Aká je ideálna váha k môjmu veku?

asdfghjkl

Ahoj presne poznam ten pocit. Mam 12 a 155cm a 53kg. A mam hrozne velke brucho OP-72. A snazim sa schudnut uz neviem ako dlho. Denne cvicim pol hodinu brusaky, drepy atd.ale potom sa hned vecer nazerem dakych cipsou a neviem s tym prestat.

hypatie

Ahoj zdncftnjuzgf...Mas iba 13rokov ako zena budes rast do 16rokov, preto by som vobec neexperimentovala s diatami iba by si si mohla rozhadzat hormony....nepises aky su tvojí rodicia, možno su vysokí a ty tiež ešte vyrastieš, mozno budes mat cez 175cm a tie kg si telo iba uklada aby mohlo rast a nakoniec bude z teba krasavica a mozno dokonca modelka :-)...viem ze je to tazke ale skus sa zameriavat na ine veci, v skole sa urcite rozpravate o chlapcoch a ty sa im chces tiez pacit, preto rozmyslas nad chudnutim, ale to je omyl, spravny chalan chce hlavne pohodovu babu, tak skus robit a ucit sa veci ktore vela dievcat nevie napriklad sa uc programovat a hrat PC hry. Vtedy sa budu o teba zaujimat aj chalani a ked dorasties a budes kocka :-) tak sa budes len smiat, ako si chcela chudnut :-) vela stastia a hlavne pohody :-)

[zruseny37]

Chcem povedať, že sa sama nepúšťaj do chudnutia, ak o tom veľa nevieš a na internete je toľko informácií, že z toho budeš mať obrovskú hlavu a ťažko si vyberieš to správne pre teba. Skús si udržiavať hmotnosť, ale ak by si predsa ešte nejak neprimerane priberala nad 5 kg a viac, môžeš sa poradiť s lekárkou alebo odborníkom, či nemáš nejaký zdravotný problém, nech ti spravia preventívne vyšetrenia.

[zruseny37]

V puberte ti viacej chutí, ešte rastieš a vyvíjaš sa. Môžeš obmedziť sladkosti ako keksíky, čokolády a také hlúposti a vziať si radšej ovocie, ale určite neexperimentuj s diétami, lebo ti to žiaden úžitok neprinesie. V tvojom veku som mala spolužiačky s podobnou hmotnosťou a tiež sa cítili tučné, pretože ostatné baby mali o 5-10 kg menej (mali také bežné detské chudučké telá), lenže situácia sa zmenila a s vekom ostatné spolužiačky pribrali pár kilov a tie, ktoré predtým vážili viac ostali na rovnakej váhe. Teraz ako dospelé sú všetky pekné štíhle baby, dorovnalo sa to. Inak myslím si, že v očiach starších nie sú tučná. 59 kg nie je vôbec veľa.

Zemjak

Ak mas 59 kg a 165 cmtl tak to znamena, ze mas idealnu vahu. Ak sa vsak citis byt silnejsia ako ostatne, skus schudnut par kilogramov. Na niekolko tyzdnov omedz prijem sacharidov (myslim tym sladkosti, cokolady, malinoviek) a jedz trochu menej a viacej zeleniny a ovocia. Ak k tomu pridas nejaky ten pohyb, bez problemov by si mala schudnut aj tie 3 kila.

Kultak

Nevies ako?Ale vies ;).Staci tolko nejest a bola by si v pohode.Ale odbornejsie napis sem co zhruba za den zjes.Staci mat vyvazenu stravu(nie cerealie a kusok salatu ;) ) a pohyb.

Ria_94

Skús nejesť, keď nie si hladná... A obmedziť sladké vody, príliš veľa sladkostí, čipsov :-). A aj trochu pohybu pridať :-)