zblázniš, možno aj mamu by trklo, že je lepšie pre vás všetkých ODÍSŤ! Tak začni od SEBA, zbaľ si veci a odíď. Týmto jediným môžeš pomôcť bratovi (že raz snáď budete konečne žiť bez babky), mame, že ju nakopneš správnym smerom a aj ona dostane silu/odvahu odísť a žiť konečne v pohode.

Ja žijem 10 rokov sama v podnájme s dvoma deťmi. Odišla som od rodičov lebo som si s nimi nerozumela (aj keď mi pomáhali, nepýtali ani korunu odo mňa), ale cítila som, že ak neodídem, spravím niečo strašne strašne zlé. Že zabijem niekoho. A ten pokoj a kľud vo vlastnom... to mi proste stojí za tie peniaze. Nemám síce vlastný byt, ale nemám ani dlhy. Keď chcem, môžem vymeniť susedov, nájsť si nový podnájom, odísť do iného mesta.. mám zas slobodu v niečom čo vlastník bytu nemá. Nedávno som sa tak zamýšľala, že to čo som investovala 10r do podnájmu, tak teraz by som asi splatila hypotéku na 1-izb. byt. Ale nemala som dosť vysoký príjem na hypotéku vtedy a nemám ho ani teraz. Veľakrát mi pomáhali s peniazmi priatelia, rodičia tiež.. ALE ZAKAŽDÝM SOM TO NEJAK PREŽILA. Lebo chcem. Lebo viem, že sa to dá. Vy ste, do riti, TRAJA pracujúci ľudia (fakt mám chuť si tu šťavnato zanadávať!!) a máte pocit, že neutiahnete podnájom? Alebo ste skôr lenivý urobiť niečo pre svoje pohodlie, pokoj a necháte si radšej ubližovať? Akože prepáč ale fakt nerozumiem. Len sa potom nediv, že sa cítiš úplne na hovno a aj tak žiješ.
Ty ak si povieš, že sa niečo nedá, nemôžeš odisť, hádžeš polená pod nohy sama sebe! Lebo dá sa spraviť veľa aj v tvojej situácii!! Len si to musíš povedať TY. Naser sa poriadne a povedz si: a just to zvládnem. Chcem žiť v pohode, s mamou a bratom. Nevadí, ak nevieš AKO to docieliť, ono sa to pomaly postupne začne odhaľovať, keď zmeníš svoje presvedčenie, svoju vieru z: nedá sa to na: dá sa to. Už si niekde počula čosi také ako - nech sa ti stane podľa tvojej viery? Takže ak si fakt presvedčená, že riešenie neexistuje a ty nemôžeš odísť, lebo... blablabla, deje sa ti IBA TO, ČOMU VERÍŠ. A to trápenie a otrasný život znášaš úplne zbytočne. Mohli by ste žiť oveľa krajšie, keby ste chceli, zdvihli zadok a neboli takí priposratí. Čo máte pri babke?? Nič, žiadnu istotu, ani pokoj, ani budúcnosť. Čo máte v podnájme? Svatý pokoj, konečne normálnu atmosféru, súkromie, možno smiech a radosť časom.. a nádej. Sny sú krásne. Aj ja si svoj sen o vlastnom byte splním až o pár rokov. Neni to zas také nedosiahnuteľné ani vo vašom prípade. Len sa prestante tak kŕčovite držať babky. Veľa zdaru, nech sa zobudíte.

LMarika

Poznam mnohe zeny, ktore sa nemcinu zacali ucit az v 50-tke s tym, ze sa naucili zaklady a zmizli do zahranicia opatrovat. Tak co brani tvojej mame, aby sa tu nemcinu zacala ucit aj ona? A aby do Rakuska opatrovat vystartovala aj ona? Napriklad sa tu nemcinu mozte ucit spolu, navzajom sa motivovat a pomahat si... Ved preco nie? A uz by to bolo dalsich 700 € mesacne do plusu pre vasu rodinu a tvoja mamicka by sa jedneho dna dozila aj dalsej, z toho vypyvajucej odmeny - dochodok by jej chodil z Rakuska a bol by vyratany zo slusneho platu a nie z nejakej podpory v nezamestnanosti na Slovensku, ci zo slovenskej minimalnej mzdy. Odstahovat sa do podnajmu bude najlepsie do ineho mesta, nezostat v tom meste, v ktorom byvate teraz. Tym sa vyhnete zlym ludom, ktori o vas pred ludmi siria klamstva a intrigy a pomoze vam to definitivne ich vymazat zo svojho zivota.

