problem so spaním

Príspevok v téme: problem so spaním
emersen

Dobry den, mam taky problem uz 2 dni tazko zaspavam, včera som asi 2 hodiny čakal kým som zaspal a dnes vôbec som nezaspal. Chodievam spavat po pol noci teraz lebo by som skor nezaspal kedze su prazdniny. :) Neviete niekto prosím vas poradit? Alebo ma niekto takyto problem? Inak este citim aj pálenie záhy. PS je mi 16.

Kýčera

Emersen, o pár dní Ti začína škola, tak už dnes, zajtra musíš začať s nácvikom pravidelného spánku. Večeru si daj ľahkú, nečítaj a nepozeraj nič, čo by Ťa mohlo rozrušiť, necvič, nepi povzbudzujúce nápoje, poriadne vyvetraj/ešte spí pri otvorenom okne, kým sa dá/, odstráň, ak sa dá elektroniku z izby, okná zastri, choď do postele v rovnakú hodinu, pred spaním si môžeš uvariť čaj na spánok, pustiť relaxačnú hudbu. Výborná je relaxácia - hovorené slovo majstra L.Chudíka podfarbené hudbou "Cesta k uvoľneniu", plň jeho pokyny a uvidíš ako sladko zaspíš. A pomôže Ti to nielen na spánok.

adr1a

Mrzi ma ze nemozes spavat. Skus to nejakou prirodnou bazou riesit, pogoogli si trochu (caje strava ai). Tabletky nie, su zvacsa navykove a ty mas len 16r. Ja niekedy vobec nespavam a cele noci som hore. Skus sa zamerat, co moze byt pricinou nespavosti? U teba to mozu byt mozno aj hormonalne ai zmeny (dospievas, puberta?, vztahy, alebo blizi sa skola a koncia ti prazdniny a tvoje podvedomie to uz nevedomky registruje-konci nieco pekne a zas ti zacnu povinnosti). Skus podstatu nespavosti logicky identifikovat. Ked poznas "nepriatela" vies ako si s nim poradit, ako to riesit