Odmietanie pre nedostatok sebavedomia?

Príspevok v téme: Odmietanie pre nedostatok sebavedomia?
Lulu14

Ahoj, mám 16 a možno sa budete chytať za hlavu pri mojom banálnom probléme a hovoriť akí sú tí tínedžeri hrozní, ale nevadí.
Nie som typ baby, ktorá sa páči chalanom, v minulosti sa mi aj vysmievali pre to ako vyzerám (mám pár kíl navyše, nič hrozné, mala som strašné akné). To všetko iba chalani, baby mi vždy hovorili že som pekná, aj rodinní známi. Myslím, že nie som škrata, ale mám pocit že to z minulosti ma ovplyvnilo. Keď mi aj teraz nejaký chalan napíše, prihovorí sa a povie že som pekná, neverím mu a myslím že si so mňa robí srandu alebo niečo také.
Ako to mám prekonať?
Ďakujem :)

Delete 2

Tak na túto radu som absolútne alergický a len ľudí zdeptá!
Maj sa rada a všetko bude ok...ale ako to urobiť? Ak by si to vedela, tak nepíšeš predsa po fórach a neprosíš o radu...

Nemám bohužiaľ lepšiu a je to presne tak ako ti bolo poradené. No mám taký malý trik. Skús naopak všetko brať tak, ako príde, premýšľaj nad každou situáciou, každým slovom, každým človekom, premýšľaj keď sa nahneváš, rozober tú situáciu a skús pochopiť jednotlivé aspekty svojho konania. Možno nájdeš odpoveď skôr ako keď sa budeš dívať do čarovného zrkadielka a ono ti bude hovoriť, aby si sa nebála!

kľudne maj strach, je prirodzený, no ak dokážeš pochopiť máš vyhrané :)

A poradím ti ešte niečo. Sú dva druhy ľudí, ktorí nám do života vstúpia. ľudia, ktorí zrkadlia a takzvaní učitelia...Musíš sa čo najviac konfrontovať s ľuďmi a s podobnými situáciami, čím viac bytostí ti príde do života čím viac budeš premýšľať, tak tým viac pochopíš. Aspoň si to teda myslím :)

cuketka

Problem si pomenovala. Mas napad ako by sa dal zmenit nedostatok sebavedomia? Co by sa malo udiat, aby si bola sebavedomejsia a spokojna so sebou? :)