Ako zamerat myslienky na nieco ine

Príspevok v téme: Ako zamerat myslienky na nieco ine
fajofpasoj

Mam 18 rokov a moj problem je koncentracia. Casto si nahovorim nejaky problem, ktory nemam ( mam diagnostikovane aj OCD, takze vtierave myslienky su takmer stale). V poslednej dobe som sa zacala bat o svoj zrak a stale sa sustredila na oci. Po 5 min. si psychicky nahovorila ze s nimi nieco mam a zacala sa pozorovat. Teraz mam takmer stale unavene oci, tlacia ma a viem, ze to mam zo svojho pozorovania. Neviem mysliet na nic ine, pretoze cim viac si poviem, ze sa mam uvolnit a mysliet na nieco ine, tym viac sa mi to castejsie dostava do hlavy a myslienok. Prosim poradte ako sa ukludnit, vobec neviem ovladat svoju mysel. Bojim sa ze si takto naozaj nieco privodim. Dakujem.

fajofpasoj

A s priatelmi je to tak, ze ich zopar mam. Som v 4tom rocniku koncim strednu skolu. Kamaratky co mam v triede, je ich par ale viem, ze keby som nemala tuto "chorobu" bolo by ich viac. Napriek tomu ze sa s nimi stretavam len v skole sa cudujem ze ich je tolko kolko je.
Uz viackrat sa mi stalo ze s kamaratkou co som mala sa vztahy pokazili pretoze zatial co ona chodila von s ostatnymi, ja som sedela doma. Cize si nasla novych priatelov. Ked som si to konecne uvedomila aj ja som zacala chodit s nimi von. Dopadlo to tak, ze ma chytili take strasne uzkosti ze raz som skoncila na pohotovosti (:D), kde mi povedali, ze sa vobec nemam zucastnovat spolocenskych akcii, ked mam OCD,- nieco v tom zmysle. Neviem, ci to tak maju aj ostatni???
Takze priatelov mam na to, aby som myslela na nieco ine, zmenila svoje myslienky, ale kedze som s nimi malo, nemam nejaky silnejsi vztah s nimi. Ale na jednodnove vylety a akcie sa dnes uz odvazim :)

fajofpasoj

S tou mamou je to tak, ze sme mali velmi dobry vztah a boli sme si velmi blizke...vdaka OCD uz vzniklo medzi nami vela hadok ... Svoju prvu obsesiu som dostala v 8 rokoch, pamatam si to velmi presne ale neviem, ci to bol zaciatok OCD, lebo uz ako 4 rocna som mala uzkostne stavy ale to je jedno v podstate. Mama sa snazila mi pomoct a ju hneva/mrzi/ ze sa to nepodarilo a mam s tym problem doteraz. Viem ze som niekedy neznesitelna ked sa stale opakujem "co ak sa to stane, nemusim sa bat? nic to bolo?" a otravujem s tym inych ludi, ale niekedy je to jediny sposob a uzkost nachvilu odide. Ked sa to pytam 20 krat do dna chapem, ze na to nema nik trpezlivost...

NO2

Začni sa učiť niečo sám pre seba, pre vlastné potešenie.
Alebo ak ťa baví šport, tak sa daj na to.
Len si tak sedieť a premýšľať o tom, aké máš problém, k ničomu nevedie, je to strata času. Strácať čas je hlúposť.

Orfea

No tak toto psycholog nemoze vyriesit a on by ti ani nemal nic diagnostikovat to by si mala ist ku psychiatricke. Ani moju mamu nebavi uz stale o tom pocuvat nieje to nic moc...ale priatelia ak ta maju naozaj readi by ta mala byt schopny vypocut aspon sa ti ulavi snad. Ale mala by si ist ku psychiatricke lebo nad OCD je tazke vyhrat...

fajofpasoj

Ahoj, neberiem ziadne lieky. Chodila som aj ku psychologicke a to nemalo velmi ucinok, vravela ze mam mysliet na nieco pekne a pod., porobila mi testy urcila diagnozu ale to bolo vsetko. Ludi mam okolo seba, len priatelom to nevravim a mama to uz nerada pocuva, preto som chcela najst niekoho, kto vie velmi presne ake to je

Orfea

Ahoj fajofpasoj! Ako keby som o sebe citala....tiez mam OCD a posledny mesiac si stale pozorujem oci a ma pocit ze snimi nieco mam...beries niake lieky??lebo ja mm pocit ze to mam aj z toho ale zas na druhej strane mi pomahaju na to nemysliet...ak sa niako neliecis tak by to asi bolo dost vhodne :/...ale ked to mas najhorsie tak aj ked sa ti nechce a nevladzes je najlepsie zacat robit niaku aktivitu ktorej das vela pozornosti alebo byt s ludmi ktori ti pomozu :) tiez je super si urbit zoznam vecia konickov ktore ti robia radost a tie skusat ked to na teba pride :) a hlavne si necitaj o ziadnych chorobach na internete bude to este horsie...

fajofpasoj

Snazim sa. Uz to mam od detstva. Vsimla som si, ze ked si lahnem a telo zostane v pokoji, zacnu sa mi uvolnovat svaly z tolkeho napatia co som cely den v neklude. Samovolne mi trha rukami, nohami, hlavou, nie je to nejak viditelne ale neviem to ovladat, mam to vraj z toho, ze telo je v strese a konecne sa uvolni. Uz mam dlhsie taketo stavy - od detstva, ale toho som si vsimla iba za posledne obdobie, cim som starsia tym horsie to znasam. Uz som si zvykla aj na to, ze si stale nieco v hlave potichu opakujem, stale mi nieco beha hlavou, je tazke zostat v klude. Dakujem za prispevok urobim vsetko preto aby mi bolo lepsie.

Kýčera

Už si si privodila. Musíš sa naučiť relaxovať/L.Chudík/,myseľ zamerať na pozitívne veci/moje oči sú zdravé,.../,skúsiť Silvovu metódu,... Vyhľadaj si podobné témy,tam sa dozvieš viac a ak Ti to nepomôže ,vyhľadaj psychológa.