Laktobacilóza / cytolytická vaginóza?

Príspevok v téme: Laktobacilóza / cytolytická vaginóza?
Nika2288

Dobrý deň, mám 25 rokov a už tretí mesiac trpím dennodenne neznesiteľnými problémami v intímnych oblastiach. Začalo sa to ako typická mykóza (ktorú som už niekoľkokrát mala)- pálením, svrbením, pálením pri močení, bolesťou pri styku a pod. Keď voľnopredajné lieky proti mykóze nepomohli, vybrala som sa hneď ku gynekolog., ktorá mi spravila stery na kvasinky a všetky možné baktérie, no všetko vyšlo negatívne. Problémy stále pokračovali, odvtedy som bola na gynekol. 3x, no stery vždy vyšli negatívne. Bola som aj u kožnej lekárky, ktorá mi tiež brala stery, no všetko negati. Takisto aj výsledky krvi u obvodnej lekárky som mala dobré. Bola som aj na alergológii, stále ešte čakám na výsledky krvi, no testy na koži neukázali nič, čo by mohlo byť príčinou mojich problémov. Už som vyskúšala asi milión rôznych mastičiek, tabletiek, výživov. doplnkov, probiotík a pod., vylúčila som zo stravy cukor, no nič nezabralo. Keďže sú to už skoro tri mesiace, všimla som si, že intenzita problémov sa mi mení v závislosti od cyklu - počas menštruácie mi problémy takmer úplne ustúpia, po jej skončení je to o čosi horšie až do ovulácie a po ovulácii až do ďalšej menštr. prichádza znovu peklo. Tak som pri pátráni narazila na diagnózu laktobacilóza, resp. cytolyt. vaginóza, ktoré by sedeli s mojimi príznakmi. Momentálne sa nachádzam v druhej polke cyklu, takže trpím najviac - pálenie, svrbenie, bolestivé močenie, začervenanie zvonku a priesvitný dokysla páchnuci výtok, z ktorého ma svrbí až ku konečníku. Máte niekto skúsenosti s týmito ochoreniami? Ako vám ich lekári "potvrdili"? Moja lekárka o nich ešte nepočula a nevie ani ako ich diagnostikovať... Už som naozaj zúfalá...

jedna

Tak vidim v inej teme, ze sa ti potvrdila diagnoza. Ake vysetrenie ti robili? Klasika vyter? Ako dlho si cakala na vysledok?

Kýčera

Ak chceš čo najrýchlejšie zistiť príčinu svojich ťažkosti,navštív nejaké súkromné centrum.Malo by Ťa to stáť okolo 70 eur,zistia Ti choroby,vírusy,baktérie,parazity,plesne,alergie,...Môže to byť aj premnožená kandida,e.coli,stafylokok,alergia na bielizeň,kozmetiku,lieky,...mohol Ti výjsť falošne negatívny test,...Vyšetril Ťa gynekológ na Trichomoniázu a kožný robil aj kožné testy?Používaš tampóny alebo vložky,aj na tie sú alergie.Tiež na kondómy a lubrikanty.

Nika2288

Jedna - mne moc vysetrovali a bol v poriadku... Skor by som to tipovala na ten vytok, aj ten sa ti pri utierani podla mna moze dostat ku konecniku... Docitala som sa ze laktobacily produkuju kyselinu a peroxid vodika, takze ked su premnozene, nachadza sa to predpokladam vo zvysenom mnozstve aj vo vytoku a potom to drazdi kozu aj zvonku. Ale to su len moje dohady, nie som lekarka, len mi to vychadza aj z toho, ze ja mam zvonku vsetko cervene a podrazdene, okrem svrbenia mavam pocit aj ako keby spalenej koze :/

jedna

vytok ano. stale som ho mala. ale predtym mi nesposoboval problemy. brala som ho ako normalnu sucast zivota. vedela som, ked uz to nebolo ok, slo o mykozu. ale teraz mykozu nemam. aj na chlamydie som bola vysetrena a nic. este mi napadlo teraz ci to nesposobuje moc. lebo mna konecnik svrbi aj po tom ako si osprchovana lahnem do postele s citym pyzamom. este idem potom raz na malu a utriem sa klasika spredu do zadu. tak ci nahodou aj moc nejako nedrazdi. neviem. raz je lepsie raz horsie. neviem od coho to zavisi.

Nika2288

Kýčera - ako som písala vyššie, moja lekárka nevie o tomto nič, takže ani aké vyšetrenia urobiť, podľa jej slov ona už urobila všetko čo vedela, idem vyskúšať druhú lekárku. Čo sa týka alergie na partnera, tak to môžem vylúčiť na 100%, pretože v tomto stave je pre mňa sex nemožný.

jedna - viem, že na to zaberá sóda bikarb., ale keďže nemám potvrdenú diagnózu, nechcem sa do toho púšťať sama, aby som si ešte viac neuškodila. Inak, súcitím s tebou, kto nezažil, nepochopí. Najlepšie sú tie rady od ľudí ako "skús na to nemyslieť", no rada by som, ale keď TO stále cítim, tak asi ťažko je to možné. Ja tiež nemám potvrdené parazity, vlastne podľa všetkých výsledkov som zdravá ako ryba, takže sa na mňa väčšinou pozerajú štýlom, že čo akože chcem :-/ Máš aj nejaký výtok? Ja mám pocit, že konečník ma svrbí práve z výtoku, ktorý sa mi dostane až k nemu.

rewska - ďakujem za radu, už som skúšala tea tree krém s manukou a rosalinou od Justu, ktorý je vraj na mykózu výborný (aj na aplikáciu "dovnútra"), možno by ti pomohol.

rewska

ahoj, skus si na tampon kvapnut 5 kvapiek tea tree oil a zaviest na 2-3 hodky. mozno pomoze, mozno nie.
za vyskusanie nic nedas

ja si najnovsie takto liecim mykozu, kedze 2,5 roka sa jej neviem zbavit a som vraj zdrava.

mne to pomaha

jedna

neskusala si vyplachy roztokom sody bicarbony? inac asi si mi pomohla diagnostikovat moj problem. najhorsie je to cim blizsie k menzesu. hovorila som to lekarovi a ten ze telo sa cisti a moze to takto posobit, ze tam dole je to viac prekrvene pred meznesom a bla bla. dal mi cipky s laktobacilmi na zrovanie ph v posve (kedze o mykozu, mykoplazmu, ureaplazmu neslo) ale nejak mi to nepomohlo. skusala som uz aj vyplach s citricidalom. po nom som sa konecne citila dobre (ak mam popisat ten pocit, tak by som povedala asi, ze konecne som nevedela, ze "ju" mam). ale nie na dlho asi by som mala skusit castensie vyplachy len sa bojim ci si tym nieco nenarusim zas. vcera som skusila vyplach sodou a zatial neviem posudit ci lepsie ci horsie. dala som si robit aj rozbor stolice, ci nemam parazity kedze ma svrbel aj konecnik (najhorsie prave pred menzesom) a nic sa nenaslo. cize mam pocit, ze aj u mna sa bude jednat o tento problem. cez menzes ulava, potom v pohode do ovulacie a po nej cim dalej horsie az sa to vystupnuje pred M a potom znova dokolecka to iste... so sexualnym zivotom to u mna nesuvisi...

Kýčera

Upozorni na to gynekológa,nech Ti spraví potrebné vyšetrenia.Ak by sa to nepotvrdilo,môžeš mať alergiu na partnera,jeho spermu.Skús si to odsledovať aj sama.