Zapalene dasno velky problem ?

Príspevok v téme: Zapalene dasno velky problem ?
zapalene das

Prosím o pomoc a radu... Zubár mi povedal že mám zapálené dasno.. Konkrétne nad korunkou mám horný mostík... zub V tom mieste nemám... Zápal je zpredu aj z vnútra dasna... Ako prebieha hojenie? Užívam wobenzym corsodyl meridol pastu kloktam florsavin salviu... Biely povlak je príznak hojenia? Keďže ako hnis nevyzerá boli ma to už 7 dní

Ďakujem za každú radu

dalsi

a co na to zubarka, liecebny postup by si mal radit s nou ?

Ked som mal lozisko hnisu pod mrtvym zubom /roky/, tak mi to oslabovalo imunitu a musela mi vyvrtat zub, cez koren vybrat nervy a do toho kanalika mi aplikovala dezinfekciu, do miesta zapalu pod zubom. Po nejakom case sa to vyhojilo a bol pokojn. Ziadne kolktanie nicim nepomhalo, lebo zapal bol vnutorny, v dasne, pod zubom.

S mostikom to moze byt podobne, ak je uchyteny, napr. do kosit, moze byt niekde hlbsie zapal. Mohlo sa tam dostat jedlo, alebo infekcia. Asi normalne by bolo RTG vysetrenie a urctenie postupu zubarom.

Existuju rozne silne dezifenckne prostriedky. Napr. JOX pre ustnu dutinu, GSE /to sa da riedene aj popijat/. Ale ak je to vnutorne, bude problem sa toho vyplachmi a kloktanim len tak zbavit. To sa musi aplikovat miestne. Mozno sa bude musiet demotovat mostik, preliecit injekciami a po prelieceni dat spat.

trojklanny

Tento problém som riešil tiež s tinkturou zo šalvie a zapperom. Ak sa dá, tak aspoň na noc zub. náhradu odložiť. Biely povlak je hnilobný proces mŕtveho tkaniva, kde sa práve premnožia baktérie. Liečba ústnej dutiny je náročná, pretože musí byt sústavne vlhka.