Španielčina alebo franzúzština?

Príspevok v téme: Španielčina alebo franzúzština?
Stredná

Aký je podľa vás ľahší jazyk: francúzština alebo španielčina? Idem na strednú školu a miesto nemčiny si chcem dať jeden z týchto jazykov. Angličtinu mám prvý jazyk. Aký je podľa vás názor. Jazyky ma bavia sa učiť, angličtinu mám veľmi rada, ale veľmi sa mi plietla s nemčinou, tak preto si už nemčinu nechcem voliť. Ďakujem :)

jazykova

Ja ti poradím rozšíriť si tú nemčinu, teda to by som na tvojom mieste spravila, pretože keď skončíš školu a bude to na Slovensku ako teraz, tak budeš chcieť ísť do zahraničia, a je ideálne ísť do Rakúska alebo Nemecko, lebo je to blízko domov, ak by si chcela chodiť za rodinou, máš tam €, čo je výhoda napr. oproti UK, dá sa tam dobre zarobiť a kopec ďalších dôvodov, prečo nemčina...

No ale ak predsa chceš iný jazyk, tak ako bolo spomínané, španielčina je veľmi ľahký jazyk, otázka je jeho využitie.

Francúzština naopak je náročná, aj keď krásna, ale priprav sa, že to bude oveľa ťažšie ako nemčina.

Zamysli sa nad tým, čo chceš robiť v budúcnosti, aj keď sa to možno ešte niekoľkokrát zmení, či by ti predsa len nebola tá nemčina užitočnejšia. Pôjdeš od začiatku a budeš mať možnosť si ju obnoviť, vylepšiť. Prečítaj si články na nete o daných jazykoch, prípadne sa nauč základy a uvidíš, čo ťa osloví viac.

Vieš, často býva problém aj zlý učiteľ, tak si pozisťuj, akí sú profesori na škole.

Čiže v skratke podľa mňa:
1) nemčina - rozumná cesta
2) španielčina - ľahká cesta
3) francúzština - náročná cesta

Prípadne si zvoliť ten jazyk, ktorý by si chcela ísť ďalej študovať, ak by si chcela pokračovať v štúdiu po strednej, keďže predpokladám, že ideš na gympel, keď máš 2 jazyky, aj keď to nie je jednoznačné.

Ja osobne inak som nemčinu neznášala, ale ako som išla na strednú a všetci ju neznášali, tak som si vybrala opačnú cestu, začala som pozerať seriály v nemčine, počúvať nemecké pesničky a hrozne rýchlo som sa v nej zlepšila. Využila som ju potom na pracovnom pobyte v Nemecku. Španielčinu som zatiaľ nevyužila nikde a s francúzštinou som sa snažila začať asi 3x, ale neúspešne. Krásny jazyk, ale náročný.