LMarika

Takze v prvom rade si uvedom, ze psychologovia a psychiatri tvoj problem nevyriesia. Alebo si naozaj myslis, ze ked prides k psychologvi a ked unho zaplaces, tak ti kazdy mesiac posle na ucet 1000 €, aby si mala z coho zit? O takom niecom som este nepocula. No vidis. Takze podme pekne po poriadku. Co potrebujes? Psychiatricke lieky, od ktorych sa ti bude tocit hlava, budes od nich odpadavat a kazdy mesiac priberies 20 kg a nenavratne ti poskodia pamat a logicke myslenie? Alebo potrebujes peniaze? Potrebujes peniaze. Kup si nemciu pre samoukov, vyprazdni mysel a nenechavaj si v nej taky odpad, cize myslienky na zlych ludi, ktori ti len ublizuju. Nereaguj na ich krik , ignoruj, ignoruj, ignoruj a zi s mysienkou: Moja hlava bola odpadkovym kosom, kym v nej zotrvavali mysienky na tychto ludi. Odpadkovy kos som vysypala a vyumyvala a toto krasne a cistucke vedierko, ktoreho je na odpad tak, ci tak skoda, naplnim teraz uzitocnymi vecami - cize nemcinou. Venuj kazdu volnu chvilku uceniu sa nemciny, venuj kazdu myslieku, ktoru mas, nemcine. Ked sa dostanes do polovice knihy, zacni pozerat nemecke filmy, alebo na youtube nejake nemecke videa, nevadi, ze nerozumies, ale snaz sa porozumiet aspon niektorym slovam, aby si tu nemcinu lepsie dostala do ucha. Ked preberies celu knihu, hor sa na opatrovatelsky kurz a nasledne nato do Rakuska opatrovat seniorov na dvojtyzdnove turnusy. Takych 700 € tam za dva tyzdne zarobis, potom budes dva tyzdne doma, potom zase vybehnes na dvojtyzdnovku, schmatnes dalsich 700 €, a tak dalej... Chapes, co ti tym chcem povedat? A ak aj nebudete hned byvat vo vlastnom, tak ale aspon do nejakeho podnajmu sa odpracte a hned vam bude vsetkym lepsie. Psychicky slaby clovek, ktory sa vzdava, navstevuje pychosov a napchava sa antidepresivami, cim len a len ublizuje sam sebe, lebo si nici vlastne telo, to iste alkoholik - ublizuje svomu vlastnemu telu a zabija si svoje vlastne mozgove bunky, ktore dostal od prirody ako dar a mal by ich rozvijat. Psychicky silny clovek rozmysla, ako sa dostat k peniazom, ako si ich zarobit. Ak to nejde v tejto krajine, pojde to v inej. Takmer vsetky nestastne, utrapene, chudobne slovenske zenicky, ale zato psychicky silne a odvazne, sa vzchopili a zabojovali s nedostatkom financnych prostriedkov tym, ze sa naucili zaklady nemciny, urobili si opatrovatelsky kurz a zmizli na dvojtyzdnovky do Rakuska opatrovat seniorov. Kolko tyranych zien vdaka tomu zmizlo z pazurov tyrana? Nie do vlastneho bytu, ale do podnajmu. Kolko mladych kociek, ktorym rodicia liezli na nervy, zmizlo od nich prec len vdaka opatrovatelstvu v Rakusku? Nie do vlastneho, ale do podnajmu. Ale to predsa staci na to, aby si sa mala dobre. Cim skor odtial vypadnut a ja som ti dala navod, ako na to. Ci sa ho chytis, zamakas a dockas sa vytuzenej odmeny, to uz teraz zavisi len a len od teba. Topis sa a ja ti hadzem koleso. Beries? Zatial, co psychiater by ti treskol veslom po hlave, aby si sa utopila a este by sa ta snazil presvedcit, ze on ti predsa pomaha. Ked ti raz psychiatricke lieky poskodia mozgove bunky a pamat, potom ti uz nemcina do hlavy nevojde. A zli ludia byvajuci s tebou v dome predsa nemusia vediet, ze sa ucis po nemecky. Ked sa ta niekto nieco opyta, citas knihu a hotovo. Nikto nemusi vediet, aku.

5.5 elsa

BBlavak nie asi určite jej vadia,čo tam vôbec ešte hľadajú byť tou babkou oznámim im do roka sa odsťahovať to je dosť dlhý čas aby si našli nejaký podnájom,alebo odložili na to peniaze, v žiadnom prípade rodičia nemajú nechávať ani náhodou bývať s nimi v takom veku ešte k tomu s celou rodinou!!! podaj prst zožerú ti celú ruku, chcela im zrejme pomôcť na začiatok a teraz sa ich nemôže zbaviť,má im dať presný čas dokedy sa majú vysťahovať aby sa podľa toho zariadili,stará žena čo chce mať pokoj,kľud sa má ešte hádať vo svojom byte s niekym kto má byť už dááávno vo svojom :D

BBlavak

Tak v prvom rade je to chyba tvojich rodicov,boli tak nezodpovedny,ze pripravily seba aj svoje deti o byvanie.
Tvoja babka je doma,vy ste tam ty cudzi a asi jej vadite.
Mate vlastne niaku predstavu o svojej buducnosti ...o tomto sa porozpravaj s rodicmi ,nie riesit tu babku.

tasty

budem teraz dosť hnusná, ale veľmi hnusná

takže ako píšeš stále bývate u babke, čiže sa neviete de facto o seba postarať,nemáte na vlastné bývanie,, ani na podnájom, celý život Vám bieda klope na dvere, píšeš, že máš nevlastného otca, tiež býva tam u tvojej babky, čiže úplne nejaký cudzí človek to je

a dobre vieme, že vekom,, teda starší ľudia sú nevystátejší, podráždenejší, zhundravejší a všetko sa im nikdy nepáči, veľa takých babiek poznám,,,, dokonca aj môj ocko už má svoj vek a badať na ňom, že je konfliktnejší, takže veľa krát kývnem rukou aby som sa nehádala, som tolerantnejšia

kam som to chcela dospieť?????

Vo vnútri ju to zožiera, zožiera ju to, že nemáte vlastné bývanie, nie preto, že jej to prekáža, ale preto, lebo iste naokolo v dedine, kopec rodín sa osamostatnilo od rodičov, a Vaša babka vidí len to, že hentí a hentí, zarobia viac, majú lepší život ako Vy, a ked babka stretne v kostole dalšie babky, a oni tárajú ako sa im deťom darí a hentaké rozprávky, nečudujem, že je z toho prepína,

starší ľudia oveľa inakšie vnímajú veci naokolo, je potrebné riešiť túto situácie, ale každopádne nie za všetku cenu starších ľudí odsúdiť