Rozchod, moja chyba?

Príspevok v téme: Rozchod, moja chyba?
Lujza2385

Ahojte
Tento prispevok možno vyznie trochu blbo, trápne, detinsky alebo ako úplne zbytočný, ale potrebujem sa niekde vyrozprávať a najlepšie najmä úplne cudzím l'udom. Mam trochu citlivejsiu povahu, a preto možno niektoré veci vnímam viac a znášam horšie, presne ako moj momentálny rozchod. Śtudujem na uni v anglicku a nejaku dobu som chodila s chlapcom-britom. Všetko bolo zo začiatku fajn a až po určitej dobe začal prejavovať o mna čoraz menší záujem a ja som sa preto viac a viac snažila, aby bolo všetko ako predtým. Vel'mi dobre som si to uvedomovala, avšak som si to nechcela pripustiť. Samozrejme, že som obviňovala seba a opät pokračovala v tom, aby som sa mu čo najviac "zapáčila". Nastalo mesačné vol'no pred skúškami a obaja sme sa pobrali domov (ja na Slovensko) s tým, že sme sa tvarili, že je všetko v poriadku, ale nebolo. Pár dní po prichode (a po mojom ponižujúcom pokuse o to, či nepôjdeme na večeru) mi povedal ze sa nestíha učit a že len na chvíĺku príde ku mne. Samozrejme som hned' tušila čo sa bude diať, ale stále som naivne dúfala, že sa mi to len zdá. A tak sa moje najhoršie obavy po jeho prichode naplnili. A jeho dôvod? Vraj zlyháva v jeho zodpovednosti si nájsť pre nás čas, že jeho time management je strašne zlý a že nemáme vela spoločného pritom sme si vždy mali čo povedat. Vraj to neni moja chyba, že je to všetko na ňom, ale ja sa neustále presviedčam, že mi nechcel povedat pravdu aby mi pred skúškami vel'mi neublížil a neovplyvnilo to moje výsledky. Všetci si myslia, že jeho výhovorky sú uplne úbohé a že chlapi nikdy nepovedia pravdu a tak sa už niekol'ko dní utápam v slzách nad mojimi vlastnými vymyslenými scenármi o tom, ako napriklad, že mu vadilo, že niesom britka (niektorí tu maju strašne zlý nazor na cudzincov, možno to vadilo jeho rodičom, kamarátke španielke sa to stalo) , že som nebola preňho dobrá partia, že sa mu nepáčim, alebo že je v tom iná, alebo že jednoducho nestojím za nič pretože 22ročný dospelý chlap uprednostnil hranie jeho počítacových hier predomnou (je trochu dosť gamer). S jeho bývalou priatel'kou mu to vydržalo omnoho dlhšie a pritom sa rozišla s ním ona 2 roky dozadu, preto mám proste zo seba úplne hrozný pocit, akoby som ja niečo pokazila. Všetko to namňa dol'ahlo a teraz lutujem aj tú jedinú správu ktorú som mu poslala a trošku vynadala, že jeho výhovorky sú úbohé a že vo vzťahu nemusia mať dvaja nevyhnutne niečo spoločné, že najdôležitejšie je, že sa jeden zaujima o záujmi toho druhého a že ja som bola tá, ktorá sa vždy zaujímala a on poväčšine nikdy. Teraz si vyčítam aj to že sa na mňa asi najskôr na*ral, pretože ešte pred odchom mi povedal, že nechce byť zlý a že sa naňho môžem kedykolvek obrátiť ked'si budem chcieť s niekým pokecať a že sa bude snažiť byť nápomocný, tak ako len vie byť.

Prepáčte za taký dlhý spam, ale cítim sa trooošku lepšie ked'som si niekde mohla vyliať srdce a dať dokopy všetky moje myšlienky. Viem, že sú ovel'a horšie problémy, ale jednoducho toto je to, čo mňa momentálne trápi, neznášam sa za to a hlavne sa neviem cez to preniesť. :(

denIyelka

Hlavne sa neopuštaj, nieje to tvoja chyba určite. Niekto, kto si ťa bude vážiť sa nájde, neboj. Nestojí ti za to si to vyčítať i ked viem že je to ťažké. :)

DontWorry

Stalo sa mi nieco podobne, ale so Slovakom. A tiez som mala mensie vycitky, ze kde som pochybila, lebo keby som sa chovala inak tak by sa take veci neudiali...nie takto nezmyslaj a neobvinuj sa. Podla mna si urobila maximum, co si mohla, za to, ze on si nevie najst cas a zacalo to v nom vyprchat je vylucne jeho problem. A zober si to tak, ze "malo to tak byt". Netrap sa zbytocne nad takymi vecami, dolezite momenty v zivote ti potom unikaju a vedz ze posledny nebol. Jemu to mozno casom dôjde a bude mu to luto..ty sa mu uz hlavne nevnucuj. Ale kazdy si tym musi sam prejst. Vsetko bude zas dobre :)

Lujza2385

Diky baby, asi to bude takto lepsie, nez byt vo vztahu kde pocitujete, ze si vas ten druhy nevazi...on je proste taky dobrak to sa mi na nom pacilo, lebo takych je uz skratka dnes malo :( ale preto sa bojim ze to co mi napisal bolo len "just saying", dufajuc ze sa mu neozvem....no nic zacnem si to kompenzovat posilkou az bude raz lutovat :)) ...a vraj som pekna tak urcite mam na lepsieho :D dosla som z babskeho vyjazdu tak hned mam lepsiu naladu....len dokedy mi to vydrzi...

liberta25

kocka, prestan si to vycitat, urcite rozchod nie je len tvojou vinou. ludia sa schadzaju a rozchadzaju a kazdy aspon raz za zivot zazije pocit zlomeneho srdca. snaz sa sustredit na studium, ak sa ti da. v jednom mas, bohuzial, pravdu, chlap nepovie dovod rozchodu. urcite nie to, ze ta uz nema rad, takisto, lebo by to sam nechcel pocut. skor som az prekvapena z reakcie, ze ti bude napomocny, ak to budes potrebovat (ak si si to sama nevydrankala, tak si to vaz)

ach jaj

prezila som nieco velmi podobne, rozisli sme sa pred 3 mesiacmi

on bol Francuz, v podstate nam bolo cely cas dobre, a ja som sa cely cas snazila a zaroven bala ze sa nieco pokazi a aj som to k sebe pritiahla..
rozisiel sa so mnou koli somarine, neskor mi povedal ze mu este vadili nejake veci, ale nic vazne a ze ano, ja za to nemozem, on je proste divny atd.
len ma mrzelo, ze viem ze ma jednoducho nemal tak rad, inak by sme sa cez to dostali

chybu sme obe spravili v tom ze sme sa na nich doslova upli, a tym ze sme sa im tak strasne chceli zapacit sme ich len od seba odohnali..
ked vysielas zo seba pochybosti a neveris si, tak vysledkom bude len ze si ta ani nebude tak vazit, a nic hlbsie nevznikne

ja chapem co sa mne stalo, ale napr. este stale som sa s tym vobec nevyrovnala, stale nanho myslim, no proste hroza a ano tiez si vycitam co som robila a pritom marnim cas

dixit

proste to nevyšlo. naozaj to nie je tvoja chyba. je jasné, že nebol do teba nejako smrteľne vážne zaľúbený - vtedy by si so svojím time managementom veľmi rýchlo poradil, ale to sa stáva. hlavne sa z ničoho neobviňuj. a jeho tiež nie.

a skús si trochu počítať na tejto stránke www.anewmode.com