Preco spim v iny cas ako by som mala (nespim vtedy, ked normalny clovek)?

Príspevok v téme: Preco spim v iny cas ako by som mala (nespim vtedy, ked normalny clovek)?
dievca4321

Dobry den,
na uvod, mam psychicke problemy,aj kvoli nim ciastocnu invaliditu. Vkladam prispevok, lebo by som si potrebovala vysvetlit pricinu toho, ze aj ked idem spat napriklad o druhej v noci, tak dalsi den neviem vstavat na napriklad jedenastu, ale az neskor okolo strnastej. Vyzera to tak, ze chodim spat o 4-5 rano, a vstavam po 12 hodinach, t.j. podvecer. Ked sa zobudim skor, mam plno budikov nastavenych, aby som vstavala aspon o tej tretej, tak sa neviem prebrat, alebo citim sa hrozne ospala na to, aby som sa posadila a zacala den.
Vysvetlujem si to zvykom (uz niekolko mesiacov som takto vstavala v druhej polke dna, bol na to dovod), a potom to, ze mi nestaci 8 hodin - co som predtym potrebovala na spanok, ale az o 3-4 hodiny viac, si vysvetlujem tym, ze ked nechodim spat v nocnom case, tak organizmus potrebuje viac spanku, lebo pocas dna si menej kvalitne oddychne (nieco v tom zmysle, ze spanok pred polnocou je kvalitnejsi ako po polnoci). Ale toto nestaci ako piriciny. Zvyk sa da prekonat, este tam bude iny dovod, preco neviem vstat skor (vlastne teraz som to dlho ani neskusala ist skor spat - tak, aby po cca 10 hodinach spanku bolo povedzme 12 hodin naobed. To by mi na zaciatok uplne stacilo, vstavat o tej 12-1 naobed, da sa povedat, ze je to moj docasny ciel. Musim to zasa vyskusat. Je to problem, ano, no skuste mi pomoct riesit toto ako zahadu, nie ako problem, ze preco sa to moze cloveku diat/ preco toto robi.

dievca4321

Mer.im, dakujem.
Purplepink, nemalo by to byt liekmi, nie je to take, ze som ospala. Lieky mam upravene.
Cim by to este mohlo byt?

meri.m

Keď nemá človek pevne stanovený režim, kedy musí čo robiť, telo si ho určuje samo. Jeden Francúz robil pokusy v jaskyni, izolovaný od ľudí (aby nepodliehal striedaniu dňa a noci) a "denný" režim sa mu zmenil z 24 na 18 - 52 hodín. Keď som sa učievala cez skúškové a nemusela som ráno vstávať, fungovala som na striedaní "dlhého" (ráno som vstala normálne, ťahala som do 4. - 5. ráno) a "krátkeho" dňa (vstala som okolo 14. poobede a išla spať okolo 22.) Inak, keď sa mi nič nechce, som unavená a dokážem spať oveľa viac, ako keď mám motiváciu niečo robiť a baví ma to. Ale nebojujem s tým, hovorím si, že telo vie, čo potrebuje. :)

purplepink

Ahoj dievca. Pises, ze mas psych. problemy a kvoli nim si ciast.invalidna. Preto predpokladam, ze uzivas aj nejake psychiatricke lieky. Neviem akymi psych. problemami trpis, ale ak uzivas lieky s tlmivym ucinkom na centralny nervovy system, je normalne, ze si stale ospala.