Existuje peklo?

Mesačný princ

Táto spoločnosť je peklom. Do pekla sa môže dostať ľudská bytosť už za života. Veľmi dobre natočili tento film, ktorý je toho dôkazom a je podľa skutočnej udalosti.

www.csfd.cz

bella21

shagy, peklo existuje. Ak by neexistoval diabol, neexistovalo by ani peklo. Bohužiaľ, peklo je skutočné. Som kresťanka a ako tá, čo má Sv. písmo dosť dobre naštudované Ti musím odporovať, pretože peklo je výsostne biblická téma.

Shagy

Peklo akokoľvek by sme chceli nemôže existovať.ani len z pragmatickej stránky. Tobôž nie z biblickej,logickej. Je to strašne morbídna a nerozumná náuka a nemá ani najmenšiu oporu v Písme.
A táto náuka veľmi uráža Boha lásky a cit pre zdravý úsudok.
Nedokážem pochopiť,ako môže rozumný človek,kresťan veriť v takú odpornú a nelogickú a nebiblickú náuku? Aj ked si uvedpmujem,ýe v Písme sú isté obrazy,znázornenia ,ktoré niečo naznačujú o "nejakom treste",.ale určite nie o večnom treste pre hriešnikov,kde budú trpieť rôznymi mukami.
Biblia je písaná v obraznej reči, a "peklo"/hádes/ je len pojem pre miesto,kde idú všetci čo zomierajú,ako dobrí,tak zlí. Nebojte sa pekla,to neexistuje,...."bojte sa" Boha, a držte sa jeho prikázaní,nie ľudských náuk.

0vecka

peklo je tato pojesrakaslana budova... cele leto sme tu mali 18°C a teraz na jesen +26°C

inak peklo je len zbozne prianie katolikov

Jezis

Vám, svojim priateľom, hovorím: Nebojte sa tých, čo zabíjajú telo, a potom už nemajú čo urobiť! Ukážem vám, koho sa máte báť. Bojte sa toho, ktorý keď zabije, má moc uvrhnúť do pekla! Áno, hovorím vám: Tohto sa bojte!

Ak by ťa zvádzala na hriech tvoja ruka, odtni ju: je pre teba lepšie, keď vojdeš do života zmrzačený, ako keby si mal ísť s obidvoma rukami do pekla, do neuhasiteľného ohňa. Ak ťa zvádza na hriech tvoja noha, odtni ju: je pre teba lepšie, keď vojdeš do života krivý, ako keby ťa mali s obidvoma nohami hodiť do pekla. A ak ťa zvádza na hriech tvoje oko, vylúp ho: je pre teba lepšie, keď vojdeš do Božieho kráľovstva s jedným okom, ako keby ťa mali s obidvoma očami vrhnúť do pekla, kde ich červ neumiera a oheň nezhasína.

Až príde Syn človeka vo svojej sláve a s ním všetci anjeli, zasadne na trón svojej slávy. Vtedy sa pred ním zhromaždia všetky národy a on oddelí jedných od druhých, ako pastier oddeľuje ovce od capov. Ovce si postaví sprava a capov zľava. Potom Kráľ povie tým, čo budú po jeho pravici: "Poďte, požehnaní môjho Otca, zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od stvorenia sveta. Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; bol som smädný a dali ste mi piť; bol som pocestný a pritúlili ste ma; bol som nahý a priodeli ste ma; bol som chorý a navštívili ste ma; bol som vo väzení a prišli ste ku mne." Vtedy mu spravodliví povedia: "Pane, a kedy sme ťa videli hladného a nakŕmili sme ťa, alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli ako pocestného a pritúlili sme ťa, alebo nahého a priodeli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe?" Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili." Potom povie aj tým, čo budú zľava: "Odíďte odo mňa, zlorečení, do večného ohňa, ktorý je pripravený diablovi a jeho anjelom! Lebo som bol hladný, a nedali ste mi jesť; bol som smädný, a nedali ste mi piť; bol som pocestný, a nepritúlili ste ma; bol som nahý, a nepriodeli ste ma; bol som chorý a vo väzení, a nenavštívili ste ma." Vtedy mu aj oni povedia: "Pane, a kedy sme ťa videli hladného alebo smädného alebo ako pocestného alebo nahého alebo chorého alebo vo väzení a neposlúžili sme ti?" Vtedy im on odpovie: "Veru, hovorím vám: Čokoľvek ste neurobili jednému z týchto najmenších, ani mne ste to neurobili." A pôjdu títo do večného trápenia, kým spravodliví do večného života."

exorcista G. Amorth

Peklo opisuje podmienky, v ktorých sa ocitli duchovia a duše, ktorí raz a navždy odmietli Boha. Sú to strašné podmienky odlúčenia od Božej lásky. Je to status, ktorý prijali slobodne, a teda dramaticky.

V Božom kráľovstve vládne láska, v satanovom nenávisť. Zlí duchovia sa navzájom nenávidia a ich hierarchia je založená na terore.

Zmyslom jestvovania zlých duchov je vtiahnuť človeka do hriechu a priviesť ho do pekla, lebo všetkých treba zviesť do priepasti, v ktorej sú oni. To od nich žiada ten, ktorému slúžia a ktorému sú poddaní: satan.

Diabol chce od človeka tri veci:
- aby robil, čo sa mu zachce,
- aby si nedal od nikoho rozkazovať,
- aby bol každý bohom sebe samému.

Jeho metódy sú vždy tie isté: popiera svoju existenciu a existenciu pekla a zlo predstavuje ako dobro, ako zisk. Skrátka, tým, že človeka presvedčí, že peklo nejestvuje, dotlačí ho do pekla a vtiahne do jeho smrtiaceho pažeráka. Naopak, Kristus prišiel, aby človeka prebudil a pripomenul mu, že diabol jestvuje a že ten, kto nie je s ním, je proti nemu - BUĎ SME S KRISTOM, ALEBO SO SATANOM, tretia možnosť nie je.

Boh vedel o každom človeku od večnosti, stvoril ho a urobil nesmrteľným. Stvoril ho prostredníctvom Ježiša Krista a s víziou Ježiša Krista. Cieľom nášho života, cieľom celého stvorenia je on - Ježiš Kristus. Boli sme stvorení, aby sme večne žili s ním, aby sme žili jeho slávu. Aj anjeli boli stvorení z toho istého dôvodu. Lenže anjeli, ktorí sa stali zlými duchmi, si slobodne zvolili zlo a pre nich niet vykúpenia. Aj svätí, ktorým bolo umožnené vidieť peklo, svedčia o tejto pravde: pre diablov niet vykúpenia.

Človek však počas svojho života dostal možnosť zvoliť si dobro, čiže Božie milosrdenstvo, alebo zlo.

wreck

...a potom si k tomu pozri aj doplnkove citanie: rationalwiki.org ;)

ako nadstavbovy studijny material musim odporucat aj film constantine. ked uz TOTO niekoho nepresvedci...

;))