Kolko si vypytat na pohovore?

Príspevok v téme: Kolko si vypytat na pohovore?
nikulilinka

Ahojte, o tyzden ma caka pohovor v jednom prestiznom kadernictve v hoteli a ja netusim, kolko by som v pripade ze sa ma opytaju mala povedat vysku platu aky si predstavujem? Ide u pracu v Bratislave ja zijem v malom meste, takze pomery su v BA uplne ine a fakt nemam predstavu..

konkretne ide o pracu recepcnej - administrativa

Dakujem za rady

Slobodna

Asi to bude tym, ze Bratislava aj ma nadstandardnu zivotnu uroven, najmy a ceny bytov, celkovo vyssie ceny, tak clovek by ocakaval, ze tomu budu prisposobene aj platy. Hlavne, ze zijeme v krajine socialnych istot, kamkolvek sa pozriem vidim samu neistotu, nulovu regulaciu trhu prace statom, dehonestaciu ludskej prace a ludskej hodnoty. A Slovak sklopi usi, zasomre si a povie si: Vydrzime, ved dako bolo, dako bude.

nikulilinka

Ano to je sice pravda ale pokial viem je to priemerny celoslovensky plat...tzn v bratislave bude mzda uplne ina ako napr v okrese kde je najvyssia nezamestnanost napr revuca..rimavska sobota..cize tie priemery nizke v takychto regionoch vyznamne ovplyvnia vysku priemeru

wreck

nikulilinka, neviem ci poznas, ale dobry zdroj pre benchmarking platov je www.platy.sk

skutocne recepcna v administrativne priemerne zarobi len okolo 600€ a veduca recepcie 780. a to je priemerny hruby mesacny plat, cize nastupny bude este nizsi.

trafit vedla velmi nemas kde. v podstate sa uchadzas o jednu z najhorsie platenych pozicii. ked sa prihlasis do hociktoreho call centra (rok-dva sa to da vydrzat), zarobis viac. tiez je to praca s klientami, len cez telefon.

Slobodna

Zodpovedaj si na moje otazky, co z toho mas.Pokial mas len tu anglinu, druhy jazyk nie, prax ziadnu tak ta odhadnu na 600 eur v hrubom. Zaplatis si najom od 350 eur vyssie, kolko ti ostane? Tak si trosku realne zvaz, co dokazes ponuknut, realne sa ohodnot a realne si zvaz, ci sa ti to vobec oplati.

nikulilinka

samozrejme, je mi jasne ze napr ja ako absolvent nemozem mat tolko ako rokmi skuseny clovek.. ale nemala som fakt ani ponatia kolko pytat... niekto vravel ze 700 v cistom...niekto zas ze 700 v hrubom,,takze fakt neviem..

a zas nechcem povedat malo aby sa nestalo ze som mohla mat cojaviem napr. tych spominanyhc 700 v cistom...a nakoniec budem mat o 200 menej lebo poviem ze ocakavam "malo" :)

a zas opytat sa ich skor kolko mi daju ako sa oni opytaju mna, mi pride blbe..aj na internete som citala ze nie je vhodne sa pytat na plat, lebo si zamestnavatel bude mysliet ze mi ide iba o to a praca a firma ako taka ma nezaujima...

Slobodna

Poviem ti to kruto, ako to momentalne na SVK chodi s pracou, aby si nebola sklamana. Dnes su vyhody na trhu prace nasledovne: Mas VS? Anglinu ovladas na komunikativnej urovni? Vies k tomu aj dalsi jazyk, lebo anglinu uz dnes ovlada takmer kazdy. Prax min. 2 roky resp. zahranicna brigada. Ak to mas, mozes s tym operovat a aj tak nedostanes viac ako 1000 az 1500 eur netto. Vypocitaj si kolko ti v BA zostane ak zaplatis vsetky poplatky. Ak je to firma na vyssej urovni, ocakavaj aj vyssiu konkurenciu. Poradim ti, vzdy si pytaj viac, aj tak dostanes nakoniec menej :)

aloveu

Keď je to na vyššej úrovni, ešte aj v BA, tak možno je tam plat vyšší, možno 800€-1000€. Ale na mesačný plat sa radšej spýtaj Ty nich. Čo ak sa spýtajú Teba, a Ty povieš sumu, ktorá je primalá? Asi budeš mať nižší plat, ako by si mohla mať :D